ΜΕ ΔΙΑΛΟΓΟ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Πενταετές για την Τερψιθέα

*Αύριο συνεδριάζει το Τοπικό Συμβούλιο για την τελική απόφαση

Δημοσίευση: 06 Νοε 2014 10:45 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 18:59

 

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη Γενική Συνέλευση των κατοίκων της Τερψιθέας, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Κοινότητας.

Οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων, ήτοι Αγροτικός Συνεταιρισμός, Κτηνοτροφικός Σύλλογος, Μορφωτικός Σύλλογος, Περιβαλλοντικός Σύλλογος, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου – Νηπιαγωγείου, Σύλλογος Διδασκόντων Δημοτικού Σχολείου – Νηπιαγωγείου και Α.Ο. Μαχητής, σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο παρουσίασαν τις προτάσεις τους για τα υπό ένταξη έργα στο 5ετές επιχειρησιακό πρόγραμμα 2015-2019 του Δήμου Λαρισαίων.

Οι πολίτες της Δημοτικής Κοινότητας συμμετείχαν στη διαδικασία διαλόγου και επικεντρώθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο οικισμός, τα περισσότερα από τα οποία έχουν σχέση και μπορούν να λυθούν με τα έργα που προτάθηκαν: π.χ. αναθεώρηση Γ.Π.Σ., πολεοδόμηση – ρυμοτόμηση του οικισμού με σεβασμό στο χαρακτήρα και την ιστορία του παλαιού οικισμού, επέκταση με αίθουσες του Δημοτικού Σχολείου, επαναχάραξη αγροτικών δρόμων κ.λ.π.

Παράλληλα, οι πολίτες πρότειναν δράσεις και ενέργειες, που μπορούν να βοηθήσουν τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών της Δημοτικής Κοινότητας, όπως η διανομή της αλληλογραφίας, η επέκταση της συγκοινωνίας με το αστικό ΚΤΕΛ, η κυκλοφορία των αγροτικών μηχανημάτων, η διαχείριση των φυτοφαρμάκων που αφορούν τις καλλιέργειες γύρω από τον οικισμό καθώς και η διαχείριση των ζώων εντός του οικισμού κ.λ.π.

Σε σειρά θεμάτων δόθηκαν απαντήσεις, για ενέργειες που έχουν δρομολογηθεί από το Τοπικό Συμβούλιο και από τους παρόντες αντιδημάρχους. Τέλος ανακοινώθηκε, πως την ευθύνη για την τελική κατάρτιση του 5ετούς επιχειρησιακού προγράμματος 2015-2019 έχει το Τοπικό Συμβούλιο, που θα συνεδριάσει δημόσια γι αυτό το σκοπό αύριο Παρασκευή 7 Νοεμβρίου και ώρα 7 μ.μ. στην ισόγεια αίθουσα της Κοινότητας.

Στη Γενική Συνέλευση παρευρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Σούλτης, Νίκος Καλτσάς, Αλέξης Μπατζανούλης και οι δημοτικοί σύμβουλοι Απόστολος Σουρλαντζής και Βάϊος Κυριτσάκας.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass