ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΤΟΛΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΙΠΠΑΣΙΑ

Άλογα και… παράλογα στη Λάρισα

*Ένας πολίτης διαμαρτύρεται σχετικά με τον σταβλισμό τους και τη φροντίδα τους

Δημοσίευση: 14 Νοε 2014 11:50 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 19:12

Του Κ. Γκιάστα

Σε… στάβλο αντιπαράθεσης έχει μετατραπεί ο δημοτικός χώρος στον οποίο βρίσκονται τα δύο άλογα του Δήμου Λαρισαίων, η Ακύλα και η Ντόλι, μεταξύ ενός πολίτη και της νέας Δημοτικής Αρχής. Από τη μια ο κτηνίατρος κ. Θωμάς Γεωργιάδης κάνει λόγο για κακό σταβλισμό που είναι επικίνδυνο για την υγεία τους, αλλά και για κακοδιαχείρηση από το Δήμο, ενώ από την άλλη η Δημοτική Αρχή εκτιμά πως οι αιτίες όλων αυτών των κατηγοριών εδράζονται αλλού…

Πιο αναλυτικά ο κ. Γεωργιάδης με έγγραφό του προς τον Δήμο Λαρισαίων από τις 17 Οκτωβρίου κατήγγειλε τον κακό σταβλισμό των αλόγων του Δήμου κάτι που θεωρεί επικίνδυνο για την υγεία τους. Μεταξύ άλλων στην καταγγελία αναφέρει πως: «τα άλογα του δήμου Λαρισαίων "Ακύλα " και "Ντόλι" ευρισκόντουσαν δίχως τροφή και προαυλισμό, μέσα στα ούρα και τα κόπρανά των». Ακόμα τόνισε «την κακοδιαχείριση του Δήμου Λαρισαίων» υπογραμμίζοντας πως τα μαθήματα του ιδιωτικού προγράμματος της θεραπευτικής ιππασίας γίνονται επί πληρωμή σε δημόσιο χώρο και με έξοδα δημόσιου χρήματος, αντλώντας τροφεία από τις προμήθειες του Δήμου Λαρισαίων για τη διαφρόντιση των τριών αλόγων αγνώστου προς το δήμο ιδιοκτησιακού καθεστώτος.

Ακόμα ανέφερε πως «στη συγκεκριμένη εγκατάσταση των αλόγων, δεν έχει ορισθεί επιβλέπων κτηνίατρος μέχρι σήμερα (σ.σ. μέχρι και 13/10), από τη νέα δημοτική αρχή».

Μια εβδομάδα αργότερα ο κ. Γεωργιάδης με την ιδιότητα του κτηνιάτρου έκανε μια αναφορά για την κατάσταση των δύο αλόγων και μέσα σ’ αυτή τόνισε πως «συνιστάται άμεσα η εφαρμογή κατάλληλου θεραπευτικού σχήματος αλλά και η αλλαγή θέσης των αλόγων λόγω ακαταλληλότητας του χώρου σταβλισμού των» ζητώντας μάλιστα να μάθει γιατί έγινε αυτή η αλλαγή και στην αρχική θέση των αλόγων του Δήμου μπήκαν τα άλογα που προορίζονται για τη θεραπευτική ιππασία.

Επίσης στέκεται στην απουσία δημοτικού υπαλλήλου το Σαββατοκύριακο για τη φροντίδα των αλόγων και την ανάθεση των εργασιών αυτών σε ιδιώτες.

Η «Ε» επικοινώνησε με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο που είναι ο κ. Αλέξανδρος Μπατζιανούλης (Παιδείας, Νεολαίας και Αθλητισμού) ο οποίος έδωσε τις δικές του θέσεις για το θέμα. Αρχικά τόνισε πως το ζήτημα με τον κ. Γεωργιάδη είναι στο γεγονός πως ο εν λόγω κύριος σύμφωνα με τον κ. Μπατζανούλη ζήτησε να αφήσει τρία δικά του άλογα στον χώρο του Δήμου. Αρχικά του δόθηκε η έγκριση ρητά, ενώ στη συνέχεια του ζητήθηκε να τα πάρει από εκεί πάλι ρητά. Κάτι τέτοιο όμως σύμφωνα με τον κ. Μπατζανούλη δεν έγινε και από τότε ξεκίνησε ένας «πόλεμος»…

Για το θέμα της μετακίνησης των αλόγων ανέφερε πως ο νέος χώρος πληροί τις προϋποθέσεις για τα συγκεκριμένα και γι’ αυτό μεταφέρθηκαν, ενώ για το ζήτημα της Θεραπευτικής Ιππασίας τόνισε πως δεν έχει γίνει καμία συμφωνία με τη θεραπεύτρια αλλά με τους συλλόγους ΑΜεΑ και αυτοί με τη σειρά τους έκαναν όποια συμφωνία έκαναν. Πάντως για τη θεραπευτική ιππασία υπογράμμισε πως η δημοτική αρχή θα δώσει μεγάλη βαρύτητα.

ΠΕΡΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ ΙΠΠΑΣΙΑΣ

Όσον αφορά τώρα στη θεραπευτική ιππασία σύμφωνα με έγγραφο που παρουσίασε στην «Ε» ο κ. Γεωργιάδης και το απέστειλε και στον Δήμο στις 29 Οκτωβρίου, ο Χόριππος (Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Φροντίδας) ζήτησε να «διατεθεί κατά προτεραιότητα ο χώρος της Ακαδημίας Ιππασίας του Δήμου Λαρισαίων για την εφαρμογή του προγράμματος της θεραπευτικής ιππασίας, σε συνεργασία με τον Σύλλογο του «Ιππικού Ομίλου Λάρισας». Πρόεδρος της Χόριππος είναι η κ. Ελένη Καπλάνη, ενώ πρόεδρος του Ιππικού Ομίλου είναι ο κ. Γεωργιάδης. Μάλιστα ως άλογα είναι τα εξής Πήγασος, Λίζα και Πρίνσες.

Επίσης ο κ. Γεωργιάδης ζήτησε να του χορηγηθεί εγγράφως και άδεια των κτιριακών εγκαταστάσεων για την εκτροφή των αλόγων στο χώρο της ακαδημίας ιππασίας όπως και τον αριθμό πρωτοκόλλου του κόστους κατασκευής αυτών.

Εν τέλει έκανε λόγο και για ρύπανση στον Πηνειό ενώ μίλησε και για παράνομη περίφραξη της κοίτης προς όφελος των αλόγων της ακαδημίας.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη σε κανένα από όλα αυτά τα έγγραφα δεν έχει λάβει απάντηση.

 

 

ΕΝΑ ΑΛΟΓΟ ΕΣΠΑΣΕ ΤΟ ΠΟΔΙ ΤΟΥ

Ατύχημα προχθές

 

Ένα πολύ δυσάρεστο γεγονός συνέβη προχθές στον χώρο καθώς ένα άλογο που χρησιμοποιείται για θεραπευτική ιππασία είχε ατύχημα και έσπασε το μπροστά αριστερό πόδι του. Γίνεται πραγματικός αγώνας για να αποφύγει την ευθανασία.

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass