Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 01 Φεβ 2024 13:20

Παραπλανήσεις χωρίς …τέλος!
*ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑΤΑ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ ΣΕ ΑΓΙΩΤΕΣ

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Νίκου Γουργιώτη
Σταματημό δεν έχουν τα παραπλανητικά τηλεφωνήματα σε κατοίκους του Δήμου Αγιάς.

Όπως ήδη αναφέραμε στην «ΕτΔ», υπήρξαν πολλές καταγγελίες και αναφορές από πολίτες της Αγιάς, και της ευρύτερης περιοχής της, για προσπάθειες εξαπάτησής τους μέσω τηλεφωνημάτων που δέχθηκαν. Αναφορές, οι οποίες, δυστυχώς, συνεχίστηκαν και το τριήμερο Δευτέρας, Τρίτης και Τετάρτης, με τους απατεώνες να χρησιμοποιούν διάφορους τρόπους για να εξαπατήσουν τον κόσμο.
Ένας εξ αυτών είναι να καλούν εκ μέρους δήθεν του λογιστικού γραφείου με το οποίο συνεργάζονται, να χρησιμοποιούν τα πραγματικά ονόματα των λογιστών τους, και να τους ζητούν στοιχεία όπως αριθμούς τραπεζικών καρτών ή κωδικούς e-banking, υποκρινόμενοι ότι αυτές οι πληροφορίες απαιτούνται για τη διεκπεραίωση διάφορων αιτήσεων (π.χ. Market Pass ή αποζημιώσεις, κ.α.) ή επεξεργασία φορολογικών θεμάτων. Σκοπός τους, βέβαια, δεν είναι άλλος παρά, μόλις πείσουν τα θύματα να δώσουν τα προσωπικά τους στοιχεία, να τα χρησιμοποιήσουν για να αφαιρέσουν χρήματα από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.
Ένας δεύτερος τρόπος εξαπάτησης είναι να καλούν σε ηλικιωμένους ανθρώπους υποκρινόμενοι (“κλαίγοντας” με λυγμούς) ότι δήθεν είναι τα παιδιά τους, τους συνέβη κάποιο πολύ σοβαρό ατύχημα, βρίσκονται στο νοσοκομείο και χρειάζονται επειγόντως χρήματα.
Κι ένας τρίτος είναι να παριστάνουν (από το τηλέφωνο), σε προμηθευτές του Δήμου Αγιάς, υπαλλήλους της ταμειακής υπηρεσίας (χρησιμοποιώντας μάλιστα υπαρκτά ονόματα) και να ζητάνε τους κωδικούς e-banking και το PIN προκειμένου δήθεν να τους επιστραφεί ο φόρος παρακράτησης, με στοιχεία που προφανώς αντλούνε από τη σελίδα του Δήμου Αγιάς στο πρόγραμμα Διαύγεια. Για τέτοια δε συμβάντα που αναφέρθηκαν, ο Δήμος Αγιάς εξέδωσε την εξής ανακοίνωση: «Για τις περιπτώσεις εξαπάτησης των προμηθευτών μας που συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες, ενημερώνουμε τους συνεργάτες μας ότι πρόκειται για απάτη και ότι κανείς υπάλληλος της Οικονομικής Υπηρεσίας ουδέποτε τους ζήτησε ή πρόκειται να τους ζητήσει τους κωδικούς e-banking ή το PIN της τράπεζάς τους. Το μόνο πράγμα που ζητείται από την υπηρεσία μας είναι το ΙΒΑΝ του λογαριασμού των προμηθευτών χωρίς επιπλέον στοιχεία».
Ανάλογα περιστατικά παραπλανητικών τηλεφωνημάτων στην Αγιά υπήρξαν τον περασμένο Οκτώβριο (σε μικρότερη έκταση). Τότε δυστυχώς ένας πολίτης ξεγελάστηκε και κατάφεραν να τους αποσπάσουν το ποσό των 3.000 ευρώ.
Προς προστασία όλων, αναφέρουμε ξανά τις οδηγίες που η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών εξέδωσε το Φθινόπωρο προειδοποιώντας τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην δίνουν ποτέ τα προσωπικά τους στοιχεία σε άγνωστους:
- Ποτέ μην αποκαλύπτετε προσωπικές πληροφορίες, όπως αριθμούς τραπεζικών καρτών, κωδικούς e-banking, κωδικούς taxisnet ή άλλα ευαίσθητα δεδομένα μέσω τηλεφώνου αλλά ούτε μέσω email ή γραπτών μηνυμάτων (SMS, Viber, Messenger, WhatsApp, κ.α.).
- Να ζητάτε πάντα να μιλήσετε με τον λογιστή σας απευθείας, αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Σε κάθε περίπτωση μπορείτε να κλείσετε το τηλέφωνο και να επικοινωνήστε ΕΣΕΙΣ απευθείας με το λογιστικό γραφείο και τον λογιστή που συνεργάζεστε, χρησιμοποιώντας τα στοιχεία επικοινωνίας που έχετε.
- Να μην ανοίγετε συνδέσμους ή να κάνετε κλικ σε αρχεία που σας στέλνουν άγνωστοι μέσω email ή γραπτών μηνυμάτων (SMS, Viber, Messenger, WhatsApp, κ.α.).
- Μην αποκαλύπτετε ποτέ κωδικούς μίας χρήσης (ή κωδικούς ασφαλείας) που λαμβάνετε από τράπεζες ή δημόσιες υπηρεσίες σε τρίτους!
- Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί για την ταυτότητα του καλούντος όταν λαμβάνετε κλήσεις από αριθμούς που δεν γνωρίζετε.
- Εάν πιστεύετε ότι έχετε πέσει θύμα απάτης, επικοινωνήστε αμέσως με την τράπεζά σας και την αστυνομία.

 

 

Μηνύσεις για παράνομο κυνήγι
*ΑΠΟ ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ Ζ' ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

Τρεις μηνυτήριες αναφορές κατέθεσαν τους τελευταίους μήνες οι θηροφύλακες της Ζ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Θεσσαλίας & Ν. Σποράδων.
Συγκεκριμένα, ο ομοσπονδιακός θηροφύλακας Δημήτριος Νάκας ευρισκόμενος στην περιοχή «Παλιάμπελα», Κ.Ε Βερδικούσιας, κατά τη διάρκεια νυχτερινής περιπολίας εντόπισε και συνέλαβε δύο άτομα για τα οποία συντάχθηκε μήνυση για παράνομη θήρα τη νύχτα, με χρήση προβολέα. Παράλληλα κατασχέθηκε ένα κυνηγετικό όπλο και τρεις νεκροί αγριόχοιροι που βρέθηκαν στο σημείο.
Συνεχίζοντας, ο ομοσπονδιακός θηροφύλακας Αθανάσιος Τριμίντζιος ευρισκόμενος στην περιοχή «Πλατανόδασος» της Οιχαλίας, κατά τη διάρκεια περιπολίας εντόπισε και συνέλαβε ένα άτομο, κατά το οποίο συντάχθηκε μήνυση για απείθεια, παράνομη θήρα τη νύχτα, με χρήση προβολέα.
Εν κατακλείδι, ο ομοσπονδιακός θηροφύλακας Βασίλειος Μπέκος σε συνεργασία με τον συνάδελφό του Αθανάσιο Τριμίντζιο ευρισκόμενοι στην περιοχή της Οιχαλίας κατά τη διάρκεια νυχτερινής περιπολίας, εντόπισαν και συνέλαβαν δύο άτομα για παράνομη θήρα. Μετά τον έλεγχο που ασκήθηκε βρέθηκαν δύο νεκροί αγριόχοιροι καθώς επίσης διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός του οχήματος δεν είχε εκδώσει άδεια θήρας. Τις επόμενες μέρες συντάχθηκε μήνυση για παράνομη θήρα άνευ κυνηγετικής αδείας και παράνομη θήρα τη νύχτα.
Η Ζ’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Θεσσαλίας καταδικάζει τέτοιου είδους παράνομες πράξεις και καλεί όλους τους συναδέλφους κυνηγούς να βοηθήσουν στο δύσκολο έργο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής.

 

 

Συνέλευση και εκλογές Ραδιοερασιτεχνών

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Τα μέλη της Ένωσης Ραδιοερασιτεχνών Θεσσαλίας θα πραγματοποιήσουν ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση την ερχόμενη Κυριακή 4 Φεβρουαρίου, στις 11 π.μ. και σε περίπτωση μη απαρτίας, την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου, στις 11 π.μ. Στις 4 Φεβρουαρίουη Συνέλευση θα γίνει στον χώρο έμπροσθεν του Συλλόγου στο πάρκο Χατζηχαλάρ, ενώ στις 11 Φεβρουαρίου και ώρα 11:00 έως 13:30, η Συνέλευση θα γίνει στο κυλικείο του κλειστού γυμναστηρίου Νεάπολης, τέρμα Καρδίτσης (ΕΑΚΛ).
Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής: Διοικητικός απολογισμός προηγούμενου έτους. Οικονομικός απολογισμός προηγούμενου έτους. Ετήσιος προγραμματισμός δράσης. Αρχαιρεσίες για ανάδειξη Δ.Σ. Κοπή πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας. Ωράριο Συνέλευσης: 11:00 έως 12:10 κοπή πίτας, 12:10 έως 13:15 Γενική Συνέλευση και ψηφοφορία. Θα τηρηθεί αυστηρά το χρονοδιάγραμμα. Υπενθυμίζεται ότι δικαίωμα συμμετοχής στη Γενική Συνέλευση έχουν όλα τα ταμειακώς τακτοποιημένα μέλη της Ένωσης και στο δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαιόλα τα τακτικά ταμειακώς τακτοποιημένα μέλη.
Τα γραφεία της Ένωσης θα ανοίξουν σήμερα Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου για τη διά ζώσης κατάθεση δελτίων υποψηφιότητας. Επίσης, τηλεφωνικά στον Γραμματέα στο 6977-601.585. Τρόποι πληρωμής: Μέσω e-banking, όπως αναγράφονται τα στοιχεία στη σελίδα www.sz4the.gr(αναγραφή στα σχόλια πληρωμή συνδρομής 2024) και διά ζώσης την ημέρα της Συνέλευσης.
Τα γραφεία της Ένωσης πλέον, μετά την ανακαίνιση που έγινε, θα ανοίξουν σήμερα για τις υποψηφιότητες, και έπειτα κάθε Τρίτη από τις 18:00 έως τις 20:00.
Τέλος, υπενθυμίζεται ότι ενδείκνυται η χρήση προστατευτικής μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους.

 

 

Συζητούν για «κλιμάκωση του αγώνα»

ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

 Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας με ανακοίνωσή του καλεί τα εργατικά σωματεία, τους αγροτικούς συλλόγους, τα σωματεία των αυτοαπασχολουμένων, τις επιτροπές πληγέντων, τους φορείς του λαϊκού κινήματος και της νεολαίας της πόλης, για να συζητήσουν την κλιμάκωση του αγώνα τους, την Τετάρτη 7 Φλεβάρη, 18:30 στην Αίθουσα του Επιμελητηρίου Λάρισας (Παπακυριαζή 44, Ισόγειο)
Όπως μάλιστα ανακοίνωσε σχετικά «το 2023 ήταν μια χρονιά γεμάτη από αγώνες, πρωτοβουλίες, δράση των συνδικάτων και των μαζικών φορέων. Μια χρονιά που αποδείχθηκε περίτρανα πως το σύνθημα που βροντοφωνάζουμε εδώ και καιρό «Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας», είναι αυτό που κυριαρχεί και γεννά όλα τα προβλήματα που βιώνουμε καθημερινά. Μπροστά μας έχουμε τη μεγάλη απεργιακή μάχη την Τετάρτη 28/2, που καλούν ήδη δεκάδες ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα (ανάμεσά τους και το ΕΚΝΛ) και σωματεία πανελλαδικά, αντίστοιχα και στην πόλη μας! Κλέβουν τη δουλειά μας και
μας τσακίζουν με την ακρίβεια και τους φόρους! Από τη μία οι 500 μεγαλύτεροι επιχειρηματικοί όμιλοι στην Ελλάδα εξασφάλισαν κέρδη 25,1 δισ. ευρώ, σπάζοντας κάθε ρεκόρ... Από την άλλη, οι μισθοί των εργαζομένων αυξάνονται με το σταγονόμετρο, ενώ ο πληθωρισμός και η ακρίβεια κατατρώγουν το λαϊκό εισόδημα».

 

 

Ενημέρωση για τον καρκίνο από την 11η ΤΟΜΥ Φιλιππούπολης

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης κατά του Καρκίνου και πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις 4 Φεβρουαρίου, με το σκεπτικό ότι η υιοθέτηση ενός σωστού τρόπου διαβίωσης, η ενημέρωση, η πρόληψη, η έγκαιρη διάγνωση και η κατάλληλη θεραπευτική αντιμετώπιση μπορούν να σώζουν ζωές. Η 11η ΤΟ.Μ.Υ. Φιλιππούπολης οργανώνει ενημερωτική δράση την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου του 2024 από τις 10.00 - 13.00, στην πλατεία Αβέρωφ Λάρισας, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες στην πρόληψη, την ανίχνευση και τη θεραπεία για τον καρκίνο.

 

 

Εκδήλωση συνταξιούχων εκπαιδευτικών

Το Παράρτημα Λάρισας της Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών (Π Ε.Σ.ΕΚ.) οργανώνει εκδήλωση - συζήτηση με θέμα: «Ιδιωτικά Πανεπιστήμια, άλλο ένα «έγκλημα» σε βάρος του λαού μας. Νέος νόμος για την Τεχνική - Επαγγελματική Εκπαίδευση και συνέπειές του». Εισηγητές του θέματος θα είναι ο καθηγητής του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ. Παυλίδης Περικλής και πρόεδρός του, διδάκτωρ Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Λομονόσοφτης Μόσχας, και ο Παπαδόπουλος Δημήτρης, απόφοιτος ΠΑΜΑΚ Οικονομικών Επιστημών, καθηγητής Λυκείου, μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λάρισας. Η εκδήλωση - συζήτηση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου, στις 6 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο του δευτέρου ορόφου στον Μύλο του Παππά.

 

 

Συνάντηση για το Τυρναβίτικο Καρναβάλι
 
Ενόψει των εκδηλώσεων για το Τυρναβίτικο Καρναβάλι – Μπουρανί 2024, ο Δήμος Τυρνάβου καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους σήμερα Πέμπτη και ώρα 19.00 στο Δημαρχείο Τυρνάβου (αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου), όπου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση προκειμένου από κοινού να συζητηθεί ο προγραμματισμός των εκδηλώσεων και οι δηλώσεις συμμετοχής ομάδων στην παρέλαση.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επίσης να απευθύνονται στο τηλέφωνο 24923-50131.

 

Ο «Αθ. Διάκος» κόβει πίτα
ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

O Σύνδεσμος Ρουμελιωτών ν. Λάρισας «Αθανάσιος Διάκος» την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου στις 11 το πρωί στην αίθουσα του ξενοδοχείου «Διόνυσος» θα πραγματοποιήσει γενική συνέλευση και διενέργεια εκλογών για την ανάδειξη νέου Δ.Σ.
Μετά το πέρας θα ακολουθήσει η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του συνδέσμου.

 

Οι Σκαμνιώτες κόβουν πίτα

Ο Σύλλογος των Απανταχού Αποδήμων Σκαμνιωτών «O Ολυμπος» διοργανώνει τον καθιερωμένο ετήσιο χορό, που θα πραγματοποιηθεί στις 3 Φεβρουαρίου 2024, ημέρα Σάββατο και ώρα 9 μ.μ., στο Κέντρο «Νεράιδα», στην περιοχή Αμπελώνα (10ο χλμ. Λάρισας-Αμπελώνα).
Παίζει και τραγουδά η ορχήστρα του Μιχάλη Καραμούτη.

 

Αγρυπνία για την εορτή  της Υπαπαντής στον Αγιο Αχίλλιο 

Σήμερα στις 9.30 το βράδυ, θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία για την εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου, στον Ι.Μ.Ν. Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης. Η Αγρυπνία θα περιλαμβάνει την Ακολουθία της Θείας Μεταλήψεως, τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία, κατά την οποία οι πιστοί χριστιανοί θα έχουν την ευκαιρία να κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων. Αύριο Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου το πρωί δεν θα τελεστεί Θεία Λειτουργία στον Άγιο Αχίλλιο.

 

ΑΥΡΙΟ 

Ακολουθίες στον Ναό  Ζωοδόχου Πηγής 

Το διήμερο 1-2 Φεβρουαρίου η ενορία Ζωοδόχου Πηγής Λάρισας πανηγυρίζει για τη μεγάλη Δεσποτική και Θεομητορική Εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου. Οι πανηγυρικές ιερές ακολουθίες θα τελεσθούν κατά το ακόλουθο πρόγραμμα:  Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου: 17:30: Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος. Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου: 7:00 π.μ. Όρθρος της Εορτής και Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του σεβασμιότατου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιερωνύμου. 17:00: Μεθέορτος Εσπερινός και Παρακλητικός Κανών της Παναγίας. 

 

Θεία Λειτουργία για την Υπαπαντή από την ΠΟΟΝ 

Αύριο Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου η ΠΟΟΝ θα τελέσει όπως κάθε χρόνο τη λειτουργία της Υπαπαντής του Κυρίου μετ’ αρτοκλασίας στην εκκλησία του Αγίου Αθανασίου.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass