«Διαφυλάσσοντας το κλίμα, διασφαλίζουμε τη βιωσιμότητα του ανθρώπου στο μέλλον»

Τόνισε ο γραμματέας του «ΚΟΣΜΟΣ» Πέτρος Κόκκαλης, παρουσιάζοντας την Εθνική Πράσινη Συμφωνία

Δημοσίευση: 20 Μαϊ 2024 16:01

«Στην Εθνική Πράσινη Συμφωνία, την πρόταση του ΚΟΣΜΟΥ, εξειδικεύουμε και μεταφράζουμε την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, τις αρχές και τις πολιτικές της για την Ελλάδα.

Είναι ένα σχέδιο που έχει διαμορφωθεί με πρωτοκαθεδρία των Πράσινων, στο οποίο έχει συμφωνήσει η πλειοψηφία των πολιτικών δυνάμεων στο Ευρωκοινοβούλιο προκειμένου να διασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα του ανθρώπου στο μέλλον, διαφυλάσσοντας το κλίμα» τόνισε χθες από τη Λάρισα, ο ευρωβουλευτής των Πρασίνων και γραμματέας του «ΚΟΣΜΟΣ», Πέτρος Κόκκαλης.
Σε εκδήλωση που έγινε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου και παρουσιάζοντας την Εθνική Πράσινη Συμφωνία «για την αναγέννηση της φύσης και των τοπικών κοινωνιών», ο κ. Κόκκαλης μεταξύ άλλων ανέφερε πως «στην πρότασή μας επαναφέρουμε τον ρόλο του κράτους - το δόγμα της ιδιωτικοποίησης ακόμα και δημόσιων αγαθών όπως είναι η ενέργεια ή το νερό, δεν απέδωσε τίποτα από όσα υπόσχονταν όσοι τα πρόκριναν».
«Παράλληλα προτείνουμε έναν ενιαίο φορέα αντιμετώπισης των κλιματικών καταστροφών σε επίπεδο επιπτώσεων, όσο και πρόληψης. Το σημερινό κράτος δεν είναι σε θέση να διαχειριστεί αυτό που ήδη συμβαίνει σήμερα, ενώ είναι βέβαιο πως θα κλιμακωθεί.
Χρειαζόμαστε ένα γενναίο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων με σκοπό την ανθεκτικότητα απέναντι στις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής, τη διαφύλαξη των υδάτινων πόρων και την κλιματική ασφάλεια.
Στόχος, η ασφάλεια και η προστασία των πολιτών και η μείωση των ανισοτήτων, ούτως ώστε να επιτευχθεί η βασική ιδέα πίσω από την Πράσινη Μετάβαση» κατέληξε ο κ. Κόκκαλης, για να επισημάνει τέλος την ανάγκη της διοικητικής αποκέντρωσης, με την εκδήλωση να ολοκληρώνεται με διάλογο με τους πολίτες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass