Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 11 Φεβ 2024 9:09

Στη Λάρισα ο Ν. Ηλιόπουλος

Στη συνέλευση της «Νέας Αριστεράς»

Στη Λάρισα θα βρεθεί αύριο Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου , ο βουλευτής Α’ Αθηνών, κ. Νάσος Ηλιόπουλος, ως εισηγητής στην πρώτη ανοιχτή συνέλευση που οργανώνει στην πόλη μας η «Νέα Αριστερά» , στις 7:00 μ.μ. στο Επιμελητήριο.

 

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Λαρισαίων

Την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου
Συνεδριάζει την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου, στις 7.30 μ.μ. το Δημοτικό Συμβούλιο Λαρισαίων. Μεταξύ των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης είναι: «Ορισμός εκπροσώπων του Δήμου Λαρισαίων στη γενική συνέλευση του Αναπτυξιακού Οργανισμού με την Επωνυμία «Αναπτυξιακός Οργανισμός Δήμου Λαρισαίων Μονοπρόσωπη Α.Ε.». Ορισμός εκπροσώπου του Δήμου Λαρισαίων στις γενικές συνελεύσεις (Συνέδρια, Ημερίδες) του Ελληνικού Δικτύου Δήμων με Ποτάμια. Λήψη Κανονιστικής Απόφασης για τη Μελέτη εργοταξιακής σήμανσης του έργου «Βελτίωση της οδικής ασφάλειας γύρω από τα Σχολικά Συγκροτήματα στην πόλη της Λάρισας» του Δήμου Λαρισαίων.
Έγκριση παράτασης παραχώρησης δημοτικής έκτασης κατά χρήση στη Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας για τη λειτουργία ανοιχτού σκοπευτηρίου στη Δημοτική Κοινότητα Κοιλάδας Δήμου Λαρισαίων. Έγκριση συμμετοχής του Δήμου Λαρισαίων στην πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «Πρόκληση Ευφυών Πόλεων» (Intelligent Cities Challenge ICC).
Κατάργηση Νομικών Προσώπων και μεταφορά αρμοδιοτήτων Σχολικών Επιτροπών.
Συγκρότηση επιτροπής παραλαβής φυσικού εδάφους για το έργο: «Ιπποκράτειος τόπος: ανάδειξη-αναβάθμιση μνημείου Ιπποκράτη και δημιουργία βοτανικού κήπου».
Συγκρότηση επιτροπής παραλαβής φυσικού εδάφους για το έργο: «Κέντρο ανοιχτής υποστήριξης για παιδιά με σύνδρομο DOWN» κ.α.
Την ίδια μέρα στις 7 μ.μ. θα προηγηθεί ειδική συνεδρίαση με μοναδικό θέμα την έκθεση πεπραγμένων Οικονομικής Επιτροπής Β’ εξαμήνου 2023.

 

Αναβολή έναρξης για Καρναβάλι του Τυρνάβου

Για το μνημόσυνο του δυστυχήματος στα Τέμπη
Ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στα θύματα του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη και στις οικογένειές τους και με αφορμή το ετήσιο μνημόσυνο που θα τελεστεί την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024, ο Δήμος Τυρνάβου αναβάλλει την προγραμματισμένη εκδήλωση για την έναρξη της καρναβαλικής περιόδου. Σύντομα θα ανακοινωθεί νέα ημερομηνία της έναρξης.

 

Διακοπές ρεύματος σε χωριά της Ελασσόνας
Από τον Δήμο Ελασσόνας και τη ΔΕΔΔΗΕ Ελασσόνας έγινε γνωστό πως σήμερα Κυριακή 11 Φεβρουαρίου έχουν προγραμματιστεί διακοπές ρεύματος σε Κοινότητες του δήμου ως εξής: 08:00 π.μ. έως 10:00 π.μ: Καλλιθέα (οικισμός), Σκοπιά, Ολυμπιάδα, Φλάμπουρο, Σπαρμός, Ιερά μονή Σπαρμού και Κανάλων, Κρυόβρυση, Συκαμινέα, Καρυά, Κ.Ε.Ο.Α.Χ. 11:00 π.μ. έως 12:00 μ.: Τσαριτσάνη, Ιερά Μονή Βαλέτσικου, Στεφανόβουνο, Αετοράχη, Γαλανόβρυση, Λεύκη, 13:00 έως 14:00: Καλλιθέα, Λόφος, Κοκκινόγη, Καλύβια, Ασπρόχωμα, Κοκκινοπηλός, Πύθιο, Δολίχη, Λιβάδι.

 

Συνέλευση Σωματείου Τεχνιτών
Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών (μηχανικών, γεωλόγων, τεχνολόγων, τεχνικών, σχεδιαστών) παράρτημα Λάρισας θα πραγματοποιήσει εκλογοαπολογιστική συνέλευση σήμερα Κυριακή 11 Φεβρουαρίου στις 11:00 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας.

 

Απονομή βεβαιώσεων πρώτων βοηθειών

Την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου στον Αμπελώνα
Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αμπελώνα «Η ελπίδα» και ο Φιλανθρωπικός και Πολιτιστικός Σύλλογος «Η αρωγή» Αμπελώνα την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου και ώρα 16:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Αμπελώνα θα πραγματοποιήσουν απονομή των βεβαιώσεων παρακολούθησης συμμετεχόντων στο σεμινάριο με θέμα «Πρώτες βοήθειες – ΚΑΡΠΑ» που διοργανώθηκε σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ Θεσσαλίας και σε όσους δεν έχουν παραλάβει τις βεβαιώσεις από τα προηγούμενα σεμινάρια.
Οι απονομές θα γίνουν από την υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων του ΕΚΑΒ κα Σπυριδούλα Αρχοντή και τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ, εκπαιδευτή κ. Γιάννη Γούλα.
Όσοι δεν μπορέσουν να παρευρεθούν για να παραλάβουν τις βεβαιώσεις, θα πρέπει να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 6932-658217 κ. Γιαννόπουλος Ιωάννης πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών «Η ελπίδα» και 6937-287172 κ. Κουκούλης Γεώργιος πρόεδρος του Φιλανθρωπικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Αμπελώνα «Η αρωγή».

 

Παράσταση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών

Tο διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π. Ε. Λάρισας «Κ. Κούμας» θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας για την αξιολόγηση, στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, αύριο Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου και ώρα 2 μ.μ.
Σε ανακοίνωσή του σημειώνει: « Συνεχίζουμε ενωμένοι, συσπειρωμένοι με αποφασιστικότητα πίσω από τις ομόφωνες αποφάσεις για την απεργία αποχή από την ατομική αξιολόγηση! Ούτε βήμα πίσω!».

 

Καλούν φορείς να πάρουν θέση για τα ομόφυλα ζευγάρια

Τα Χριστιανικά Σωματεία Λάρισας και ο Σύλλογος Πολυτέκνων

Στο συλλαλητήριο κατά του Νομοσχεδίου για τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομοφύλων, το οποίο διοργανώνεται στην Αθήνα, στην Πλατεία Συντάγματος, σήμερα Κυριακή και ώρα 3 μ.μ. θα συμμετάσχουν τα Χριστιανικά Σωματεία της Λάρισας και ο Σύλλογος Πολυτέκνων.
Σε ανακοίνωσή τους απευθύνουν δημόσια έκκληση σε θεσμικούς φορείς της πόλης μας, για έκφραση της γνώμης τους και συμμετοχή στον δημόσιο διάλογο.
Ειδικότερα καλούν τις Ενώσεις Γονέων και τους φορείς της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών.
«Πώς και τι θα απαντήσει ο δάσκαλος ή ο καθηγητής στην αίθουσα, σε ερώτημα ενός κοριτσιού ή αγοριού, ότι σκέπτεται να κάνει οικογένεια και να παντρευτεί τη φίλη της ή τον φίλο του; Ποια η σημασία του παραδείγματος στην ανάπτυξη του παιδιού;» ρωτούν
Καλούν τους φορείς λειτουργών της Δικαιοσύνης και ρωτούν: «Πώς είναι συμφέρον του τέκνου, πρώτο και κύριο κριτήριο στις οικογενειακές διαφορές, να μεγαλώσει χωρίς πατέρα ή μητέρα, και να μην πει ποτέ του τη λέξη μαμά ή μπαμπά; Αν υποβαθμίσουμε νομικά τον ιερό αυτό βιολογικό δεσμό μητέρας- τέκνου, ποιο επιχείρημα υπέρ άλλων αξιών, θα είναι ισχυρότερο απέναντι στην όποια εξουσία; Ενδεχόμενες ανάγκες τέκνων σε ομοφυλόφιλες σχέσεις, μπορεί να καλυφθούν με άλλες επιλογές του νομοθέτη, χωρίς τη δημιουργία νέου προτύπου οικογένειας; Είναι κενό γράμμα η έννοια της μητρότητας στο Σύνταγμα;»
Καλούν τους φορείς των ιατρών, ιδίως τους παιδιάτρους και τους ψυχιάτρους, επισημαίνοντας τα εξής: «Μπορεί να αντικατασταθεί η μητέρα ή ο πατέρας στη ζωή και την ανάπτυξη του παιδιού; Η «διόρθωση» φύλου ενδείκνυται ιατρικά, «επιτυγχάνεται» και τι πετυχαίνει ή συνεπάγεται στη μετέπειτα ζωή/ οικογένεια του προσώπου;»
Καλούν τους φορείς της πολιτιστικής παράδοσης και ιστορίας, και ρωτούν: «Πώς συμβιβάζεται με την παράδοσή μας αυτή η μορφή οικογένειας;».
Καλούν τέλος τις Ενώσεις γυναικών και τονίζουν «Η επί τόσα χρόνια υπεράσπιση του προσώπου της γυναίκας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η παρουσία της μάνας στη ζωή του παιδιού που έφερε στο φως δεν χρειάζεται και μπορεί εύκολα ή επ’ αμοιβή να αντικατασταθεί;».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass