ΠΑΡΑ ΤΗ ΜΙΚΡΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΉ ΤΟ ΚΟΣΜΟΥ

Ο Τύρναβος τίμησε την επέτειο του Πολυτεχνείου

Δημοσίευση: 17 Νοε 2014 22:02 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 19:18

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο ‘Ε»)
Δυναμικός ήταν και φέτος ο  41ος  εορτασμός της  επετείου της εξέγερσης των φοιτητών στις 17 Νοέμβρη του 1973 στο Πολυτεχνείο, στην Αθήνα. Παρά το δυναμικό χαρακτήρα, ωστόσο μικρή ήταν η συμμετοχή του κόσμου και στη φετινή διοργάνωση . Η εκδήλωση έγινε με πρωτοβουλία της τοπικής γραμματείας του ΠΑΜΕ Τυρνάβου, την παρουσία της δημοτικής αρχής με επικεφαλής τον δήμαρχο Τυρνάβου κ. Παναγιώτη Σαρχώση και τη συμμετοχή των σωματείων οικοδόμων,  εργαζομένων στον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό, του αγροτικού συλλόγου και άλλων εκπροσώπων φορέων. Αρχικά το χρονικό  της εξέγερσης παρουσία  ο επικεφαλής της τοπικής γραμματείας του ΠΑΜΕ κ. Χρήστος Καραστέργιος.

Αμέσως μετά το λόγο πήρε το μέλος της γραμματείας του ΠΑΜΕ Τυρνάβου κ. Κώστας Πατσίκας.  Στη ομιλία του ο κ. Πατσίκας μεταξύ άλλων τόνισε  ότι σαράντα ένα χρόνια μετά  οι στόχοι  και τα συνθήματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου διατηρούν  όλη τους την επικαιρότητα. Τα ανατρεπτικά  μηνύματα εξακολουθούν να εμπνέουν   και να οδηγούν σε μαζικούς αγώνες για τη δικαίωσή τους. Το νόημα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου εκφράζεται  σήμερα στο σύνθημα είπε με νόημα ο κ. Πατσίκας: Καμιά θυσία στην πλουτοκρατία,  ανασύνταξη  του εργατικού και λαϊκού κινήματος, αντεπίθεση  για την ανατροπή  της αντιλαϊκής πολιτικής, λαϊκή συμμαχία ενάντια στη συμμαχία των δυνάμεων του  κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και η εκδήλωση   έκλεισε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής για τους πεσόντες. Το συντονισμό είχε η κ. Ελένη Μπουρσιάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass