Στάσεις εργασίας Δικαστικών Υπαλλήλων

ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ –ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΧΑΡΤΗ

Δημοσίευση: 21 Φεβ 2024 15:10

Την αντίθεσή της στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την αναμόρφωση του Δικαστικού Χάρτη, σημειώνει η διοίκηση του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Λάρισας, η οποία αποφάσισε τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της Ομοσπονδίας (ΟΔΥΕ) του κλάδου.

Όπως σημειώνεται από την ΟΔΥΕ «εδώ και καιρό η κυβέρνηση, εφαρμόζοντας τις επιταγές της Παγκόσμιας Τράπεζας και της Έκθεσης Πισσαρίδη, δημιουργεί τις συνθήκες για την αναμόρφωση του Δικαστικού Χάρτη της πολιτικής και ποινικής διαδικασίας. Αρχικά συστάθηκε Ομάδα Εργασίας για τον σκοπό αυτό, το πόρισμα της οποίας έχει δοθεί στον Υπουργό Δικαιοσύνης από τα τέλη του 2023. Στη συνέχεια, είτε με επίσημες ανακοινώσεις, είτε με επιλεκτικές διαρροές μέσω του τύπου, όπως φαίνεται, «ζυγίζει» αντιδράσεις των φορέων της Δικαιοσύνης και των πολιτών, προκειμένου, όταν το κρίνει σκόπιμο, να δώσει στη δημοσιότητα και στη συνέχεια να καταθέσει στη Βουλή το Σχέδιο Νόμου.
Προφανώς, οι μέχρι σήμερα εκφρασθείσες δημόσια, θέσεις των φορέων της Δικαιοσύνης (Ενώσεις Δικαστών και Ολομέλεια Δικηγορικών Συλλόγων), αλλά κυρίως οι κινητοποιήσεις των τοπικών κοινωνιών στις περιοχές που σχεδιάζονται οι μεγάλες αλλαγές, έχουν δημιουργήσει μια δύσκολη κατάσταση για την κυβέρνηση. Η ΟΔΥΕ, χωρίς να της δίνεται η δυνατότητα να τοποθετηθεί συνολικά, αφού ακόμα δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα το Σχέδιο Νόμου, έχει όμως καταστήσει σαφές, τόσο κατά τη συνάντηση με τον Υφυπουργό κ. Μπούγα, όσο και κατά την παρουσία μελών του Δ.Σ. σε κινητοποιήσεις πρωτοβάθμιων συλλόγων της επαρχίας, ότι καμία κατάργηση ή συγχώνευση δικαστικών υπηρεσιών δεν θα δώσει λύση στο πρόβλημα της καθυστέρησης στην απονομή της δικαιοσύνης, όπως άλλωστε ομόφωνα αποφάσισε το πρόσφατο συνέδριο των Σερρών».
ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
Αναλυτικότερα ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Λάρισας αποφάσισε δίωρες διακοπές εργασιών σε όλες τις δικαστικές υπηρεσίες της Λάρισας, καθημερινά από 09:00-11:00, κατά τις ημερομηνίες: Σήμερα Τετάρτη, την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου, τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου και την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου. Τετράωρη στάση εργασίας σε όλες τις δικαστικές υπηρεσίες της χώρας, από 11:00-15:00 (λήξη του ωραρίου), αύριο Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου ημέρα κατά την οποία θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Δικαιοσύνης με τη συμμετοχή του Δ.Σ. της ΟΔΥΕ και Πρωτοβάθμιων Συλλόγων. Τέλος αποφάσισε τη συμμετοχή όλων των Δικαστικών Υπαλλήλων στην πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου, με τα εξής κύρια κλαδικά αιτήματα: Όχι στην κατάργηση και συγχώνευση των δικαστικών υπηρεσιών, μαζικές προσλήψεις δικαστικών υπαλλήλων, αυξήσεις των αποδοχών και, επαναθεσμοθέτηση του επιδόματος ειδικών συνθηκών».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass