Τιμητική διάκριση για το τμήμα «AHEPA» της Λάρισας

* ΑΞΙΟΛΟΓΗΘΗΚΕ ΩΣ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΙΟ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟ ΤΜΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ

Δημοσίευση: 20 Ιουν 2024 13:45

Τιμητική διάκριση για την πλούσια δράση του απέσπασε το τμήμα AHEPA Larissa Chapter «P. Baltis» HJ-26 Hellas, στο πλαίσιο του πανελλήνιου συνεδρίου της AHEPA HELLAS D-25, το οποίο πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στη Θεσσαλονίκη από τις 14 ως τις 16 Ιουνίου 2024.

Συγκεκριμένα, στο συνέδριο, όπου συμμετείχαν περισσότεροι από 200 σύνεδροι από όλη την Ελλάδα, το τμήμα της Λάρισας, αφού παρουσίασε τον απολογισμό των δράσεων του έτους 2023 – 2024, αξιολογήθηκε από την Ειδική Επιτροπή ως το δεύτερο πιο δραστήριο τμήμα, μετά από εκείνο της Κέρκυρας, ανάμεσα στα 55 υπάρχοντα της AHEPA σε όλη την Ελληνική Επικράτεια - με μεγάλη μάλιστα διαφορά από το επόμενο.
Η παραπάνω διάκριση ήταν φυσικό επακόλουθο μιας ιδιαίτερα παραγωγικής χρονιάς για τους Ahepans Λάρισας με πρόεδρο τον κ. Τέλλιο Χρυσοβαλάντη. Μιας χρονιάς με πλούσιο φιλανθρωπικό έργο μέσα από δράσεις ανακούφισης πληγεισών περιοχών μετά τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου, αλλά και με μια σειρά άλλων έργων και δράσεων που άφησαν σημαντικό αποτύπωμα στην τοπική κοινωνία.
Ανάμεσα σ’ αυτά, ιδιαίτερη σημασία είχε η αποκατάσταση ζημιών μετά τις πλημμύρες στα 3ο Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Γιάννουλης, όπου παραδόθηκαν καινούριες κουζίνες, βιβλιοθήκες σε αίθουσες και γραφεία, αποκαταστάθηκε η αίθουσα βιβλιοθήκης και φιλαναγνωσίας και ανακαινίστηκε πλήρως η τραπεζαρία 54 θέσεων του ολοήμερου, αγοράστηκε και παραδόθηκε λοιπός εξοπλισμός (όπως μοκέτες, καρέκλες, laptop κ.ά.), ενώ αντικαταστάθηκαν και όλες οι υδρορροές του Νηπιαγωγείου.
Αντίστοιχα, στο Δημοτικό Σχολείο Αρμενίου αντικαταστάθηκαν όλες οι κουρτίνες των αιθουσών και λοιπών γραφείων και παραδόθηκαν παιχνίδια και άλλος εξοπλισμός για τους μαθητές και τις μαθήτριες. Ιδιαίτερα σημαντική ήταν και η προσφορά της AHEPA Λάρισας και στο Γηροκομείο Λάρισας. Εκπονήθηκε και δωρίστηκε ειδική μελέτη κατασκευής πρότυπων αυτόνομων κατοικιών στον περιβάλλοντα χώρο του, ενώ αποκαταστάθηκε πλήρως η περίφραξη σε συνολικό μήκος 290 μέτρων. Επιπλέον, αντικαταστάθηκαν τα εξωτερικά κουφώματα και ανακαινίστηκε πλήρως μια ολόκληρη πτέρυγα 7 θαλάμων.
Τον περασμένο Νοέμβριο ολοκληρώθηκε η πλήρης ανακαίνιση του αμφιθεάτρου «Αντιστρατήγου Θ. Αδάμου» στην 1η Στρατιά Λάρισας με δωρεά του επίτιμου μέλους της AHEPA Λάρισας κου Π. Μπάλτη, Έλληνα ομογενή πρώην ύπατου κυβερνήτη της AHEPA Νέας Υόρκης.
Το κόστος των παραπάνω έργων ξεπέρασε τις 100.000 ευρώ.
Τέλος, η AHEPA Λάρισας διοργάνωσε με επιτυχία:
- Τον Δεκέμβριο του 2023 το 1ο Χριστουγεννιάτικο Φιλανθρωπικό Gala, τα έσοδα του οποίου διατέθηκαν στους προαναφερθέντες σκοπούς.
- Τον Απρίλιο του 2024 ημερίδα γεωστρατηγικού ενδιαφέροντος στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Παιδείας και Άθλησης και στο πλαίσιο του «Λάρισα πόλη που Μαθαίνει» με θέμα «Προκλήσεις για τον Ελληνισμό στο σύγχρονο γεωστρατηγικό περιβάλλον», με κύριο ομιλητή τον στρατηγό ε.ε. Δημόκριτο Ζερβάκη. Τον Μάιο του 2024 εσπερίδα με θέμα «Νεότερες Εξελίξεις στη θεραπεία του Καρκίνου – Μύθοι και αλήθειες στην Ελλάδα του 2024», με τον καθηγητή Χειρουργικής, κο Δημήτρη Ζαχαρούλη, και ένα αξιόλογο panel επιστημόνων στο Divani Hotel Palace, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Λάρισας. Στις 11 Ιουνίου 2024, την πρώτη Εθελοντική Αιμοδοσία του νεοσύστατου Συλλόγου Αιμοδοτών του, σε συνεργασία με τον «Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου» στις φιλόξενες εγκαταστάσεις Μοσχοχωρίου, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη. Με το σύνθημα «είμαστε εδώ για το εμείς και όχι για το εγώ» και με οδηγό τις αρχές του ελληνισμού, της φιλανθρωπίας, του εθελοντισμού και της κοινωνικής προσφοράς, οι Ahepans Λάρισας προσβλέπουν σε μία ακόμα πιο επιτυχημένη νέα χρονιά, που θα τους φέρει ακόμα πιο ψηλά στην κατάταξη της ευγενούς άμιλλας των τμημάτων της AHEPA.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass