ΣΥΣΚΕΨΗ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Μέτρα για αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα

Δημοσίευση: 12 Νοε 2014 11:30 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 19:08

 

Στη λήψη άμεσων όσο και μακροπρόθεσμων μέτρων, προκειμένου να αμβλυνθεί το πρόβλημα, κυρίως των αδέσποτων αλλά και των δεσποζόμενων που εγκαταλείπονται από τους ιδιοκτήτες τους, προχωρά ο Δήμος Λαρισαίων, μετά από σύσκεψη χθες στο Δημαρχείο υπό την προεδρία του αναπληρωτή δημάρχου Γιώργου Σούλτη παρουσία φιλοζωικών οργανώσεων, αρμοδίων φορέων και υπηρεσιακών παραγόντων.

Στη σύσκεψη και σε ό,τι αφορά στα βραχυπρόθεσμα μέτρα, όπως διευκρινίζει στην «Ε» η αντιδήμαρχος Πρασίνου Δέσποινα Αράπκουλε «εξετάζεται και το θέμα των στειρώσεων αδέσποτων ζώων σε συνεργασία με τον Κτηνιατρικό Σύλλογο Λάρισας. Αποφασίσθηκε επίσης η διοργάνωση εκδηλώσεων σε σχολεία και ΚΑΠΗ, από μέλη φιλοζωικών οργανώσεων, με σκοπό την ενημέρωση για τρόπους προφύλαξης ή αντιμετώπισης από τα αδέσποτα, ενημερωτική καμπάνια που θα συνεχισθεί και από τα Μέσα Ενημέρωσης. Τέλος, για τα δεσποζόμενα θα επιχειρηθεί η δημιουργία βάσης δεδομένων».

Σε ό,τι αφορά στα μακροπρόθεσμα μέτρα η κ. Αράπκουλε διευκρίνισε ότι «θα επιδιωχθεί συνεργασία με την ΠΕΔ Θεσσαλίας έτσι ώστε σε επίπεδο νομού και άλλοι Δήμοι να δημιουργήσουν υποδομές για να αμβλυνθεί το πρόβλημα αφού το μοναδικό Κυνοκομείο που υπάρχει σήμερα είναι του Δήμου Λαρισαίων, το οποίο φιλοξενώντας 100 αδέσποτα είναι ήδη κορεσμένο και δεν έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας και άλλων ζώων όπως αιτούνται διάφοροι δήμοι».  

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο αντιδήμαρχος Νίκος Καλτσάς, ο γενικός γραμματέας του Δήμου Γιάννης Ταφύλλης, καθώς και εκπρόσωποι του Κτηνιατρικού Συλλόγου, της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, φιλοζωικών οργανώσεων της Λάρισας, του Κυνηγετικού Συλλόγου και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass