Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 09 Φεβ 2024 7:00

Επετειακή εκδήλωση ασφαλιστών Λάρισας

Επετειακή εκδήλωση για τη συμπλήρωση είκοσι χρόνων από τη δημιουργία του, θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος Επαγγελματιών Ασφαλιστών νομού Λάρισας, την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου, στις 8 μ.μ. στο εστιατόριο «Εν Λαρίση».

Στο πλαίσιό της θα γίνει η ετήσια τακτική γενική συνέλευση, ενημέρωση των μελών του για τις τρέχουσες εξελίξεις του κλάδου και θα ακολουθήσει κοπή πίτας.

 

Πανθεσσαλική συνάντηση συνταξιουχικών οργανώσεων

Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις θα πραγματοποιήσουν πανθεσσαλική σύσκεψη όλων των διοικητικών συμβουλίων των συνταξιούχων της Θεσσαλίας σήμερα Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου και ώρα 10.30 π.μ. στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Λάρισας (Παπακυριαζή 40) στα πλαίσια της απόφασης της ΣΕΑ για Αγωνιστική συνέχεια των διεκδικήσεών τους.

 

Συνάντηση για το Τυρναβίτικο Καρναβάλι

Ενόψει των εκδηλώσεων για το Τυρναβίτικο Καρναβάλι – Μπουρανί 2024, ο Δήμος Τυρνάβου οργανώνει συνάντηση προκειμένου να συζητηθεί ο προγραμματισμός των εκδηλώσεων και οι δηλώσεις συμμετοχής ομάδων στην παρέλαση, την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου και ώρα 19.00 στο Δημαρχείο Τυρνάβου (αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 24923-50131.

 

Παρουσίαση καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών

Εκδήλωση επιστήμης και τεχνολογίας, η οποία έρχεται να αναδείξει καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις σε καίριους τομείς της κοινωνίας, θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου, στο πάρκο καινοτομίας «Joist» στη Λάρισα και θα ολοκληρωθεί αύριο Σάββατο 10 Φεβρουαρίου. Ο γενικός τίτλος της είναι «Ιnnovent Forum 2024» και έχει ως κεντρική θεματική το «Tech for Humanity», όπου εστιάζει στους τομείς της εκπαίδευσης, του περιβάλλοντος, της ενέργειας, των έξυπνων πόλεων, του «Gaming», του πολιτισμού, της υγείας και του κατασκευαστικού τομέα. Τριάντα εκθέτες – πρωτοπόρες εταιρείες, οργανισμοί και «projects» από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα συστήσουν τα καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες τους. Παράλληλα, μέσα από πάνελ συζητήσεις, παρουσιάσεις και εργαστήρια, θα ξεκινήσει ένας γόνιμος διάλογος γύρω από τους τρόπους που η τεχνολογία εξυπηρετεί την ανθρωπότητα.

 

Ημερίδα για την «Τυτώ»
ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΛΑΔΑΣ

Η πρώτη ημερίδα για τη φυσική καταπολέμηση των τρωκτικών στις καλλιεργούμενες εκτάσεις με το αρπακτικό πτηνό Τυτώ, πραγματοποιείται σήμερα Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου, στις 7 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο της Κοινότητας Κοιλάδας. Η ημερίδα, όπως και οι επόμενες που θα ακολουθήσουν, διοργανώνονται από τον Δήμο Λαρισαίων, στο πλαίσιο της συνεργασίας με την ΑΜΚΕ «Οργάνωση για τη Διαχείριση και Διατήρηση της Βιοποικιλότητας στα Αγροτικά Οικοσυστήματα - ΤΥΤΩ». Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση των κατοίκων και η γνωριμία με το ωφέλιμο αρπακτικό Τυτώ. Στο πλαίσιο των δράσεων που υλοποιούνται, τοποθετούνται τεχνητοί κλωβοί (φωλιές) σε κατάλληλα σημεία, και στη Θεσσαλία έχουν τοποθετηθεί ήδη 120.

 

Οι ταχυδρομικοί γιορτάζουν τον προστάτη τους

Με την ευκαιρία της εορτής του Οσίου Ζήνωνος του Ταχυδρόμου, αύριο Σάββατο 10 Φεβρουαρίου οι ταχυδρομικοί υπάλληλοι της Λάρισας και της ευρύτερης περιοχής, γιορτάζουν τον προστάτη τους, Όσιο Ζήνωνα. Σήμερα Παρασκευή και στις 5 το απόγευμα θα ψαλεί ο εόρτιος εσπερινός με αρτοκλασία.
Στο «Αρχονταρίκι» της ενορίας θα ακολουθήσει μικρή δεξίωση.

 

Η ΔΑΚ τιμά τον προστάτη της Αγιο Δαμιανό

Την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου η Διοίκηση Αγωγού Καυσίμων (ΔΑΚ) τιμά τη μνήμη του προστάτη της, Αγίου Οσιομάρτυρα Δαμιανού του εκ Μυριχόβου, στον ομώνυμο ιερό ναό που βρίσκεται στην έδρα της στο Ελευθέριο Λάρισας.
Το πρόγραμμα των λατρευτικών εκδηλώσεων που θα ακολουθήσουν έχει ως εξής:
Την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου και ώρα 17:00 θα τελεσθεί πανηγυρικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας.
Την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου και ώρα 07:30 θα πραγματοποιηθεί Όρθρος - Θεία Λειτουργία μετά αρτοκλασίας.

 

Λατρευτικές ακολουθίες στον Αγιο Χαράλαμπο

ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Πανηγυρίζει αύριο Σάββατο 10 Φεβρουαρίου ο ιερός ναός του Αγίου Χαραλάμπους στη Λάρισα. Το πρόγραμμα των λατρευτικών ακολουθιών έχει ως εξής:
Σήμερα Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου, 6:00 μ.μ.: Μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος, 21:30- 00:30 π.μ. ιερά κατανυκτική αγρυπνία.
Αύριο Σάββατο 10 Φεβρουαρίου, 7:30 – 10:30 π.μ.: Όρθρος, Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και Ύψωμα του Αγίου. Στις 5:00 μ.μ. μεθέορτος εσπερινός και ακολούθως η Λιτάνευση του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Χαραλάμπους στους δρόμους της ενορίας.
Την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου, 5:30 μ.μ. ιερά παράκληση Αγίου Χαραλάμπους. Κατά τη διάρκεια των ακολουθιών θα τεθεί σε προσκύνηση τεμάχιο του Ιερού και Χαριτόβρυτου λειψάνου του Αγίου Χαραλάμπους, του Θαυματουργού προς ευλογία και αγιασμό των πιστών. Ο Ιερός Ναός θα παραμείνει ανοιχτός καθ’ όλη τη διάρκεια της πανηγύρεως.

 

Πανηγυρίζουν ναοί του Αγίου Χαραλάμπους

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΙΛΕΛΕΡ

Αύριο Σάββατο 10 Φεβρουαρίου εορτή του Αγίου Χαραλάμπους του Θαυματουργού, εορτάζουν οι φερώνυμοι ναοί του Αγίου στον Δήμο Κιλελέρ. Οι ιερές πανηγυρικές ακολουθίες θα τελεσθούν κατά το ακόλουθο πρόγραμμα:
-Σήμερα Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου απόγευμα στις 17:00 στη Νίκαια, στις 17:30 στη Νίκη (στον ναό Αγίου Αχιλλίου) και στις 17:30 στον Πλατύκαμπο και στα Κυπαρίσσια Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ΄αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος.
-Αύριο Σάββατο10 Φεβρουαρίου στις 07:00 π.μ. στη Νίκαια, 07:30 π.μ. και στις άλλες εκκλησίες, όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Στις 17:00 στη Νίκαια και στον Πλατύκαμπο Μεθεόρτιος Εσπερινός και Παράκληση του Αγίου Χαραλάμπους.
Παραμονή της εορτής στον Πλατύκαμπο και ανήμερα της εορτής στη Νίκαια θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass