Νέο πρόγραμμα νιτρορύπανσης για ενίσχυση Λαρισαίων παραγωγών

ΠΡΟΤΕΙΝΕ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ ΣΤΟΝ Γ.Γ. ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Δημοσίευση: 17 Νοε 2023 16:10

Τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Δημήτρη Παπαγιαννίδη, επισκέφτηκε ο Χρήστος Κέλλας, βουλευτής ΝΔ Ν. Λάρισας, στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Οι δύο πολιτικοί συζήτησαν για το θέμα της στήριξης των παραγωγών των πληγεισών περιοχών από τις καταστροφικές πλημμύρες στον Νομό Λάρισας.
Ο κ. Κέλλας, μετά και από επικοινωνία που είχε με Αγροτικούς Συλλόγους, φορείς και παραγωγούς, πρότεινε στον γ.γ. Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του ΥΠΑΑΤ, την ενίσχυση του εισοδήματος των αγροτών, την εφαρμογή προγράμματος νιτρορύπανσης, για τη διετία 2024-2025, στο πλαίσιο της δράσης 10.1.04, του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2022, για τη μείωση της ρύπανσης του νερού από αγροτική δραστηριότητα.
Όπως επισήμανε ο Λαρισαίος πολιτικός, «το πρόγραμμα θα αφορά όλον τον νομό, που, όπως είναι γνωστό, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, μετά από τις προκληθείσες πλημμύρες από τα πρωτοφανή καιρικά φαινόμενα «Daniel» και «Εlias»».
Συζήτησαν, ακόμα, την πρόταση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού, σχετικά με την προκήρυξη από το Υπουργείο ενός μέτρου-προγράμματος, το οποίο θα αντιστοιχεί, είτε σε κάποιο άρθρο του Κανονισμού 2115/2021 είτε σε έκτακτο προσωρινό μέτρο στήριξης, και θα στοχεύει στην αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος των αγροτών στις παρακάρλιες πλημμυρισμένες περιοχές.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass