Καθολική αποχή στις 15 και στις 23 Φεβρουαρίου

ΕΛΛΕΙΨΕΙ ΑΠΑΡΤΙΑΣ ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ Η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ, ΑΛΛΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΔΣΛ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΧΗΣ ΕΩΣ ΤΙΣ 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Δημοσίευση: 13 Φεβ 2024 13:01

Εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους οι Λαρισαίοι δικηγόροι μετά, μάλιστα, και την κατάθεση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, σχέδιο νόμου που μετά και τη διαβούλευση -σύμφωνα και με τις πρώτες εκτιμήσεις δικηγόρων- δεν φαίνεται να κάνει αποδεκτές βασικές θέσεις του κλάδου.

Να σημειωθεί πως η προγραμματισμένη για χθες Γενική Συνέλευση των Λαρισαίων δικηγόρων (φωτ. αρχείου) αναβλήθηκε ελλείψει απαρτίας για την ερχόμενη Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου, ωστόσο με απόφαση του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας η αποχή θα συνεχιστεί έως και τις 26 Φεβρουαρίου, με το ίδιο πλαίσιο, ενώ σύμφωνα και με την απόφαση της Ολομέλειας των προέδρων οι Λαρισαίοι δικηγόροι θα μετάσχουν στην καθολική αποχή του κλάδου, μεθαύριο Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου και την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου.
Υπενθυμίζεται πως η αποχή των Λαρισαίων δικηγόρων συνεχίζεται με το εξής ειδικότερο πλαίσιο: Αποχή από κάθε δίκη (συμπεριλαμβανομένων των υποθέσεων νομικής βοήθειας και αυτεπαγγέλτων διορισμών), καθώς και από έκδοση διαταγών πληρωμής από δάνεια με αιτούσες τράπεζες και εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων, καθώς επίσης και από εντολές προς εκτέλεση στις ανωτέρω υποθέσεις. Στο σημείο αυτό διευκρινίζεται ότι η αποχή καταλαμβάνει και τις δίκες ασφαλιστικών μέτρων, ακόμη και όταν έχει χορηγηθεί προσωρινή διαταγή.
Η αποχή καταλαμβάνει, επίσης, τη συμμετοχή δικηγόρων σε πράξεις εκποίησης και πράξεις αναφορικά με τους πίνακες διανομής πτωχεύσεων (συνδικίες, διαχειριστές αφερεγγυότητας), καθώς και στις Επιτροπές στις οποίες μετέχουν ως μέλη (ΣΥΠΟΘΑ, Δασικών Χαρτών κ.λπ.).
Κατά τις ημέρες της αποχής, θα χορηγείται άδεια από την ορισθείσα Επιτροπή: Για την παράσταση και συζήτηση υποθέσεων (Πολιτικά και Διοικητικά Δικαστήρια) υπό παραγραφή – προθεσμία. Για τις ποινικές υποθέσεις: Στις αυτόφωρες διαδικασίες. Στα κακουργήματα σε περίπτωση κατηγορούμενου που κρατείται κατόπιν καταδικαστικής απόφασης ή προσωρινώς και συμπληρώνεται ο χρόνος κράτησης, καθώς και όταν συντρέχει περίπτωση παραγραφής, ήτοι όταν έχει συμπληρωθεί από τον χρόνο τελέσεως της πράξεως δεκαπενταετία σε α’ βαθμό ή δεκαοκταετία σε β’ βαθμό.
Στα πλημμελήματα όταν συντρέχει περίπτωση παραγραφής, ήτοι όταν έχει συμπληρωθεί από τον χρόνο τελέσεως της πράξεως επταετία, είτε σε α’ βαθμό είτε σε β’ βαθμό. Άδεια δεν απαιτείται για: Καταθέσεις ενδίκων μέσων και βοηθημάτων (αγωγών, διαταγών πληρωμής) – προσφυγών – αιτήσεων ακύρωσης κ.λπ. σε όλες τις διαδικασίες (Πολιτικά και Διοικητικά Δικαστήρια), καθώς και την κατάθεση μήνυσης/έγκλησης (εξαιρουμένων αυτονόητα των δικογράφων των άνω υποθέσεων με αιτούσες τράπεζες και εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων). Συζήτηση προσωρινών διαταγών (Πολιτικά και Διοικητικά Δικαστήρια), Αντιρρήσεις (Διοικητικά), κατάθεση προτάσεων για υποθέσεις μικροδιαφορών και τακτικής διαδικασίας, καθώς και την παράσταση στις αντίστοιχες συζητήσεις. Προσθήκες, εξώδικα και επιδόσεις αποφάσεων, κλήσεις – προσδιορισμούς, ένορκες βεβαιώσεις και συναινετικά διαζύγια.
Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass