«Αγώνας για αξιοπρέπεια και επιβίωση»

* ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΡΟΣΕΦΥΓΑΝ ΣΤΟ ΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΚΜΑΡΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ * ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΧΘΕΣ Η ΑΠΟΧΗ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 18 Ιουν 2024 13:31

Κατατέθηκαν χθες στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) αιτήσεις ακυρώσεως κατά του ν. 5073/2023, με τον οποίο θεσμοθετήθηκε τεκμαρτό φορολογητέο εισόδημα για τους ελεύθερους επαγγελματίες και επιστήμονες, ενώ την ίδια ώρα έξω από το ΣτΕ συγκεντρώθηκαν εκπρόσωποι επαγγελματικών ενώσεων, εκφράζοντας την αντίθεσή τους «στην άδικη φορολόγησή τους για εισοδήματα που δεν απέκτησαν».

Στο πλαίσιο αυτό ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας Δημήτρης Βερβεσός δήλωσε πως «για μας είναι αγώνας αξιοπρέπειας και επιβίωσης. Αν κρίνουμε από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών, η κυβέρνηση δεν έλαβε το μήνυμα των ευρωεκλογών, αλλά το ερμηνεύει κατά το δοκούν. Ο νόμος πρέπει να αποσυρθεί και να ξεκινήσει διάλογος, εξ αρχής, με τους φορείς των ελευθέρων επαγγελματιών και επιστημόνων. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα και στα δικαστήρια και στην κοινωνία».
Σημειώνεται πως τις αιτήσεις ακυρώσεως κατέθεσαν όλοι οι Δικηγορικοί Σύλλογοι της χώρας, η ΓΣΕΒΕΕ, η ΕΣΕΕ, το «Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, το ΓΕΩΤΕΕ, η «Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής, η Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδος, η Παναττική Ομοσπονδία Σωματείων Πωλητών Λαϊκών Αγορών, ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος, η Ένωση Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Αττικής, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών, ο Λογιστικός Σύλλογος Αθηνών και η Ένωση Διαιτολόγων - Διατροφολόγων Ελλάδος.
ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΠΟΧΗ
Καθολική ήταν χθες η αποχή των δικηγόρων με απόφαση του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας, ενώ με αφορμή την κινητοποίηση ο πρόεδρος του ΔΣΛ Τρύφων Τσάτσαρος με δηλώσεις του στα ΜΜΕ σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι οι δικηγόροι τον περασμένο Νοέμβριο «απείχαμε από τα καθήκοντά μας, διαμαρτυρόμενοι τότε για την προοπτική μιας φορολογικής μεταρρύθμισης που προέβλεπε έναν οριζόντιο τρόπο φορολόγησης με τεκμαρτά εισοδήματα.
Τότε είχαμε αναπτύξει μια επιχειρηματολογία τόσο ως προς τον αναχρονιστικό χαρακτήρα αυτής της μεταρρύθμισης όσο και τις αντισυνταγματικές πτυχές επιμέρους διατάξεων. Η επιχειρηματολογία αυτή δυστυχώς δεν εισακούστηκε και οι όποιες τροποποιήσεις έγιναν δεν ικανοποίησαν το σύνολο των αξιώσεών μας. Τότε είχαμε προαναγγείλει πως με την έκδοση της πρώτης εκτελεστής διοικητικής πράξης θα καταθέταμε αιτήσεις ακύρωσης και ήρθε αυτή η στιγμή που οι Δικηγορικοί Σύλλογοι όλης της χώρας, όπως επίσης και επαγγελματικοί φορείς του συνόλου σχεδόν του επιστημονικού κόσμου της χώρας, συμμετέχοντας σε αυτήν την πρωτοβουλία αποφασίσαμε αποχή από τα καθήκοντά μας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass