Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 02 Δεκ 2023 13:40

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για άσκηση και συντήρηση
ΣΤΟΝ ΠΑΘΕ ΑΠΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ ΜΕΧΡΙ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώθηκε ότι λόγω εκτέλεσης άσκησης ευρείας κλίμακας στη σήραγγα Τ2, καθώς και εργασιών συντήρησης-αναβάθμισης των ηλεκτρονικών συστημάτων των σηράγγων Τ1, Τ2 & Τ3, θα ισχύσουν οι κατωτέρω προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μεθαύριο Δευτέρα 4-12-2023, κατά τις ώρες 07:00 έως 21:00 ή νωρίτερα σε περίπτωση ολοκλήρωσης των εργασιών και από την Τρίτη 5-12-2023 έως το Σάββατο 9-12-2023, κατά τις ώρες 07:00 έως 19:00 ή μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών, αν αυτές ολοκληρωθούν νωρίτερα:

- Ολικός αποκλεισμός της κυκλοφορίας των οχημάτων επί του Αυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε. και στις δύο κατευθύνσεις, από τον Α/Κ Ευαγγελισμού έως τον Α/Κ Λεπτοκαρυάς, με εκτροπή της κυκλοφορίας στην Π.Ε.Ο. Ευαγγελισμού-Λεπτοκαρυάς.
- Ολικός αποκλεισμός του αυτοκινητόδρομου στην κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη.
Θα πραγματοποιείται εκτροπή του ρεύματος κυκλοφορίας του αυτοκινητοδρόμου με κατεύθυνση από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη στην Π.Ε.Ο. στον Α/Κ Ευαγγελισμού.
- Ολικός Αποκλεισμός του αυτοκινητόδρομου στην κατεύθυνση προς Αθήνα.
Θα πραγματοποιείται εκτροπή του ρεύματος κυκλοφορίας του αυτοκινητοδρόμου με κατεύθυνση από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα στον Α/Κ Λεπτοκαρυάς.
- Αποκλεισμός του κλάδου εισόδου προς τον Αυτοκινητόδρομο στον Η-Α/Κ Ραψάνης με κατεύθυνση προς Αθήνα.
- Αποκλεισμός της εισόδου προς τη χοάνη του σταθμού διοδίων Πλαταμώνα στον Α/Κ Πλαταμώνα προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Κατά τη διάρκεια των εργασιών, η κυκλοφορία των οχημάτων και για τις δύο (2) κατευθύνσεις (Αθήνα - Θεσσαλονίκη) θα πραγματοποιείται από την Π.Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης (υφιστάμενη Εθνική Οδός Ευαγγελισμού – Λεπτοκαρυάς, μέσω Κοιλάδας Τεμπών) και συγκεκριμένα από τον Α/Κ Ευαγγελισμού έως τα όρια των Π.Ε. Λάρισας – Πιερίας.

 

Δωροέκθεση στην Πορεία Αγάπης

Στον Ορθόδοξο Ιεραποστολικό Σύλλογο «Πορεία Αγάπης» (Ηπείρου 79-83, πλησίον του Αγίου Νικολάου, παραπλεύρως του Συλλόγου Πολυτέκνων) πραγματοποιείται η δωροέκθεση των Χριστουγέννων, έως και 9 Δεκεμβρίου, για την ενίσχυση της Ορθοδόξου Ιεραποστολής, στην Αφρική και στον υπόλοιπο κόσμο.
Ώρες λειτουργίας: Από Δευτέρα έως Παρασκευή 11.00 έως 14.00 και απόγευμα 17.30 έως 21.00. Το Σάββατο μόνο πρωί (11.00 έως 14.00). Οι εθελόντριες κυρίες, μετά προθυμίας, θα εξυπηρετούν τους προσερχομένους και θα τους ενημερώνουν για το έργο του Συλλόγου και των Ορθοδόξων Ιεραποστόλων μας στην Αφρική. Δεκτές δωροπροσφορές για τη δωροέκθεση (γλυκίσματα, δώρα διάφορα, κεντήματα κ.ά.) από μέλη, συνεργάτες και της Ορθοδόξου Ιεραποστολής.

 

Νεανικός περίπατος για τον εθελοντισμό
ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας του Δήμου Λαρισαίων, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Λάρισας, θα ενώσουν για ακόμα μια φορά τις δυνάμεις τους και θα συνδιοργανώσουν Συμβολικό Περίπατο Ευαισθητοποίησης στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντισμού (International Volunteer Day), όπως αυτή έχει καθιερωθεί από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου, στις 19:00, στο Αρχαίο Θέατρο Λάρισας.
Η δράση έχει στόχο την προώθηση και την προβολή του εθελοντισμού μέσα από το έργο των φορέων που δραστηριοποιούνται ενεργά και προσφέρουν στο μέγιστο στην πόλη της Λάρισας.
Συγκεκριμένα, στη δράση συμμετέχουν «Το Χαμόγελο του Παιδιού», ο Ερυθρός Σταυρός - Περιφερειακό Τμήμα Λάρισας, το Κέντρο Πρόληψης Π.Ε. Λάρισας ΟΚΑΝΑ - Εργαστήρι Ζωής, το Ινστιτούτο Ψυχοκοινωνικής Ανάπτυξης, η Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer & Συναφών Διαταραχών Ν. Λάρισας, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού - Τοπικό Τμήμα Λάρισας, το Κοινωνικό Δίκτυο «#Κανείς Μόνος», οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Φαλάνης, οι Δρομείς Φαλάνης, το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών Ν. Λάρισας.  Ακόμη, συμμετέχει η Φιλαρμονική του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, δίνοντας μια χριστουγεννιάτικη... νότα στη διοργάνωση!
Ο περίπατος θα έχει ως αφετηρία το Αρχαίο Θέατρο Λάρισας και σημείο τερματισμού την Κεντρική πλατεία Λάρισας (Πλατεία Δημάρχου Σάπκα).
Αναλυτικά η διαδρομή έχει ως εξής: Αρχαίο Θέατρο - Ελευθέριου Βενιζέλου - Ερμού - Ρούσβελτ - Κούμα - Ασκληπιού - Πατρόκλου - Δευκαλίωνος - Μεγάλου Αλεξάνδρου - Κεντρική πλατεία.

 

 O Πατριωτικός Σύνδεσμος πενθεί για τη Δέσποινα Παπαδοπούλου

O Πατριωτικός Ελληνικός Σύνδεσμος (Π.Ε.Σ.) - «Ελληνοκρατείν» με ανακοίνωσή του εκφράζει τη λύπη του για τον θάνατο της Δέσποινας Παπαδοπούλου, χήρας του Γεωργίου Παπαδοπούλου. «Η μακαριστή Δέσποινα ήταν μία σεμνή, γενναία, ταπεινή και συνάμα αξιοπρεπεστάτη γυναίκα, η οποία στάθηκε επάξια στο πλευρό του Γεωργίου Παπαδόπουλου, ακόμη κι όταν αυτός ήταν σε κατ᾿ οίκον περιορισμό. Δεν διέθετε κανένα ακίνητο και εγκαταβιούσε φτωχικά σε οικία που της είχαν παραχωρήσει για όσο θα ζούσε γνήσιοι πατριώτες, φίλοι της. Ο Πατριωτικός Ελληνικός Σύνδεσμος - «Ελληνοκρατείν» εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους της».

 

Δωρεά στα συσσίτια των Αγίων Σαράντα

Με τη συμπλήρωση ενός έτους από τον θάνατο του Θεμιστοκλή Έξαρχου, η σύζυγος Γεωργία και τα παιδιά του Σωτήρης-Φανή, Νικόλαος-Εύη και τα εγγόνια προσέφεραν στη μνήμη του γεύμα αγάπης στα Συσσίτια των Αγίων Σαράντα Μαρτύρων.

 

Εκλογές στην Ομοσπονδία Κτηνοτρόφων
ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ

Έληξε η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις εκλογές της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων και Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας, οι οποίες θα διεξαχθούν αύριο Κυριακή 3 Δεκεμβρίου, στο κινηματοθέατρο «Mαξίμ», στον Τύρναβο, από τις 11 π.μ. μέχρι τις 4 μ.μ. Οι εκλογές συμπίπτουν και με τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την ίδρυση της Ομοσπονδίας. «40 χρόνια γεμάτα από αγώνες για τα συμφέροντα των κτηνοτρόφων με μάχες και προτάσεις. Καλούμε όλους τους κτηνοτρόφους της Περιφέρειας Θεσσαλίας να συμμετάσχουν σε αυτή τη γιορτή με την ψήφο τους» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

 

Κλειστό λόγω ανακαίνισης το ΚΕΠ Μακρυχωρίου

Κλειστό θα παραμείνει το ΚΕΠ Μακρυχωρίου Δήμου Τεμπών από την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου μέχρι νεότερης ανακοίνωσης, λόγω ανακαίνισης.
Από τον Δήμο καλούνται οι πολίτες να εξυπηρετούνται από τα ΚΕΠ Συκουρίου και ΚΕΠ Πυργετού, στα τηλέφωνα: 2495-052.900 και 2495-042.905 αντίστοιχα.

 

Διακόπτονται τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ για Πλαταμώνα

Τη διακοπή όλων των δρομολόγιων της γραμμής από Λάρισα για Πλαταμώνα - Νέους Πόρους και αντίστροφα από την ερχόμενη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου ανακοίνωσε το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Λάρισας.
Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι το δρομολόγιο Λάρισα-Καλλιπεύκη θα παραμείνει μόνο κάθε Τετάρτη.

 

Στις 20 Δεκεμβρίου οι εκλογές της ΕΛΜΕ Λάρισας

Οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. στην ΕΛΜΕ Λάρισας θα διεξαχθούν την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου, ταυτόχρονα με τις εκλογές αντιπροσώπων για το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ. Η εκλογοαπολογιστική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου.

 

Συνέλευση Συλλόγου Γονέων ΑμεΑ Λάρισας

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων μαθητών ειδικών σχολείων, ιδρυμάτων, εκπαιδευτηρίων και ατόμων με ειδικές αναπηρίες Νομού Λάρισας διοργανώνει την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου και ώρα 17.00 εκδήλωση και Γενική Συνέλευση στη Λέσχη του Συλλόγου που βρίσκεται στην οδό Καραϊσκάκη 5.

 

Ομιλία στη ΓΕΧΑ

Αύριο Κυριακή και ώρα 6:00 μ.μ. στην αίθουσα της Γ.Ε.Χ.Α., οδός Μανδηλαρά 14, θα γίνει ομιλία από τον π. Κύριλλο γιατρό, ιεροκήρυκα της Ι. Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, με θέμα: «Ευλογείτε και μη καταράσθε».

 

«Σύγχρονοι προβληματισμοί στα νοσήματα του εντέρου»
ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΕΝΤΕΡΟΛΟΓΙΑΣ
 
Το Ινστιτούτο Κλινικής και Επεμβατικής Γαστροεντερολογίας (Ι.Κ.Ε.Γ.) διοργανώνει εκπαιδευτική ημερίδα με τίτλο «Σύγχρονοι προβληματισμοί στα Ιδιοπαθή Φλεγμονώδη Νοσήματα του Εντέρου», η οποία απευθύνεται κυρίως σε γιατρούς γαστροεντερολόγους, ιδιώτες και νοσοκομειακούς, από τη Θεσσαλία και τη Λαμία.
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο «Ιπποκράτης» της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στη Βιόπολη Μεζούρλο, Λάρισας, από τις 9 π.μ. έως τις 3 μ.μ. σήμερα Σάββατο.
Διοργανωτής της ημερίδας είναι το «Ινστιτούτο Κλινικής και Επεμβατικής Γαστροεντερολογίας (Ι.Κ.Ε.Γ.)», μία αστική μη κερδοσκοπική επιστημονική εταιρεία, που σκοπό έχει την ανάπτυξη υπηρεσιών, προγραμμάτων και δραστηριοτήτων για τη συνεχιζόμενη ιατρική εκπαίδευση ειδικών και ανειδίκευτων ιατρών και παραϊατρικού προσωπικού σε θέματα που άπτονται των εξελίξεων στη σύγχρονη Κλινική και Επεμβατική Γαστροεντερολογία.
Σκοπός, επίσης, του Ινστιτούτου, που προεδρεύει ο καθηγητής Γαστροεντερολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Ανδρέας Καψωριτάκης, είναι η διοργάνωση μαθημάτων, διαλέξεων, συμποσίων και συνεδρίων. Ενημέρωση του πληθυσμού για τις παθήσεις του πεπτικού συστήματος, του ήπατος και του παγκρέατος, για την αναγκαιότητα της πρόληψης και πλήθος άλλων δραστηριοτήτων.

 

Ανακοινώθηκαν οι επιτυχόντες - επιλαχόντες ΕΠ.ΟΠ.

Το ΓΕΕΘΑ ενημερώνει ότι στο πλαίσιο των εν εξελίξει διαγωνισμών πρόσληψης Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠ.ΟΠ.) στον Στρατό Ξηράς, στο Πολεμικό Ναυτικό, στην Πολεμική Αεροπορία και στο Κοινό Νομικό Σώμα, αναρτήθηκαν οι πίνακες επιτυχόντων - επιλαχόντων ΕΠ.ΟΠ. στις παρακάτω ηλεκτρονικές διευθύνσεις:
Για τον Στρατό Ξηράς: www.army.gr. Για το Πολεμικό Ναυτικό: www.hellenic.navy.gr. Για την Πολεμική Αεροπορία: www.haf.gr. Για το Κοινό Νομικό Σώμα: www.stratologia.gr. Οι απορριπτέοι υποψήφιοι ενημερώνονται για τον λόγο απόρριψής τους με αποκλειστικά δική τους ευθύνη από τις σχετικές ηλεκτρονικές διευθύνσεις:
Για τον Στρατό Ξηράς: https://epop.army.gr. Για το Πολεμικό Ναυτικό: https://epop.hellenicnavy.gr. Για την Πολεμική Αεροπορία: https://epop.haf.gr. Για το Κοινό Νομικό Σώμα: https://epopnom.army.gr. Οι επιτυχόντες σε περισσότερους από έναν διαγωνισμούς πρόσληψης ΕΠ.ΟΠ. έτους 2023 θα λάβουν μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στο οποίο οφείλουν να δηλώσουν τον Κλάδο στον οποίο επιθυμούν να καταταγούν (Στρατό Ξηράς, Πολεμικό Ναυτικό, Πολεμική Αεροπορία ή Κοινό Νομικό Σώμα). Με νεότερη ανακοίνωση οι επιτυχόντες ΕΠ.ΟΠ. θα ενημερωθούν για τις ημερομηνίες που θα κληθούν για κατάταξη.

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass