Συνεχίζουν την αποχή μέχρι και τις 28 Νοεμβρίου

*ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΠΟΥ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ *ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΖΙΚΗ Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ *«Η ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ Ν/Σ ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ» ΤΟΝΙΖΕΙ ΣΤΗΝ «Ε» Ο ΤΡ. ΤΣΑΤΣΑΡΟΣ

Δημοσίευση: 22 Νοε 2023 11:00

Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους για μία ακόμα εβδομάδα, συμμετέχοντας παράλληλα στο σημερινό συλλαλητήριο, αποφάσισαν οι Λαρισαίοι δικηγόροι μετά από έκτακτη και ιδιαίτερα μαζική Γενική Συνέλευση που έγινε χθες το μεσημέρι στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μεγάρου Δικηγόρων Λάρισας.

Αντιδρώντας στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο οι Λαρισαίοι δικηγόροι, στην παρούσα φάση αποφάσισαν τη συνέχιση της αποχής μέχρι και την Τρίτη 28 Νοεμβρίου, ενώ θεωρείται βέβαιο ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι και τις αρχές Δεκεμβρίου που αναμένεται να κατατεθεί (σ.σ. από 5 έως 12/12) προς ψήφιση του εξαγγελθέν φορολογικό νομοσχέδιο.
Για τις εξελίξεις ενημέρωσε το σώμα ο πρόεδρος του ΔΣΛ Τρ. Τσάτσαρος, ενώ μετά από συζήτηση επικράτησε η άποψη της συνέχισης της αποχής, με εξαιρέσεις που αποσαφηνίζονται στην απόφαση, ενώ για τις περαιτέρω κινητοποιήσεις η Συνέλευση αποφάσισε να εξουσιοδοτήσει το Δ.Σ.
«ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ ΖΗΤΗΜΑ»
Ο κ. Τσάτσαρος δήλωσε  στην «Ε» πως «η έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας αποφάσισε τη συνέχιση της αποχής των μελών του ΔΣΛ, με το ισχύον πλαίσιο, μέχρι τις 28.11.2023, όποτε και το Δ.Σ. του ΔΣΛ έλαβε εξουσιοδότηση από το σώμα για να αποφασίσει για το μέλλον των κινητοποιήσεων. Ταυτόχρονα, αποφάσισε τη συμμετοχή των μελών μας στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων της πόλης, που θα πραγματοποιηθεί στις 12 σήμερα το μεσημέρι στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας, με αίτημα την απόσυρση του φορολογικού σχεδίου νόμου.
Η σφοδρή αντίθεσή μας στο υπό διαβούλευση σχέδιο νόμου εστιάζεται στο γεγονός ότι ο κεντρικός του άξονας, ο πυρήνας της φιλοσοφίας του, είναι η θέσπιση τεκμαρτού φορολογητέου εισοδήματος, δηλαδή εισοδήματος που στην πραγματικότητα, για την πλειοψηφία ειδικά των δικηγόρων, δεν αποκτάται ποτέ. Η θέσπιση τέτοιων οριζόντιων μέτρων είναι κατεξοχήν άδικη. Περαιτέρω, η επίκληση ότι τα προβλεπόμενα φορολογικά τεκμήρια είναι μαχητά είναι απόλυτα προσχηματική, αφενός διότι τούτο αφορά κατ’ ουσίαν ελαχιστότατες μόνον περιπτώσεις, ενώ στις υπόλοιπες, τυχόν προσπάθεια αμφισβήτησής τους, καθίσταται στην πράξη, όπως έχει αποδειχθεί στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, αλυσιτελής.
Η καταπολέμηση της πραγματικής φοροδιαφυγής προϋποθέτει έναν ουσιαστικό και ειλικρινή διάλογο μεταξύ όλων των φορέων, με στόχο ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα που θα λαμβάνει υπ’ όψιν τις πραγματικές συνθήκες ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και τις ιδιαιτερότητες κάθε επαγγέλματος και δεν θα έχει ως βάση «τεκμαρτά», μα απολύτως ανύπαρκτα εισοδήματα.
Για τον Δικηγορικό Σύλλογο Λάρισας, για την επαγγελματική ύπαρξη όσο και για την αξιοπρέπειά των μελών μας, η απόσυρση του συγκεκριμένου φορολογικού νομοσχεδίου είναι ζήτημα αδιαπραγμάτευτο» καταλήγει ο κ. Τσάτσαρος.
ΑΔΕΙΑ ΚΑΙ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ
Αναλυτικότερα, η έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας «αποφάσισε: Τη συνέχιση της αποχής των μελών του ΔΣΛ από κάθε δίκη, καθώς και από έκδοση διαταγών πληρωμής από δάνεια με αιτούσες τράπεζες και εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων, καθώς επίσης και από εντολές προς εκτέλεση, μέχρι και την Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023, εκφράζοντας την πλήρη αντίθεσή της στο υπό διαβούλευση φορολογικό σχέδιο νόμου και τη συμμετοχή των μελών του ΔΣΛ στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων της πόλης», που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας, «με αίτημα την απόσυρση του άνω σχεδίου νόμου».
Κατά τις ημέρες της αποχής θα χορηγείται άδεια από την ορισθείσα Επιτροπή: Για την παράσταση και συζήτηση υποθέσεων (Πολιτικά και Διοικητικά Δικαστήρια) υπό παραγραφή – προθεσμία, καθώς και για τη συζήτηση αιτήσεων Ασφαλιστικών Μέτρων για τις οποίες έχει εκδοθεί προσωρινή διαταγή.
Για τις ποινικές υποθέσεις: Στις αυτόφωρες διαδικασίες. Στα κακουργήματα σε περίπτωση κατηγορούμενου που κρατείται κατόπιν καταδικαστικής απόφασης ή προσωρινώς και συμπληρώνεται ο χρόνος κράτησης.
Στα πλημμελήματα όταν συντρέχει περίπτωση παραγραφής, ήτοι όταν έχει συμπληρωθεί από τον χρόνο τελέσεως της πράξεως εξαετία σε α’ βαθμό και επταετία σε β’ βαθμό.
Δεν απαιτείται άδεια: Καταθέσεις ενδίκων μέσων και βοηθημάτων (αγωγών – διαταγών πληρωμής – προσφυγών – αιτήσεων ακύρωσης κ.λπ.) σε όλες τις διαδικασίες (Πολιτικά και Διοικητικά Δικαστήρια), καθώς και η κατάθεση μήνυσης/έγκλησης (εξαιρουμένων των δικογράφων των άνω υποθέσεων με αιτούσες τράπεζες και εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων).
Συζήτηση προσωρινών διαταγών και αιτήσεων αναστολών (Πολιτικά και Διοικητικά Δικαστήρια), συμπεριλαμβανομένων των αναστολών πλειστηριασμών. Αντιρρήσεις (Διοικητικά). Κατάθεση προτάσεων (20ήμερο και 100 ημέρες). Προσθήκες. Εξώδικα και επιδόσεις αποφάσεων. Κλήσεις – προσδιορισμοί» καταλήγει η ανακοίνωση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass