Παραχωρήθηκαν οικίσκοι στον Δήμο Φαρκαδόνας

ΤΟΝΙΖΕΙ Ο ΥΦ. ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΧΡ. ΤΡΙΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΤΣΟΧΕΡΟ

Δημοσίευση: 13 Μαρ 2024 13:28

Στον Δήμο Φαρκαδόνας, «για την προσωρινή στέγαση πληγέντων, έχουν παραχωρηθεί και οικίσκοι προσωρινής στέγασης τύπου container, η διαχείριση των οποίων είναι αρμοδιότητα του Δήμου» τονίζει ο υφυπ. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρ. Τριαντόπουλος απαντώντας σε ερώτηση του προέδρου της

Ελληνικής Λύσης, Κυρ. Βελόπουλου, με θέμα «Πλημμυρόπληκτοι και παράνομοι μετανάστες διαβιούν ομού στη Δομή του Κουτσόχερου Λαρίσης», με αφορμή δημοσίευμα της «Ε». Ο κ. Τριαντόπουλος σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι «για την κάλυψη των δαπανών της προσωρινής στέγασης των μόνιμων κατοίκων, οι κατοικίες των οποίων επλήγησαν από τις πλημμύρες τον Σεπτέμβριο του 2023 και έχει εκδοθεί Πρωτόκολλο Αυτοψίας Επικινδύνως Ετοιμόρροπου Κτιρίου ή έχουν χαρακτηρισθεί ως προσωρινά ακατάλληλες για χρήση με Δελτίο Δευτεροβάθμιου Ελέγχου ή Έκθεση Αυτοψίας, η Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Κεντρικής Ελλάδος ως αρμόδια Υπηρεσία εξέδωσε την υπ’ αριθ. 21402/ΔΑΕΦΚ-ΚΕ/Α36/5.10.2023 Κ.Υ.Α. (Β’ 5844), όπως τροποποιήθηκε, συμπληρώθηκε και ισχύει, όπου προβλέπεται η χορήγηση επιδότησης ενοικίου/συγκατοίκησης, με το ύψος της επιδότησης να κυμαίνεται από 300 έως και 500 ευρώ, ανάλογα με τις παραμέτρους.
Η επιδότηση για μεν τους ιδιοκτήτες ή τους χρήστες κατά δωρεάν παραχώρηση που διέμεναν στις κατοικίες που υπέστησαν βλάβες και έχουν χαρακτηριστεί προσωρινά ακατάλληλες για χρήση, επικίνδυνες για χρήση, δομημένες από ευτελή υλικά, επικινδύνως ετοιμόρροπες ή ολοσχερώς κατεστραμμένες, χορηγείται μέχρι την επισκευή ή ανακατασκευή της κατοικίας τους και με ανώτατο χρονικό διάστημα δύο χρόνια, για δε τους ενοικιαστές των κατοικιών που υπέστησαν βλάβες για έξι μήνες, καθώς δεν έχει πληγεί ιδιοκτησία τους. Στην εν λόγω Απόφαση προβλέφθηκε για πρώτη φορά η χορήγηση επιδότησης ενοικίου/συγκατοίκησης και στην περίπτωση που η κατοικία δεν έχει χαρακτηριστεί σύμφωνα με τα προαναφερόμενα, αλλά έχει ενταχθεί στην «Κατηγορία Γ» για τη χορήγηση εφάπαξ έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης.  Όσον αφορά τα ζητήματα που δεν άπτονται των αρμοδιοτήτων μας και προκειμένου να δοθεί μια σαφής και ολοκληρωμένη απάντηση επί των τεθέντων ερωτημάτων, αρμόδια είναι τα συνερωτώμενα Υπουργεία».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass