«Φραγή στην ακροδεξιά, μήνυμα στην κυβέρνηση της ΝΔ»

* ΔΙΠΛΟ ΤΟ ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ ΤΟΝΙΣΤΗΚΕ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Δημοσίευση: 04 Ιουν 2024 15:00

Το πολιτικό διακύβευμα των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου έχει δύο διαστάσεις, την ευρωπαϊκή και την εθνική. Να σχηματιστεί μία προοδευτική πλειοψηφία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, βάζοντας «φραγή» στην άνοδο της ακροδεξιάς και σε εθνικό επίπεδο να αποδοκιμαστεί ηχηρά η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, τονίστηκε χθες σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Λάρισας ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Λάρισας με αφορμή τις ευρωεκλογές της ερχόμενης Κυριακής.

Η εκδήλωση που έγινε χθες το βράδυ στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας άνοιξε με χαιρετισμό που απηύθυνε το μέλος της Ν.Ε. Κυρ. Κουρούτσαλης, χαρακτηρίζοντας τις ευρωεκλογές «σκαλοπάτι» για τη διαμόρφωση τουπολιτικού σκηνικού πριν τις εθνικές εκλογές. Με τον γραμματέα της Ν.Ε., Γιάνν. Μαλάκο, να χαρακτηρίζει, επίσης, ζωτικής σημασίας υπόθεση τη συμμετοχή στις κάλπες.
Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημ. Κουρέτας στον χαιρετισμό του, τονίζοντας πως «στη Θεσσαλία γίνεται ένα μεγάλο πείραμα», επισήμανε τη διαφωνία του στην προτεινόμενη αλλαγή του μοντέλου αγροτικής ανάπτυξης της Θεσσαλίας, σημειώνοντας, επίσης, ότι η συζήτηση για τον δημόσιο φορέα διαχείρισης υδάτων ξεκίνησε το 1994.
Η βουλευτής Λίτσα Λιακούλη ασκώντας έντονη κριτική στην κυβέρνηση της ΝΔ για τις πολιτικές αποφάσεις, τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο, χαρακτήρισε σημαντική την ψήφο της Κυριακής.
Κεντρικοί ομιλητές της χθεσινής εκδήλωσης ήταν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Φίλιππος Σαχινίδης και Νικόλαος Τσιλιμίγκας, κάνοντας αναλυτική αναφορά στο πολιτικό σκηνικό, για να επισημανθεί το «διπλό» πολιτικό διακύβευμα των ευρωεκλογών, με ευρωπαϊκή και εθνική διάσταση.
Τονίζοντας την ανάγκη σχηματισμού μίας προοδευτικής πλειοψηφίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με αφορμή και την άνοδο της ακροδεξιάς, η οποία σύμφωνα με το τελευταίο δημοσίευμα του Politico μπορεί η κάλπη των ευρωεκλογών να την αναδείξει πρώτη πολιτική δύναμη, ενώ μία συμμαχία ακροδεξιάς και δεξιάς τα επόμενα πέντε χρόνια θα θέσει σε σοβαρή αμφιβολία το μέλλον του ευρωπαϊκού εγχειρήματος.
Σε ό,τι αφορά την εθνική διάσταση, τονίστηκε ότι πρέπει να αποδοκιμαστεί ηχηρά «η κυβέρνηση της ακρίβειας, της διάβρωσης του κράτους δικαίου, της αδιαφάνειας και του συγκεντρωτισμού στην άσκηση της εξουσίας και της διαχείρισης των ευρωπαϊκών πόρων, της υποβάθμισης των δημόσιων αγαθών της παιδείας και της υγείας, και της στεγαστικής κρίσης.
Δεν αρκεί, όμως, μόνο η αποδοκιμασία στις κυβερνητικές πολιτικές. Χρειάζεται και θετική ψήφος στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, το οποίο καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για την καταπολέμηση της ακρίβειας, της στεγαστικής κρίσης, αλλά και της αναβάθμισης του Εθνικού Συστήματος Υγείας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass