ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΑΞΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Αυστηρά μέτρα, ποινές αλλά και κίνητρα

*Αποφασισμένος και να συγκρουστεί ο Απ. Καλογιάννης- Τον Δεκέμβριο ξεκινά η εκστρατεία-Δεν θα σβήνονται κλήσεις επ΄ ουδενί-Χαρίζονται τέλη τραπεζοκαθισμάτων σε όσους δεν κάνουν παράβαση-Νέο κύμα πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμων

Δημοσίευση: 19 Νοε 2014 14:19 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 19:20

Αποφασισμένος να επιβάλλει τάξη στην άναρχη εικόνα που επικρατεί στο Κέντρο της Λάρισας εμφανίστηκε ο δήμαρχος Απ. Καλογιάννης, προαναγγέλλοντας την εφαρμογή αυστηρών μέτρων ελέγχου και επιβολή ποινών εις βάρος των παρανομούντων.

Τα μέτρα θ΄ αρχίσουν να εφαρμόζονται από τις αρχές Δεκεμβρίου και ο δήμαρχος προειδοποίησε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να σβηστούν κλήσεις που θα γράφουν οι πρώην δημοτικοί αστυνόμοι, οι οποίοι έχουν μεταφερθεί στην ΕΛΑΣ και οι οποίοι θα αξιοποιηθούν στους ελέγχους σε συνεννόηση με την ηγεσία της Αστυνομίας.  

«Το κέντρο της πόλης δεν λειτουργεί, ο καθένας κάνει ό, τι θέλει, ο υφιστάμενος κανονισμός δεν εφαρμόζεται κι αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Επιτέλους να μπει τάξη… Κι αν χρειαστεί ας υπάρξει και σύγκρουση…», είπε ο δήμαρχος. Αναφερόμενος στην αυθαίρετη επέκταση των τραπεζοκαθισμάτων αλλά και των πάγκων με εμπορεύματα καταστημάτων, την ανεξέλεγκτη κυκλοφορία οχημάτων και μοτοποδηλάτων στους πεζόδρομους, τις παραβάσεις στην τροφοδοσία καταστημάτων, την παραβίαση των κανόνων στη διαχείριση απορριμμάτων.

Η δημοτική αρχή αποφάσισε να δώσει και κίνητρα στους επαγγελματίες για να συμμορφωθούν. Αν μέσα στο χρόνο κάποιο μαγαζί δεν πάρει κλήση για παράβαση, τότε την επόμενη χρονιά δεν θα πληρώσει τέλη τραπεζοκαθισμάτων. Επίσης συγκροτεί μικτό συνεργείο της τεχνικής υπηρεσίας, του πρασίνου και της καθαριότητας που θα επεμβαίνει  σε βλάβες και προβλήματα στο κέντρο.

Ο δήμαρχος υποσχέθηκε επίσης νέο κύμα πεζοδρομήσεων-και ποδηλατοδρόμων-σε ορίζοντα πενταετίας, στη βάση των συμπερασμάτων που θα προκύψουν από την Κυκλοφοριακή Μελέτη η οποία συμβασιοποιείται και θα έχει ολοκληρωθεί σε ένα χρόνο.

                                                                                                                                    Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass