Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 08 Φεβ 2024 7:00

Εκδήλωση για τον ψυχικό αντίκτυπο των πλημμυρών

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΑΡΜΕΝΙΟ

Το «Κινητό Κλιμάκιο Πλημμυροπαθών - ΕΠΑΨΥ», σε συνεργασία με «Το Χαμόγελο του Παιδιού», οργανώνουν εκδήλωση με θέμα «Από την απώλεια, στη ζωή μετά την πλημμύρα». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα και ώρα 6 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Αρμενίου, στη μνήμη του θανόντα Δημητρίου Καραμήτρου, σε συνδιοργάνωση με το Κέντρο Κοινότητας και το «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Κιλελέρ.

Κατά την εκδήλωση θα αναλυθούν ζητήματα αναφορικά με τον ψυχικό και κοινωνικό αντίκτυπο της πρόσφατης πλημμύρας που έπληξε την περιοχή της Θεσσαλίας και θα ζητηθούν τρόποι ενίσχυσης της ψυχικής ανθεκτικότητας. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Περισσότερες πληροφορίες στο: 6937-338.670 (Κινητό Κλιμάκιο Πλημμυροπαθών - ΕΠΑΨΥ, Βενιζέλου 141, Λάρισα).

 

Συνέλευση Συνδικάτου τροφίμων και ποτών
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΕΚΛ

 Από το Συνδικάτο Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Νομού Λάρισας ανακοινώθηκε πως την ερχόμενη Κυριακή 11 Φεβρουαρίου και ώρα 11 π.μ. θα πραγματοποιηθεί η ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου και η κοπή της πίτας, στην ισόγεια αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Λάρισας.
«Σας καλούμε να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε:
1. Τον συντονισμό της κοινής δράσης για την ύπαρξη και υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στον κλάδο γάλακτος, τροφίμων και ποτών.
2. Την οργάνωση στα εργοστάσια, στους χώρους δουλειάς για δημιουργία εργοστασιακών επιτροπών, επιτροπών υγιεινής και ασφάλειας και υπογραφή επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
3. Τη συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία απέναντι στην ακρίβεια που σαρώνει το εισόδημά μας, στην επίθεση που δεχόμαστε στην υγεία, στην παιδεία, στην ενέργεια, στην άσχημη κατάσταση που επικρατεί στους χώρους δουλειάς και στην αδιαλλαξία των βιομηχάνων» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση. Εκδήλωση
Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ για
το συνταξιοδοτικό Το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Ν. Λάρισας διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση για τις αλλαγές και τα νέα δεδομένα στο συνταξιοδοτικό των δημοσίων υπαλλήλων, με αφορμή πλήθους ερωτημάτων λόγω της κατάθεσης αιτήσεων παραίτησης εκπαιδευτικών αυτήν την περίοδο (από 1/2/2024 έως 12/2/2024). Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη, στο αμφιθέατρο του 37ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας (Κουμουνδούρου 17-19), στις 6 μ.μ. Εισηγητής θα είναι ο έγκριτος δικηγόρος-εργατολόγος κ. Σουκιούρογλου Ιωάννης, ο οποίος θα απαντήσει στο σύνολο των ερωτημάτων των παρευρισκομένων.

 

Συνάντηση για μυδοκαλλιέργεια στο Στόμιο

Την ερχόμενη Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 11:30 π.μ. στο Δημοτικό Σχολείο Στομίου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση για το θέμα της μυδοκαλλιέργειας στα παράλια από το Δίκτυο Δέλτα Πηνειού και Τεμπών, στην οποία έχουν προσκληθεί οι φορείς, σύλλογοι και κάτοικοι της περιοχής.

 

Εκδήλωση για τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια

Το Παράρτημα Λάρισας της Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών (Π Ε.Σ.ΕΚ.) οργανώνει εκδήλωση αύριο Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου, στις 6 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο του δευτέρου ορόφου στον Μύλο του Παππά, με θέμα: «Ιδιωτικά Πανεπιστήμια, άλλο ένα «έγκλημα»» σε βάρος του λαού μας. Νέος νόμος για την Τεχνική - Επαγγελματική Εκπαίδευση και συνέπειές του». Εισηγητές θα είναι ο καθηγητής του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ. Παυλίδης Περικλής και πρόεδρός του, διδάκτωρ Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Λομονόσοφτης Μόσχας, και ο Παπαδόπουλος Δημήτρης, απόφοιτος ΠΑΜΑΚ Οικονομικών Επιστημών, καθηγητής Λυκείου, μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λάρισας.

 

Οχι συστέγαση του Πρότυπου με το 2ο Γυμνάσιο-Λύκειο
ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΚ ΛΑΡΙΣΑΣ

Την αντίθεσή της στο θέμα της λειτουργίας Πρότυπου Σχολείου στον χώρο του 2ου Γυμνασίου-Λυκείου Λάρισας εκφράζει η ΠΕΚ Λάρισας (Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών). Σε ανακοίνωσή της δηλώνει ότι στηρίζει τον αγώνα των εκπαιδευτικών για την υπεράσπιση του σχολείου τους και σημειώνει τα εξής: «Μετά από θετική γνωμοδότηση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αποφασίστηκε από τη Νέα Δημοτική Αρχή Λάρισας η λειτουργία του Πρότυπου Σχολείου (Γυμνασίου και Λυκείου) στον χώρο του 2ου Γυμνασίου – 2ου Λυκείου Λάρισας, προκαλώντας αναστάτωση στην εκπαιδευτική κοινότητα.
Συγκεκριμένα, με τη συστέγαση του Πρότυπου Σχολείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο συγκρότημα του 2ου Γυμνασίου – 2ου Λυκείου και μάλιστα χωρίς καμία ενημέρωση και διαβούλευση με τους άμεσα εμπλεκόμενους (Γονείς, Κηδεμόνες, Συλλόγους Διδασκόντων) προκύπτουν προβλήματα σε μαθητές/-τριες και εκπαιδευτικούς. Διαταράσσεται η εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, αφού με τον περιορισμό των αιθουσών «σαλαμοποιείται» η στέγαση των μαθητών/-τριών διαφορετικών σχολείων, υποβαθμίζεται εκ των πραγμάτων η παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης (που υποτίθεται ότι υπηρετεί ένα Πρότυπο Σχολείο), ενώ πρόκειται να χαθούν οργανικές θέσεις και σίγουρα θα ελαστικοποιηθούν οι σχέσεις πολλών περισσότερων εκπαιδευτικών.
Η νέα Δημοτική Αρχή με περίσσια περιφρόνηση προς την εκπαιδευτική κοινότητα και με κυνικό τρόπο εφαρμόζει όσα εντέλλεται από τη νέα Κυβέρνηση, αδιαφορώντας για τα αυτονόητα.
Προτεραιότητα της Πολιτείας οφείλει να είναι η στήριξη και ποιοτική αναβάθμιση του Δημόσιου Σχολείου και των λειτουργών της, ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες και απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής προς όφελος όλων των μαθητών/-τριών και της κοινωνίας γενικότερα».

 

Ομιλία στη Χριστιανική Εστία
Ομιλία με θέμα «Ο Άγιος Χαράλαμπος και η χαρά των Αγίων» και ομιλητή τον π. Ευάγγελο Παπανικολάου οργανώνει η Χριστιανική Εστία Λάρισας την ερχόμενη Κυριακή 11 Φεβρουαρίου και ώρα 11.30 π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της Εστίας.

 

Μνημόσυνο για σφαγιασθέντες στην Ελαφο
Το ετήσιο μνημόσυνο υπέρ των σφαγιασθέντων υπό των Τούρκων το έτος 1878 προκρίτων του χωριού θα τελεστεί στην Kοινότητα Ελάφου, την ερχόμενη Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 10:00 π.μ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass