Πανηγύρισαν ναοί του Αγίου Χαραλάμπους

*Σε Ιπποκράτη, Νίκαια και Πλατύκαμπο

Δημοσίευση: 12 Φεβ 2024 13:15

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος ο Άγιος Χαράλαμπος, ο θαυματουργός. Οι εορταστικές εκδηλώσεις στον εορτάζοντα ναό της συνοικίας Ιπποκράτη ολοκληρώθηκαν με την καθιερωμένη λιτάνευση της ιεράς εικόνος του Αγίου χθες το απόγευμα στους δρόμους της ενορίας.


Παρουσία πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, χοροστατούντος του Αρχιμανδρίτη π. Νικόδημου Γαλλιάτσου ο πανηγυρικός εσπερινός και το πρωί του Σαββάτου, ανήμερα της εορτής τελέσθηκε η πανηγυρική θεία λειτουργία.
Στο ενοριακό Παρεκκλήσιο του Αγίου Χαραλάμπους στη Νίκαια του Δήμου Κιλελέρ μετέβη ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος και τέλεσε την πανηγυρική Θεία Λειτουργία για την εορτή του Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους του Θαυματουργού.
Στο κήρυγμά του, ο Ποιμενάρχης αναφέρθηκε στο γεγονός ότι «είναι μια πραγματικότητα στην Εκκλησία οι διώκτες μας να γίνονται στη συνέχεια οι πιστοί μας. Αυτό συνέβη και με τον Άγιο Χαράλαμπο και τους δύο δημίους του που μαρτύρησαν μαζί του. Η Εκκλησία τον περιμένει να επιστρέψει γι’ αυτό και ενώ αντιτίθεται σε πιστεύματα, μεθόδους και τρόπους ζωής δεν πολεμά, ούτε εκδικείται το όποιο της αντιτίθεται.
Και σήμερα κάποιοι καλυμμένοι πίσω από το εξουσιαστικό φαινόμενο νομίζουν ότι μπορούν να νομοθετούν ενάντια σε αρχές ηθικής αιώνιες, ενάντια στην ιερά μας παράδοση, ενάντια στη φύση του ανθρώπου. Δεν τους πολεμάμε, προσπαθούμε να τους πείσουμε και περιμένουμε τη μετάνοιά τους».
Επίσης ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης χοροστάτησε στην ακολουθία του πανηγυρικού εσπερινού της εορτής στον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους Πλατυκάμπου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass