Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 24 Ιαν 2024 8:17

Μαραθώνιος καινοτομίας
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

H Μονάδα Καινοτομίας – Μεταφοράς Τεχνολογίας, το Κέντρο Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και η Περιφέρεια Θεσσαλίας, διοργανώνουν, για πρώτη φορά στη Θεσσαλία, ανοιχτό Μαραθώνιο Καινοτομίας (Hackathon), στο πλαίσιο του Innovent Forum 2024, στο Πάρκο Καινοτομίας JOIST στη Λάρισα, το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024.

Στόχος του Hackathon είναι η προώθηση, δικτύωση και επιβράβευση ιδεών, προτάσεων και εφαρμογών που συμβάλλουν στην καινοτόμο επίλυση προβλημάτων και σημαντικών ζητημάτων για την ανάπτυξη της Θεσσαλίας, μέσω της κινητοποίησης του δημιουργικού ανθρώπινου κεφαλαίου των ΑΕΙ, των ερευνητικών κέντρων και των επιχειρήσεων.
Οι πρόσφατες πλημμύρες που έπληξαν σημαντικά τις περιοχές της Θεσσαλίας, έθεσαν σε πρώτο πλάνο την ανάγκη για στρατηγικό σχεδιασμό και ένωση όλων των δυνάμεων, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των επιπτώσεων που φέρει η κλιματική αλλαγή. Στη διαδικασία της επανατοποθέτησης και αναδιοργάνωσης, η τεχνολογία διαδραματίζει καίριο ρόλο.
Στο Hackathon μπορούν να διαγωνιστούν ομάδες ενδιαφερομένων (projectteams) οι οποίες θα αναπτύξουν μια πρόταση σχετική με την εξής πρόκληση – θεματική: «Η τεχνολογία ως μέσο για τη διαχείριση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής: Πρόληψη, αντιμετώπιση, ανάκαμψη». Ο Μαραθώνιος Καινοτομίας απευθύνεται σε ομάδες που μπορεί να αποτελούνται από ερευνητές ή φοιτητές (προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς, διδακτορικούς) ενός ή περισσότερων ακαδημαϊκών/ερευνητικών ιδρυμάτων, στελέχη επιχειρήσεων, startupers και κάθε ενδιαφερόμενο. Οι προτάσεις των ομάδων μπορούν να υποβάλλονται έως τις 31 Ιανουαρίου, στις 20.00.
Ο μέγιστος αριθμός ομάδων που θα συμμετάσχει στο Μαραθώνιο Καινοτομίας, κατόπιν επιλογής των προτάσεων, είναι οκτώ (8). Οι 8 ομάδες που θα επιλεγούν θα κληθούν -σε χρονικό διάστημα περίπου 4 ωρών- να σχηματοποιήσουν και να διαμορφώσουν την ιδέα της, υπό την καθοδήγηση ειδικού μέντορα, ανάλογα με το πεδίο εστίασης της κάθε ομάδας. Με την ολοκλήρωση της συγκεκριμένης εργασίας, η κάθε ομάδα θα παρουσιάσει την πρότασή της σε Επιτροπή Αξιολόγησης, η οποία θα έχει συσταθεί αποκλειστικά γι αυτό τον σκοπό και η οποία θα αποτελείται από ακαδημαϊκούς, εκπροσώπους φορέων και επιχειρήσεων.
Με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, στις τρεις πρώτες προτάσεις στη συνολική βαθμολογία, θα δοθούν τρία βραβεία:
- Πρώτη Θέση: 2.000€
- Δεύτερη Θέση: 1.000€
- Τρίτη Θέση: 2 δωρεάν θέσεις στο Coworking Space του Πάρκου Καινοτομίας JOIST για 3 μήνες & δωρεάν συμβουλευτική καθοδήγηση για την υλοποίηση της ιδέας τους (mentoring) για 3 μήνες.

 

Εκδήλωση για εκπαιδευτικούς στη ΓΕΧΑ

Ο Σύλλογος Ορθοδόξου Ιεραποστολικής Δράσεως «Ο Μέγας Βασίλειος» διοργανώνει και φέτος την καθιερωμένη πλέον, με αφορμή τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών, εκδήλωση για εκπαιδευτικούς, την Τρίτη 30 Ιανουαρίου στις 6.00 μ.μ. στην αίθουσα της ΓΕΧΑ, οδός Μανδηλαρά 14, με θέμα «Η πρόκληση να είσαι εκπαιδευτικός σήμερα». Εισηγητές θα είναι ο κ. Νικόλαος Σανίδας, καθηγητής πληροφορικής, και ο π. Γεώργιος Σχοινάς, πρωτοπρεσβύτερος, εφημέριος στον Ι. Ν. Αγ. Νικολάου Φιλοπάππου.
Τον συντονισμό θα έχει ο κ. Ιωάννης Καραμήτρος, θεολόγος, πρ. διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λάρισας.
Την εκδήλωση θα κλείσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος.

 

Ομιλία στη ΓΕΧΑ
Την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 6:00 μ.μ. στην αίθουσα της Γ.Ε.Χ.Α., οδός Μανδηλαρά 14, θα γίνει ομιλία από τον κ. Μάριο Δομουχτσή, θεολόγο-φιλόλογο, μέλος της Αδελφότητος θεολόγων «ο ΣΩΤΗΡ» με θέμα
«Οι εκπλήξεις του Θεού στη ζωή μας»

 

ΔΗΜΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ
Εως 31 Ιανουαρίου οι δηλώσεις για τα οφειλόμενα τέλη

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) 1209/2023 (ΦΕΚ 7332/Β/22. 12.2023), σχετικά με την απόδοση του τέλους διαμονής παρεπιδημούντων και τέλους επί των ακαθαρίστων εσόδων καταστημάτων εστίασης, καθορίζονται οι όροι καταβολής των οφειλόμενων, μέσω της ψηφιακής εφαρμογής της ΑΑΔΕ.
Η Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Ελασσόνας ενημερώνει τις υπόχρεες επιχειρήσεις εστίασης ότι όλες οι υποβολές των σχετικών δηλώσεων και οι πληρωμές των τελών γίνονται μόνο μέσω της ψηφιακής εφαρμογής της ΑΑΔΕ, σύμφωνα με όσα ορίζονται στην εν λόγω ΚΥΑ, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://tinyurl.com/yfjb2j3p
Σύμφωνα με την αναφερόμενη ΚΥΑ, η υποβολή των δηλώσεων για τα έτη 2022 και 2023 έχει προθεσμία έως τις 31 Ιανουαρίου 2024, χωρίς επιβολή προστίμου.
Οι υπόχρεοι μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Λογιστηρίου του Δήμου Ελασσόνας για τυχόν απορίες ή διευκρινίσεις, στο τηλέφωνα: 24933-50246.
 


Εκλέγουν νέα διοίκηση οι Αργιθεάτες

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

Ο Σύλλογος Αργιθεατών ν. Λάρισας «Ο Άγιος Νικόλαος» την Κυριακή 28 Ιανουαρίουκαι ώρα 11:00, στα γραφεία του επί της οδού Ελ. Βενιζέλου 153-155 (2ος όροφος) οργανώνει εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση και διενέργεια εκλογών για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. καθώς και κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.
Δικαίωμα συμμετοχής στην γενική συνέλευση έχουν τα οικονομικά τακτοποιμένα μέλη.
Όποιος επιθυμεί μπορεί και την ίδια μέρα να τακτοποιήσει την ετήσια συνδρομή του.
Υποψηφιότητες να κατατεθούν έως την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου στο mail του Συλλόγου argitheateslarisas@gmail.com.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass