Ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες

* ΖΗΤΑ Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δημοσίευση: 19 Ιουν 2024 15:45

Ελεύθερη πρόσβαση του λαού σε όλες τις παραλίες της Θεσσαλίας με κατάργηση κάθε είδους επιχειρηματικής εκμετάλλευσης και εμπορευματοποίησής τους ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας με ανακοίνωσή της στην οποία αναφέρει:

«Όνειρο θερινής νυκτός αποτελούν οι διακοπές για πολλές εργατικές-λαϊκές οικογένειες, καθώς η ακρίβεια έχει χτυπήσει «κόκκινο», ενώ μισθοί και συντάξεις παραμένουν πολύ χαμηλά. Ωστόσο ακόμα και αυτοί που θα θελήσουν να πάνε για να κάνουν μερικά μπάνια στις κοντινές παραλίες, καλούνται να βάλουν πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη, εάν θέλουν να χρησιμοποιήσουν ξαπλώστρα με ομπρέλα από τις επιχειρήσεις που έχουν καταλάβει μεγάλο μέρος των παραλιών, αφού οι τιμές φθάνουν μέχρι και 30 ευρώ τα Σαββατοκύριακα, χώρια από το σνακ ή το αναψυκτικό!
Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση που εξαπλώνεται και σε παραλίες της Θεσσαλίας και της Πιερίας, σχετίζεται άμεσα με τις πολιτικές των κυβερνήσεων και των δημοτικών αρχών, παραχώρησης της εκμετάλλευσης των παραλιών σε επιχειρηματίες, στο όνομα της «ανάπτυξης», οι οποίες όμως είναι δημόσιος χώρος και όχι ιδιοκτησία κάποιων.
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Θεσσαλίας, τάσσεται υπέρ του βασικού και αυτονόητου δικαιώματος του λαού να έχει ελεύθερη πρόσβαση σε όλες τις παραλίες, της κατάργησης κάθε είδους επιχειρηματικής εκμετάλλευσης και εμπορευματοποίησής τους.
Διεκδικεί καθαριότητα και περιποίηση όλων των παραλιών και θαλασσών και παροχή δωρεάν υποδομών, εξοπλισμού - ομπρέλες και σκίαση, ξαπλώστρες, ντους, αποδυτήρια - και υπηρεσιών στις παραλίες με ευθύνη της Κυβέρνησης και της Τοπικής Διοίκησης.
Να εγκατασταθούν κατάλληλες υποδομές και μέσα για την πρόσβαση των ΑμεΑ σε όλες τις παραλίες» καταλήγει η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass