43χρονος από την Αλεξάνδρεια εξαπατούσε ηλικιωμένους

Δημοσίευση: 21 Νοε 2014 13:50 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 19:25

Εναν 90χρονο Λαρισαίο κατάφεραν να εξαπατήσουν δυο άγνωστοι προχθές, αποσπώντας του το χρηματικό ποσό των 350 ευρώ. Πρόκειται για ένα ακόμη κρούσμα εξαπάτησης ηλικιωμένου με το πρόσχημα της οφειλής συγγενικού του προσώπου ενώ οι δράστες, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», εκτιμάται πως είναι οι ίδιοι με την εξαπάτηση δυο ακόμη ηλικιωμένων, τα τελευταία 24ωρα στη Φαρκαδόνα Τρικάλων.

 Δράστες που ταυτοποιήθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ., τόσο στη Φαρκαδόνα όσο και στη Λάρισα, καθώς αναγνωρίσθηκαν από τα θύματά τους με αποτέλεσμα χθες, να συλληφθεί 44χρονος στην Αλεξάνδρεια, μετά από συνεργασία της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας και της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δυο δράστες προσέγγισαν τον 90χρονο Λαρισαίο που κινούνταν πεζός στην οδό Χατζημιχάλη και παριστάνοντας τους υπαλλήλους οικονομικής υπηρεσίας, του ζήτησαν χρήματα, προκειμένου να εξοφληθεί οφειλή συγγενικού του προσώπου.

Μάλιστα κάλεσαν στο κινητό τηλέφωνο και τρίτο συνεργό τους, ο οποίος, παριστάνοντας το συγγενικό πρόσωπο, επιβεβαίωσε τηλεφωνικά στον 90χρονο την οφειλή. Το τηλεφώνημα έγινε πιστευτό με αποτέλεσμα ο 90χρονος Λαρισαίος να επιβιβαστεί στο αυτοκίνητο των απατεώνων και να τους οδηγήσει στο σπίτι του, όπου τους έδωσε το ποσό των 350 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι, προχθές, σε χωριό της Φαρκαδόνας, δύο δράστες ηλικίας 43 και 44 ετών που ταυτοποιήθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ., προσέγγισαν 82χρονη και δηλώνοντας ο ένας από αυτούς είναι εφοριακός, φίλος συγγενικού της προσώπου, την έπεισαν και τους παρέδωσε 550 ευρώ, για δήθεν πληρωμή οφειλής στην εφορία.

 

 ΣΥΛΛΗΨΗ

Από την ΕΛ.ΑΣ.  ανακοινώθηκε σήμερα ότι «από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας και το Αστυνομικό Τμήμα Φαρκαδόνας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Τρικάλων εξιχνιάσθηκαν δύο ακόμη περιπτώσεις απατών σε βάρος ηλικιωμένων.

Συνελήφθη, χθες (20-11-2014) το πρωί στην Αλεξάνδρεια, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αλεξάνδρειας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας, ένας από τους δράστες των απατών, ημεδαπός ηλικίας 43 ετών.

 Ειδικότερα, όπως εξακριβώθηκε, προχθές (19-11-2014) το πρωί στη Λάρισα, ο 43χρονος μαζί με 42χρονη ημεδαπή συνεργό του, επιβαίνοντες σε Ι.Χ. Επιβατικό αυτοκίνητο, προσέγγισαν 90χρονο ημεδαπό που βάδιζε και προσποιούμενοι τη γνωριμία τους με συγγενικό του πρόσωπο, τον οδήγησαν στην οικία του και τον έπεισαν να τους παραδώσει το χρηματικό ποσό των 350 ευρώ, για δήθεν διευθέτηση συναλλαγής του σε χρηματοπιστωτικό ίδρυμα.

Στη συνέχεια, το μεσημέρι της ίδια ημέρας, μετέβησαν σε οικία 75χρονης ημεδαπής στην ευρύτερη περιοχή της Φαρκαδόνας Τρικάλων, όπου προφασιζόμενοι ότι είναι φίλοι συγγενικού της προσώπου, την έπεισαν να τους παραδώσει τη βέρα και τα σκουλαρίκια που φορούσε, προκειμένου να τα δώσουν σε λογιστή για δήθεν είσπραξη επιστροφής χρημάτων από την εφορία για λογαριασμό του συγγενούς της.  

Ο συλληφθείς, ο οποίος τυγχάνει ένας από τους δράστες της από (17-11-2014) απάτης σε βάρος ηλικιωμένης, επίσης στην ευρύτερη περιοχή της Φαρκαδόνας Τρικάλων, θα οδηγηθεί στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας για τα περαιτέρω.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη της 42χρονης συνεργού του και τυχόν άλλων ατόμων συνεχίζονται, καθώς επίσης και η εμπλοκή τους σε παρόμοια περιστατικά απατών».     

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass