ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ

Το Πολυτεχνείο Ζει...

Δημοσίευση: 18 Νοε 2014 10:40 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 19:18

 

 

 

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο "Ε")

Του Αχ. Μπακαλέξη

Την 41η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου τίμησαν σε μια σεμνή τελετή που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, η δημοτική αρχή Φαρσάλων, κομματικές οργανώσεις, φορείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές σχολείων της πόλης.

Μιλώντας στην εκδήλωση εκ μέρους της γραμματείας του ΠΑΜΕ ο κ. Κων/νος Τασόκας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: "Τιμούμε την εξέγερση του Πολυτεχνείου, τιμούμε αγωνιστικά, αντιϊμπεριαλιστικά την ηρωϊκή εξέγερση του λαού και της νεολαίας εναντίον της αμερικανοκίνητης Χούντας των συνταγματαρχών.Η εξέγερση της 17 Νοέμβρη του 1973 αποτέλεσε κορυφαία στιγμή της αντιδικτατορικής πάλης του λαού και της νεολαίας. Λαός και νεολαία αψηφώντας την τρομοκρατία πρόταξαν τα στήθη τους στα τάνκς απαιτώντας να φύγει η χούντα.

Το σύνθημα "Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία, Κάτω η χούντα, εξω οι Αμερικάνοι κ.λπ." ακούγονταν παντού.

Σαράντα ένα χρόνια μετά οι στόχοι και τα συνθήματα είναι πάλι στην επικαιρότητα. Το Πολυτεχνείο Ζει. Δείχνει τον δρόμο του αγώνα. Μας θέλει ανυπότακτους. Τιμούμε την εξέγερση του Πολυτεχνείου συνεχίζοντας και εντείνοντας τους αγώνες, σήμερα που η χώρα μας βρίσκεται σε μεγάλη κρίση".

Προηγήθηκε κατάθεση στεφάνων από το Δήμο Φαρσάλων το ΚΚΕ και την ΚΝΕ, τον ΣΥΡΙΖΑ, το Εργατικό Κέντρο, το Συνδικάτο Οικοδόμων, τον Εμπορικό Σύλλογο, το 1ο Λύκειο Φαρσάλων και το ΕΠΑΛ Φαρσάλων. Τέλος κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή και έγινε ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Αρης Καραχάλιος, οι αντιδήμαρχοι κ. Δημ. Μπαμπανίκας, κ. Γιάννης Βασιλείου, κ. Χριστοδ. Παπαγεωργίου, κ. Κων. Γιαχνής, ο πρόεδρος του ΟΠΑΚΠΑ κ. Κων/νος Δερλός, η πρόεδρος της ΔΗΚΕΦΑ κ. Δέσποινα Σπυροπούλου, ο περιφερειακός  σύμβουλος κ. Κων.Τύμπας, οι επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Μαρία Ιφου και κ. Αστέριος Μολόχας, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Αποστ. Κυριαζής, κ. Γ. Αρσενόπουλος, κ. Κων/να Μπένου, κ. Νίκος Γκατζόγιας, εκπρόσωποι του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ, του Εργατικού Κέντρου, του Εμπορικού Συλλόγου, του Συνδικάτου Οικοδόμων, της ΠΤΗΣΑ, εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι συλλόγων, μαθητές σχολείων και αρκετός κόσμος.

Την 41η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου τίμησαν επίσης με διάφορες εκδηλώσεις τα σχολεία της πόλης και επαρχίας Φαρσάλων, όπου μαθητές απήγγειλαν ποιήματα, ερμήνευσαν τραγούδια και έγιναν ομιλίες για την εξέγερση του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη του 1973.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass