Δεύτερη δύναμη ο ΣΥΡΙΖΑ, ενισχυμένο το ΠΑΣΟΚ

*Π. Καλογιάννης: Δεν καταστράφηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στοχεύαμε σε υψηλότερο ποσοστό *Γ. Μαλάκος: Διατηρήσαμε δυνάμεις, αυξήσαμε ποσοστά, διαδώσαμε το μήνυμα της Κεντροαριστεράς

Δημοσίευση: 10 Ιουν 2024 13:11

Απογοητευμένος μεν για το χαμηλό ποσοστό, ικανοποιημένος δε, για το γεγονός ότι είναι η δεύτερη πολιτική δύναμη, διαψεύδοντας τις Κασσάνδρες που προέβλεπαν κατάρρευση και μονοψήφιο ποσοστό, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λάρισας.

Από την άλλη πλευρά, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ εμφανίζεται πιο αισιόδοξο, αφού κατόρθωσε να διατηρήσει τις δυνάμεις του και να βγει πιο ενισχυμένο σε αυτές τις εκλογές, ενώ το γεγονός ότι σε αρκετούς δήμους της χώρας εμφανίζεται ως δεύτερη δύναμη, έφερε ικανοποίηση στους κόλπους της κεντροαριστεράς.
Στη Θεσσαλία ο ΣΥΡΙΖΑ κράτησε τη δεύτερη θέση, όμως στον Νομό Λάρισας η μάχη των δύο κομμάτων κρίθηκε πραγματικά στο νήμα, αφού μέχρι το 80% των καταμετρημένων αποτελεσμάτων ως δεύτερη δύναμη εμφανιζόταν το ΠΑΣΟΚ και τελικά ανατράπηκε, με τον ΣΥΡΙΖΑ να περνάει τελικά δεύτερος.
Πιο συγκεκριμένα στον Νομό Λάρισας ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε ποσοστό 13,74% και το ΠΑΣΟΚ 13,56% με καταμετρημένο το 97,81% στα 446 από τα 456 εκλογικά τμήματα.
Αναλυτικότερα, στη Λάρισα η απογοήτευση των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ήταν έκδηλη. Ο γραμματέας της Νομαρχιακής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λάρισας Παναγιώτης Καλογιάννης σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της κάλπης σημείωσε ότι ναι μεν είναι ενθαρρυντικό ότι το κόμμα παρέμεινε στη δεύτερη θέση, παρά τους εσωκομματικούς τριγμούς, ωστόσο το αποτέλεσμα, όπως είπε, δεν τους ικανοποίησε.
«Στοχεύαμε σε ένα υψηλότερο ποσοστό. Κατά την άποψή μου είμαστε πολύ χαμηλά. Ναι μεν, καταφέραμε να είμαστε στη 2η θέση, αλλά το αποτέλεσμα δείχνει ότι έγιναν λάθη κυρίως στρατηγικής και όλα πρέπει να συζητηθούν ξανά. Για παράδειγμα, για την ανάδειξη των υποψήφιων ευρωβουλευτών, ναι μεν η διαδικασία που ακολουθήθηκε ήταν σωστή, από την άλλη όμως για τη Θεσσαλία έπρεπε να έχουμε έναν υποψήφιο ισχυρό, που θα μπορούσε να τοποθετηθεί στα ζητήματα που προέκυψαν με τις καταστροφικές πλημμύρες του Ντάνιελ.
Καταφέραμε τουλάχιστον να μην καταστραφεί το κόμμα και σίγουρα δεν είχαμε μονοψήφιο ποσοστό όπως έλεγαν κάποιοι» .
ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ
Συγκρατημένη αισιοδοξία επικρατούσε χθες στο εκλογικό κέντρο του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ στη Λάρισα, με τον γραμματέα της Νομαρχιακής κ. Γιάννη Μαλάκο να δηλώνει ότι η διατήρηση των δυνάμεων και η αύξηση του ποσοστού είναι ενθαρρυντικά στοιχεία. Ωστόσο, σχολίασε ότι υπάρχει μεγάλος προβληματισμός για την τεράστια αποχή, επιρρίπτοντας ευθύνες και στο κυβερνών κόμμα.
Αναλυτικότερα, ο κ. Μαλάκος σημείωσε: «Τα αποτελέσματα σε όλη την επικράτεια δείχνουν ότι το ΠΑΣΟΚ διατηρεί τις δυνάμεις του και αυξάνει το ποσοστό του, με βάση τις εθνικές εκλογές και με τις προηγούμενε ευρωεκλογές το 2019.
Είναι σημαντικό ότι καταφέραμε να διαδώσουμε εν μέρει το μήνυμα στον νομό και στην επικράτεια. Απ’ ό,τι φαίνεται σε αρκετούς δήμους σε όλη τη χώρα θα είμαστε δεύτερη δύναμη. Είμαστε ικανοποιημένοι και από το ποσοστό μας στη Θεσσαλία. Δεν υπάρχει το ψευτοδίλημμα δεύτερος ή τρίτος, που στοχευμένα διοχέτευσε η ΝΔ και η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Πάντα αντίπαλός μας ήταν η ΝΔ και οι πολιτικές της. Συνεχίζουμε τον αγώνα με τις θέσεις μας, για να διαδώσουμε το μήνυμα του ΠΑΣΟΚ και της Κεντροαριστεράς».ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ
Όσον αφορά τα εκλογικά αποτελέσματα ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στην επικράτεια κατάφερε να λάβει 4 έδρες, δύο λιγότερες σε σχέση με τις εκλογές του 2019. Το ΠΑΣΟΚ που αύξησε το ποσοστό του, βγήκε ενισχυμένο αφού κέρδισε 3 έδρες, μία επιπλέον σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές.
Στον ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται να καταλαμβάνουν τις τέσσερις πρώτες έδρες οι Αρβανίτης Κωνσταντίνος, Φαραντούρης Νικόλαος, Παππάς Νικόλαος και Κουντουρά Έλενα.
Στο ΠΑΣΟΚ προπορεύονται οι Παπανδρέου Νικόλαος, Μανιάτης Ιωάννης και Αρναούτογλου Αθανάσιος, με τον Λαρισαίο Φίλιππο Σαχινίδη να βρίσκεται στη 4η θέση. Στη Λάρισα ο πρώην υπουργός με καταμετρημένο το 37,94% δηλαδή των 173 επί των 456 εκλογικών τμημάτων ερχόταν πρώτος με 2.063 σταυρούς και δεύτερος ο Νίκος Τσιλιμίγκας με 1.929 σταυρούς.
ΝΑΤΑΣΑ ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass