Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την επίσκεψη Δένδια

Δημοσίευση: 19 Νοε 2014 15:24 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 19:22

«Η επίσκεψη του νέου υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Δένδια στη Λάρισα και στην 1η στρατιά, στο ΝΑΤΟικο στρατηγείο και στο ΑΤΑ κάθε άλλο από εθιμοτυπική είναι. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου πως το πρώτο μέλημά του ήταν η ενημέρωση του για τις «επιχειρήσεις» στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία».

Αυτά αναφέρουν μεταξύ άλλων οι Τοπικές Επιτροπές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλίας σε ανακοίνωση τους και προσθέτουν: «Ο κ. Δένδιας, επισκέφτηκε τη Λάρισα για να επισφραγίσει την εμπέδωση των νέων δογμάτων άμυνας και ασφάλειας που εδώ και μια εβδομάδα τα νιώθουν βαθιά στο πετσί τους οι φοιτητές και ο λαός που διαδήλωνε σε όλες τις πόλεις της χώρας στις 17 Νοέμβρη, μέσα από τους καλά εξοπλισμένους και εκπαιδευμένους συγχρόνους ΕΣΑτζίδες των ΜΑΤ και των δυνάμεων καταστολής. Ο κ. Δένδιας αποτελεί εξάλλου το θεμελιωτή του τερατουργήματος των ένστολων ταγμάτων εφόδου και της υπόθαλψης όλης της φασιστικής κυριαρχίας εντός αυτών. Στο ενεργητικό του έχει την ύψωση των φυλακών υψίστης ασφαλείας αλλά και τη σφαγή στο Φαρμακονήσι. Οι δηλώσεις του αποτελούν προσβολή και πρόκληση για ένα λαό που νιώθει σε όλες τις πτυχές τις ζωής του το τι σημαίνει κοινωνική εξαθλίωση».

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Για την Ανταρσύα τα «πρωτοπαλίκαρα» της σύγχρονης χούντας είναι ανεπιθύμητα πρόσωπα. Είναι χουντικοί με πολιτικά. Σαράντα χρόνια μετά την δικτατορία της αμερικανοκίνητης Χούντας τίποτα δεν έχει αλλάξει, το ΝΑΤΟ ακόμη αποτελεί τον θεματοφύλακα των διεθνών και ντόπιων αστικών συμφερόντων ετοιμάζοντας τυχοδιωκτικά επιθετικά σχέδια εις βάρος την εργατικής τάξης και των λαών της ευρύτερης περιοχής. Το αίτημα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου για να φύγει το ΝΑΤΟ είναι πιο επίκαιρο από ποτέ και μαζί με τα αιτήματα για άμεση κατάργηση των αντιλαϊκών ταγμάτων ΜΑΤ-ΔΙΑΣ-ΔΕΛΤΑ, για κίνημα μέσα στο στρατό και αποδέσμευσης της χώρας από τα σχέδια της ΕΕ, πρέπει να αποτελούν την προμετωπίδα για ένα νικηφόρο εργατικό και λαικό κίνημα, για ένα μέλλον χωρίς εκμετάλλευση, αυταρχισμό και πολέμους».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass