ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΓΙΑ «ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ» ΚΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΤΟ ΓΕΩΤΕΕ

Νίκη της ΔΑΚΕ, άνοδος της Γεωτεχνικής

Δημοσίευση: 03 Νοε 2014 2:30 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 18:53

Η ΔΑΚΕ αναδείχθηκε εκ νέου πρώτη δύναμη στους γεωτεχνικούς (γεωπόνοι, δασολόγοι, κτηνίατροι, γεωλόγοι και ιχθυολόγοι), που προσήλθαν χθες στις κάλπες για την ανάδειξη νέας διοικούσας επιτροπής του παραρτήματος Κεντρικής Ελλάδας του ΓΕΩΤΕΕ, για την εκλογή αντιπροσώπων αλλά και μελών στο κεντρικό ΔΣ του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου.

Στις εκλογές, που διεξήχθησαν και στα γραφεία του ΓΕΩΤΕΕ στη Λάρισα, για τη νέα Διοικούσα Επιτροπή του παραρτήματος Κεντρικής Ελλάδας σημαντική θεωρείται η άνοδος της Γεωτεχνικής Ενωτικής Κίνησης (δεύτερη δύναμη από τέταρτη στις προηγούμενες εκλογές), ενώ απώλειες δυνάμεων κατέγραψαν τόσο η Δημοκρατική Συμπαράταξη όσο και η Πανεπιστημονική.

Χαρακτηριστικό ωστόσο στοιχείο των χθεσινών εκλογών αποτελεί η αύξηση της αποχής αφού στις κάλπες της Λάρισας προσήλθαν 282 γεωτεχνικοί (από 338 στις προηγούμενες εκλογές) αριθμός πολύς μικρότερος του πραγματικού, των γεωτεχνικών δηλαδή που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά.

Με αφορμή και την παράλληλη διεξαγωγή των αρχαιρεσιών, τα επίσημα αποτελέσματα όπως και οι εκλεγέντες θα ανακοινωθούν τις επόμενες ώρες, ενώ τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν τα ονόματα των αντιπροσώπων.

Σύμφωνα λοιπόν με στοιχεία των παρατάξεων και χωρίς, μέχρι χθες τα μεσάνυχτα να έχουν καταμετρηθεί τα 9 ψηφοδέλτια του Καρπενησίου, στις κάλπες για τη νέα ΔΕ του παραρτήματος Κεντρικής Ελλάδας, η ΔΑΚΕ Γεωτεχνικών έλαβε 384 ψήφους (6 έδρες), η Γεωτεχνική Ενωτική Κίνηση 105 (4), η Δημοκρατική Συμπαράταξη Γεωτεχνικών 94 (1) , η Πανεπιστημονική 65, η Αριστερή Πρωτοβουλία Γεωτεχνικών 22 και 7 ψήφους έλαβε τέλος ο μεμονωμένος υποψήφιος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές για το κεντρικό ΔΣ του ΓΕΩΤΕΕ, η ΔΑΚΕ Γεωτεχνικών έλαβε 384 ψήφους, η Δημοκρατική Συμπαράταξη Γεωτεχνικών 101, η Γεωτεχνική Ενωτική Κίνηση 95, η Πανεπιστημονική 71, η Αριστερή Πρωτοβουλία Γεωτεχνικών 21, το Ακομμάτιστο ΓΕΩΤΕΕ 17, ενώ 7 ψήφους έλαβε ο μεμονωμένος υποψήφιος.

ΛΑΡΙΣΑ

Σύμφωνα με στοιχεία της εφορευτικής επιτροπής, στα δυο εκλογικά τμήματα της Λάρισας και στις εκλογές για τη ΔΕ του παραρτήματος Κεντρικής Ελλάδας, ψήφισαν 282 γεωτεχνικοί, ενώ βρέθηκαν 4 λευκά και κανένα άκυρο. Η ΔΑΚΕ Γεωτεχνικών έλαβε 163 ψήφους, η Γεωτεχνική Ενωτική Κίνηση 51, η Δημοκρατική Συμπαράταξη Γεωτεχνικών 31, η Πανεπιστημονική 29, η Αριστερή Πρωτοβουλία Γεωτεχνικών 3, ενώ μία ψήφο έλαβε ο μεμονωμένος υποψήφιος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass