Αδιαπραγμάτευτη η ασφάλεια των φιλάθλων

ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΑΔΙΚΗ ΒΙΑ

Δημοσίευση: 01 Φεβ 2024 13:40

«Η οπαδική βία και ο χουλιγκανισμός δεν έχουν καμία σχέση με το αθλητικό ιδεώδες, το νόημα και την ουσία του αθλητισμού. Κι όμως ο ελληνικός αθλητισμός ταλανίζεται από την τυφλή, απρόκλητη αυτή μορφή βίας εδώ και χρόνια.

Τα θύματα πολλά. Εντός και εκτός γηπέδων. Η άγρια δολοφονία του Άλκη Καμπανού, στη Θεσσαλονίκη τον Φεβρουάριο του 2022 ήταν η «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι». Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αποφάσισε να λύσει το θέμα της παραβατικότητας και του οργανωμένου εγκλήματος στα γήπεδα μια και καλή. Για να μην θρηνήσουμε άλλον Άλκη Καμπανό. Ή άλλον Γιώργο Λυγγερίδη. Γιατί είναι απαράδεκτο εν έτει 2024 να σκοτώνονται άνθρωποι μέσα στα γήπεδα ή έξω από αυτά».
Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής ΝΔ Χρήστος Κέλλας, στην ομιλία του για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού για την οπαδική βία, στην Ολομέλεια της Βουλής και προσέθεσε: «Βάζουμε τέλος σε αυτή την παθογένεια. Κοιτάζουμε κατάματα την πραγματικότητα. Λέμε τα πράγματα με το όνομά τους και αλλάζουμε άρδην το αθλητικό τοπίο. Η ασφάλεια των φιλάθλων δεν είναι για εμάς κενό γράμμα. Δεν είναι ευχολόγιο. Είναι με μια λέξη: αδιαπραγμάτευτη».
ΕΠΙΣΠΕΥΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής έκανε ειδική μνεία στην τροπολογία, που κατατέθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και προβλέπει πλήρη αναστολή πληρωμών στο ρεύμα για δύο χρόνια για τους αγρότες της Θεσσαλίας και πενταετή ρύθμιση των υποχρεώσεών τους, με μηδενικό επιτόκιο μέχρι το τέλος του 2030, τονίζοντας:
«Μιλάμε συνολικά για μια επταετή ρύθμιση, που προσωπικά είχα ζητήσει και η οποία είχε εξαγγελθεί τον Νοέμβριο από τα συναρμόδια Υπουργεία (Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης (Υ.Π.Ε.ΚΑ) - Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας). Αφορά Θεσσαλούς αγρότες που έχουν πληγεί από τη θεομηνία Daniel. Και εδώ αναρωτιέμαι: γιατί έπρεπε οι αγρότες μετά την καταστροφή που έπαθαν, επί τρεις μήνες να εκβιάζονται και να απειλούνται από τις εισπρακτικές εταιρείες της ΔΕΗ, να κόβεται το ρεύμα και να βγαίνουν στο τέλος στον δρόμο για ένα μέτρο που ήδη είχαμε εξαγγείλει από τον Νοέμβριο; Είμαστε δίπλα στους αγρότες, κατανοούμε πλήρως την αγωνία τους, στηρίζουμε τον πρωτογενή τομέα με κάθε τρόπο. Η ανασυγκρότηση της κατεστραμμένης Θεσσαλίας αποτελεί προσωπικό στοίχημα του Πρωθυπουργού. Για αυτό, άλλωστε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, γνωρίζοντας τα μεγάλα προβλήματα, ανακοίνωσε μόλις χθες την επιπλέον αύξηση της πρώτης αρωγής στους αγρότες της Θεσσαλίας ως 10.000 ευρώ».
Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Κέλλας ανέφερε:
«Μήπως είναι τώρα η ώρα να δούμε και την επίσπευση αποζημιώσεων και πληρωμών προς τον χειμαζόμενο αγροτικό πληθυσμό - και όχι μόνο - της Θεσσαλίας; Μήπως τώρα να ολοκληρωθούν επιτέλους οι υπολειπόμενες πληρωμές για την κρατική αρωγή από τον Ιανό;».
Δείτε το βίντεο εδώ:https://www.youtube.com/watch?v=mrn08HlpIls&t=7s

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass