Αναγκαία η στήριξη των νοσοκομείων

*ΧΡ. ΚΑΠΕΤΑΝΟΣ ΣΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ

Δημοσίευση: 14 Μαρ 2024 15:16

Με τον υφυπουργό Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους συναντήθηκε ο βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Καπετάνος, στο Υπουργείο Υγείας. Οι δύο άνδρες εξέτασαν λεπτομερώς όλα τα ζητήματα υγείας που απασχολούν τα δυο μεγάλα νοσοκομεία της Λάρισας, με πρώτιστο την άμεση λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων.

Όπως τόνισε στον υφυπουργό ο Χρήστος Καπετάνος, τόσο το Πανεπιστημιακό όσο και το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, υποδέχονται καθημερινά περιστατικά υγείας όχι μόνο από τον ευρύτερο νομό αλλά και από τους όμορους, των Τρικάλων, της Καρδίτσας, της Μαγνησίας και όχι μόνον. «Ο όγκος των ασθενών που εξυπηρετούν τα δυο νοσοκομεία της Λάρισας, την καθιστούν ιατρικό κέντρο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με αποτέλεσμα η ανάγκη χρηματοδότησης της νέας πτέρυγας του Γ.Ν.Λ. να είναι πιο απαραίτητη από ποτέ.
Επιπλέον και τα δυο νοσοκομεία χρήζουν ενίσχυσης με ιατρικό προσωπικό, κύριο και επικουρικό σε ειδικότητες όπως νευρολόγους και ουρολόγους για να καταστούν λειτουργικότερα και αποτελεσματικότερα στην κάλυψη των αναγκών των πολυπληθών ασθενών» είπε ο Λαρισαίος βουλευτής.
Θέμα μείζονος σημασίας για το νομό μας, αποτελεί η ενίσχυση της Παιδοχειρουργικής Κλινικής με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό πρόσθεσε, για να ζητήσει ακόμη από τον Υφυπουργό την έγκριση ΦΕΚ για την πρόσληψη ενός ειδικευόμενου ακτινολογίας στο Γ.Ν.Λ., καθώς και την εκπαίδευση αναισθησιολόγου στην Παιδοχειρουργική ειδικότητα, στη Θεσσαλονίκη ώστε να λειτουργήσει και στη Λάρισα η ειδικότητα του παιδοαναισθησιολόγου για παιδιά κάτω των τριών ετών, εξυπηρετώντας έτσι τις μεγάλες ανάγκες που προκύπτουν στον νομό».
Τέλος ο κ. Καπετάνος ζήτησε την έγκαιρη αποκατάσταση των κτιριακών εγκαταστάσεων στα Κέντρα Υγείας που η κυβέρνηση της ΝΔ έχει ήδη σε προτεραιότητα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass