STOP για μπαμπάδες στα αποδυτήρια κοριτσιών

ΒΑΖΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΣΤΑΣΗ ΓΟΝΕΑ ΣΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ - ΕΝΤΟΝΕΣ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

Δημοσίευση: 13 Μαρ 2024 13:16

Μια απόφαση που προκαλεί πολλές και ποικίλες αντιδράσεις έλαβε η Δημοτική Αρχή της Λάρισας και αφορά στον τρόπο λειτουργίας του κολυμβητηρίου που βρίσκεται στη Νέα Πολιτεία. Επί της ουσίας όπως έγινε γνωστό, «απαγορεύεται» πλέον να εισέλθουν οι μπαμπάδες στα αποδυτήρια των κοριτσιών τους από εδώ και στο εξής, μέχρι νεωτέρας, κάτι που ανακοινώθηκε σε όλους τους γονείς, αφήνοντάς τους με πολλά αναπάντητα ερωτήματα.

Το κολυμβητήριο της Νέας Πολιτείας έχει δύο χώρους για κολύμβηση. Μια ανοιχτή πισίνα και μια κλειστή, πιο μικρή, την οποία χρησιμοποιούν κατά βάση μικρά παιδιά. Οι χώροι των αποδυτηρίων επίσης χωρίζονται. Από τη μια πλευρά είναι των ενηλίκων και από την άλλη πλευρά των παιδιών, που χωρίζονται πάλι ανάλογα με το φύλο. Ωστόσο, στα αποδυτήρια των μικρών παιδιών (είτε είναι αγοριών είτε είναι κοριτσιών) μπαίνουν οι γονείς τους για να τα φροντίσουν μετά την κολύμβηση. Να τα πλύνουν, να τα στεγνώσουν και να τα ντύσουν, καθώς πρόκειται για παιδιά έως και τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού και δεν μπορούν να είναι πλήρως αυτόνομα. Οι γονείς των παιδιών που βρίσκονται στην ακαδημία κολύμβησης του Δήμου Λαρισαίων διατηρούν μια κοινή ομάδα συνομιλιών στο διαδίκτυο. Μέσα από εκεί ενημερώνονται για όλες τις δράσεις και τις αλλαγές που συμβαίνουν στην ακαδημία και τους αφορούν. Πρόκειται, άλλωστε, για μια πάγια τακτική των περισσότερων συλλόγων, τα τελευταία χρόνια. Πριν λίγες ημέρες, όμως, και συγκεκριμένα την Παρασκευή το απόγευμα, ένα μήνυμα τους ενημέρωνε πως με απόφαση της Αντιδημαρχίας Αθλητισμού, τα αποδυτήρια κοριτσιών θα χρησιμοποιούνται μόνο από μαμάδες που συνοδεύουν κορίτσια. Αυτόματα κάτι τέτοιο δεν επιτρέπει στους μπαμπάδες να εισέλθουν στον χώρο για να φροντίσουν τα κορίτσια τους. Κάποιοι γονείς ενοχλήθηκαν με την απόφαση αυτή και έκριναν αναγκαίο να έρθουν σε επαφή με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ενημερώθηκαν πως πήραν αυτήν την απόφαση κατόπιν ένστασης γονέα, ο οποίος δεν συμφωνεί να υπάρχουν στον χώρο των αποδυτηρίων των κοριτσιών μπαμπάδες, για λόγους που εξήγησε προφανώς αρμοδίως. Ο κ. Γερογιώκας σε επικοινωνία που είχε με γονείς τους ανέφερε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πως πρόκειται για μια πρώτη απόφαση, μέχρι να δούνε πώς θα χειριστούν το ζήτημα της παρουσίας των μπαμπάδων στα αποδυτήρια των κοριτσιών. Γονείς, ωστόσο, ήρθαν σε επαφή με την «Ε» και τόνισαν, μεταξύ άλλων, πως πρόκειται για μια αδιανόητη και αίολη απόφαση, η οποία τους προσβάλλει και τους διαχωρίζει με άσχημο τρόπο. Εκτιμούν πως κάτι ανάλογο δεν συμβαίνει στα αποδυτήρια των αγοριών για γυναίκες ή και για άντρες γονείς και πως δεν έχει υπάρξει κανένα περιστατικό που να δικαιολογεί τέτοια αντίδραση. Επίσης, εξηγούν στην «Ε» πως με αυτόν τον τρόπο η Δημοτική Αρχή αποκλείει περιπτώσεις παιδιών που δεν μπορούν να τα συνοδεύσει η μητέρα τους για πολλούς λόγους και θέλουν απλά να κολυμπήσουν. Είτε μπορεί να είναι μονογενεϊκή οικογένεια, είτε να εργάζεται, είτε να είναι επιλογή του πατέρα να έχει αναλάβει τις εξωσχολικές δραστηριότητες. Παράλληλα, οι ίδιοι γονείς υποστηρίζουν πως είναι αδύνατο σε αρκετές περιπτώσεις και ενίοτε επικίνδυνο να αφήσουν ένα μικρό παιδί να πλυθεί, να στεγνώσει, να ντυθεί και να τακτοποιήσει τα πράγματά του σ’ έναν χώρο αποδυτηρίων με αρκετά άλλα παιδιά.           

ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass