Δυναμική η συμμετοχή των δικαστικών υπαλλήλων

ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΧΑΡΤΗ

Δημοσίευση: 27 Φεβ 2024 13:51

Δυναμική ήταν χθες η συμμετοχή των δικαστικών υπαλλήλων της Λάρισας στην κινητοποίηση της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΔΥΕ), σημειώνοντας έτσι την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την αναμόρφωση του Δικαστικού Χάρτη της χώρας.

Στο πλαίσιο της δίωρης διακοπής εργασιών χθες το πρωί μέλη του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Λάρισας πραγματοποίησαν συμβολική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου Λάρισας, με την πρόεδρο του Συλλόγου, Ιωάννα Μπλέτσα να παρουσιάζει το διεκδικητικό πλαίσιο του κλάδου. Όπως τονίζεται από την ΟΔΥΕ «εδώ και καιρό η κυβέρνηση, εφαρμόζοντας τις επιταγές της Παγκόσμιας Τράπεζας και της Έκθεσης Πισσαρίδη, δημιουργεί τις συνθήκες για την αναμόρφωση του Δικαστικού Χάρτη της πολιτικής και ποινικής διαδικασίας. Αρχικά συστάθηκε Ομάδα Εργασίας για τον σκοπό αυτό, το πόρισμα της οποίας έχει δοθεί στον Υπουργό Δικαιοσύνης από τα τέλη του 2023. Στη συνέχεια, είτε με επίσημες ανακοινώσεις, είτε με επιλεκτικές διαρροές μέσω του τύπου, όπως φαίνεται, «ζυγίζει» αντιδράσεις των φορέων της Δικαιοσύνης και των πολιτών, προκειμένου, όταν το κρίνει σκόπιμο, να δώσει στη δημοσιότητα και στη συνέχεια να καταθέσει στη Βουλή το Σχέδιο Νόμου. Προφανώς, οι μέχρι σήμερα εκφρασθείσες δημόσια θέσεις των φορέων της Δικαιοσύνης (Ενώσεις Δικαστών και Ολομέλεια Δικηγορικών Συλλόγων), αλλά κυρίως οι κινητοποιήσεις των τοπικών κοινωνιών στις περιοχές που σχεδιάζονται οι μεγάλες αλλαγές, έχουν δημιουργήσει μια δύσκολη κατάσταση για την κυβέρνηση», διευκρινίζοντας επίσης ότι «καμία κατάργηση ή συγχώνευση δικαστικών υπηρεσιών δεν θα δώσει λύση στο πρόβλημα της καθυστέρησης στην απονομή της δικαιοσύνης». Σημειώνεται πως με απόφαση του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Λάρισας οι δίωρες διακοπές εργασιών (από 9 έως 11 π.μ.) σε όλες τις δικαστικές υπηρεσίες θα συνεχιστούν και σήμερα Τρίτη, ενώ οι κινητοποιήσεις θα κορυφωθούν με τη συμμετοχή όλων των Δικαστικών Υπαλλήλων στην πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ, αύριο Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου, με τα εξής κύρια κλαδικά αιτήματα: «Όχι στην κατάργηση και συγχώνευση των δικαστικών υπηρεσιών, μαζικές προσλήψεις δικαστικών υπαλλήλων, αυξήσεις των αποδοχών και επαναθεσμοθέτηση του επιδόματος ειδικών συνθηκών».
Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass