Ενστάσεις οκτώ φορέων της Λάρισας για το νέο φορολογικό

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥΣ

Δημοσίευση: 15 Νοε 2023 13:30

Κοινή ανακοίνωση, για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, με το οποίο υποστηρίζουν πως καταγράφεται μια επιστροφή στο παρελθόν, εξέδωσαν χθες οι πρόεδροι επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων και συλλόγων της Λάρισας.

Συγκεκριμένα, μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Λάρισας, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Θεσσαλίας κ. Ηλίας Κοτσιμπογεώργος, ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας κ. Νίκος Παπαγεωργίου, ο πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ Κεντρικής Ελλάδος κ. Δημήτρης Ντογκούλης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Σωτήρης Γιαννακόπουλος, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας κ. Τρύφωνας Τσάτσαρος, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας κ. Ντίνος Γιαννακόπουλος, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας κ. Θάνος Κουτσούκης και ο πρόεδρος του Κτηνιατρικού Συλλόγου Λάρισας κ. Γιάννης Λυτροκάμπης συνυπέγραψαν ένα κείμενο που εναντιώνεται στις τόσες συχνές αλλαγές στο φορολογικό σύστημα της χώρας.
Εκτός των προβλημάτων που προκαλούν, ισχυρίζονται πως οι συχνές αυτές αλλαγές «προκαλούν αστάθεια και φορολογική αβεβαιότητα σε ένα οικονομικό σύστημα και αποτελούν αντικίνητρο για επενδύσεις».
Υποστηρίζουν πως «έχουμε συμβάλει πρακτικά και ουσιαστικά στην ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας και εκπλαγήκαμε αρνητικά από την ανακοίνωση μέτρων από τον υπουργό Οικονομικών, που αφορούν στη φορολόγηση με αντικειμενικά κριτήρια πολύ μικρών ατομικών και προσωπικών επιχειρήσεων. Μέτρα που μας γυρίζουν σε προηγούμενες δεκαετίες».
Και σημειώνουν, μεταξύ άλλων, πως «περιμέναμε από το Υπουργείο Οικονομικών να εφαρμόσει ένα πιο καινοτόμο εργαλείο, προκειμένου να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή, ενώ προς έκπληξή μας ακούσαμε έννοιες τις οποίες έχουμε αφήσει στο παρελθόν».
«Δεν πρέπει και δεν θέλουμε να μένουμε απλοί θεατές κατά τη διάρκεια τέτοιων αλλαγών» αναφέρουν και καλούν το Υπουργείο να τους χρησιμοποιήσει σωστά.
Τέλος, αποφασίστηκε η διαρκής διατήρηση του άτυπου οργάνου των προέδρων των επιστημονικών και επαγγελματικών συλλόγων της πόλης, προκειμένου να υπάρχει διαρκής επικοινωνία, ανταλλαγή απόψεων, διαμόρφωση θέσεων και λήψη πρωτοβουλιών για την πιο αποτελεσματική διαχείριση των τρέχοντων προβλημάτων των κλάδων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass