Ο «ΠΥΡΡΟΣ» ΕΦΕΡΕ ΣΕ ΠΕΡΑΣ ΤΟΝ «ΗΡΑΚΛΗ»

Άσκηση διάσωσης της 8ης ΕΜΑΚ

Δημοσίευση: 07 Νοε 2014 10:40 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 19:00

 

 

Ο εκπαιδευμένος σκύλος «Πύρρος», ένα Λαμπραντόρ- Μαλινουά, βρήκε το ένα από τα θύματα πεσμένο μέσα στις καλαμιές. Η ορειβατική ομάδα ήταν ήδη πανέτοιμη πάνω από τον γκρεμό βάθους 50 μέτρων και η ανάσυρση τραυματία και νεκρού, έγινε άμεσα και αποτελεσματικά. Πολύσπαστο, παλάγκο και πλήρης εξοπλισμός, για τους άριστα εκπαιδευμένους πυροσβέστες- ορειβάτες της 8ης ΕΜΑΚ Θεσσαλίας, που έφεραν σε πέρας χθες το πρωί την ετήσια άσκηση «Ηρακλής 2014».

Τόπος: Γεντίκι στον δρόμο Λάρισας- Συκουρίου, γκρεμός με σαθρή πλαγιά και στα βάθος νερά με καλαμιές. Το σενάριο έλεγε για δύο 17χρονους, που πήγαν ορειβασία και χάθηκαν στην απότομη πλαγιά του βουνού. Άρχισαν αναζητήσεις και ο «Πύρρος» με το κούνημα της ουράς του, έδωσε το στίγμα στους διασώστες.

Η άσκησε έγινε με πραγματικές συνθήκες και μόνο δύο κούκλες, προσφορά πολυκαταστήματος, αντικαθιστούσαν τους ανθρώπους στα φορεία. Κινήσεις σταθερές, με σιγουριά και οι άνθρωποι στο κενό κάτω από πέτρες που έπεφταν. Όλα κύλησαν κατ' ευχή, άνθρωποι και μέσα λειτούργησαν όπως προβλεπόταν και η ειδική ομάδα της 8ης ΕΜΑΚ, που θεωρείται ως η καλύτερη ομάδα της πυροσβεστικής στον τομέα της, έφερε σε πέρας μια δύσκολη αποστολή και ας είναι αχρείαστη, στο μέλλον.

Παρόντες στην άσκηση ήταν ο περιφερειακός διοικητής πυροσβεστικής Θεσσαλίας αρχιπύραρχος Νικ. Μιχαλάκης, ο προϊστάμενος πολιτικής προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Δημ,. Τσιόφας, ο διοικητής της 8ης ΕΜΑΚ Κων. Ασαλουμίδης, άλλοι αξιωματικοί και το προσωπικό.

Ε. ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass