«Στυλοβάτης πίστης στο κόμμα και στα ιδανικά της εθνικής αντίστασης»

ΔΗΛΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΗΛ. ΚΑΛΟΓΗΡΟ Η ΠΕΑΕΑ

Δημοσίευση: 19 Απρ 2024 16:45

Με αφορμή τον θάνατο του 83χρονου Τηλέμαχου Καλόγηρου, το παράρτημα Λάρισας της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ σημειώνει πως οι οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΠΕΑΕΑ «αποχαιρέτισαν τον σύντροφο και συναγωνιστή Τηλέμαχο Καλόγηρο», ενώ παρευρέθηκαν αντιπροσωπείες της Ε.Π. Θεσσαλίας του ΚΚΕ, των Τ.Ε. του ΚΚΕ Λάρισας και Υπαίθρου Λάρισας, το παράρτημα Λάρισας της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ με επικεφαλής τον πρόεδρο, ο δήμαρχος Τυρνάβου Στέλιος Τσικριτσής, αντιδήμαρχοι Τυρνάβου και ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Θεσσαλίας Τάσος Τσιαπλές.


Τους επικήδειους εκφώνησαν ο Νίκος Μπαντόγιας από την Τ.Ε. Υπαίθρου Λάρισας του ΚΚΕ και ο Θανάσης Σερδένης από το παράρτημα Λάρισας της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ.
Ο Τηλέμαχος Καλόγηρος γεννήθηκε στη Συκαμινέα Ελασσόνας το 1941. Το 1964 εγκαταστάθηκε στον Αμπελώνα. Το 1966 παντρεύτηκε τη συντρόφισσα της ζωής του Ελένη και απέκτησαν δύο παιδιά, τον Βασίλη και τον Γιάννη.
Στον Αμπελώνα ήρθε σε επαφή με τη Νεολαία της ΕΔΑ «Γρηγόρης Λαμπράκης», στην οποία υπήρξε δραστήριο μέλος. Για την προσφορά και τη δράση του, για τις ιδέες του, το καθεστώς της Χούντας το 1967 τον συνέλαβε και τον έκλεισε στη φυλακή.
Διετέλεσε μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, πρόεδρος της Ένωσης Προσωπικού ΟΤΑ και μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας των εργαζομένων στους Δήμους με σχέση ιδιωτικού δικαίου.
Στήριξε για πολλά χρόνια το παράρτημα Λάρισας της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ ως μέλος της Δ.Ε., αλλά και από τη θέση του πρόεδρου, υπήρξε μέλος της Κεντρικής Διοίκησης και υπεύθυνος για τα παραρτήματα της Θεσσαλίας. Από όποιο μετερίζι κι αν βρέθηκε σ’ αυτόν τον αγώνα, ανταποκρίθηκε με επιτυχία. Σε όλο τον διάβα της ζωής, όχι μόνο δεν λύγισε, αλλά σφράγισε τη δράση του με το ΚΚΕ.
Τη δεκαετία του 1990 πάλεψε για τη διαφύλαξη της θεωρίας και των αρχών του κόμματος, συνέβαλε στην ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος και των οργανώσεων του ΚΚΕ. Τάχθηκε ενάντια στην προσπάθεια διάλυσης του κόμματος. Ο σ. Τηλέμαχος παρέμεινε στυλοβάτης σιγουριάς και πίστης στο κόμμα στα ιδανικά της εθνικής αντίστασης και του ΔΣΕ. Όρθωσε το ανάστημά του και υπεράσπισε τη θεωρία, τις αρχές, τα ιδανικά και τα σύμβολα του ΚΚΕ».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass