«Η Πολεμική Αεροπορία ισχυρός πυλώνας ασφάλειας και αποτροπής»

ΕΚΛΕΨΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ Ο ΛΑΡΙΣΑΙΟΣ ΣΜΗΝΑΓΟΣ ΧΡ. ΧΑΡΙΤΟΣ – «ΥΠΟΣΧΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΔΑΦΙΚΗ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ» ΤΟΝΙΣΕ Ο ΑΤΑ, Γ. ΦΑΣΟΥΛΑΣ - ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΣΗΜΟΤΗΤΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΠΛΗΘΟΥΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΚΟΡΥΦΩΘΗΚΑΝ ΧΘΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ 110 ΠΜ

Δημοσίευση: 09 Νοε 2023 13:00

Με αεροπορικές επιδείξεις, παρουσία πλήθους Λαρισαίων, κορυφώθηκαν χθες το μεσημέρι στο αεροδρόμιο της 110 Πτέρυγας Μάχης οι εορταστικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας, τιμώντας τον προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας, Αρχάγγελο Μιχαήλ.

Την παράσταση έκλεψε ο Λαρισαίος σμηναγός, Χρήστος – Πάνος Χαρίτος πραγματοποιώντας εντυπωσιακούς ελιγμούς με το F16 της ομάδας «Ζευς», όπως και οι σμηναγοί, Κων. Παπαγεωργίου και Βασ. Ντιντής που προηγήθηκαν με το εκπαιδευτικό Τ6 της ομάδας «Δαίδαλος».
Στο πλαίσιο των πενθήμερων εορταστικών εκδηλώσεων χθες το πρωί, παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών, στην 110 Πτέρυγα Μάχης τελέστηκε επίσημη δοξολογία στην οποία χοροστάτησαν ο πρωτοσύγκελος π. Ιγνάτιος και ο αρχιμανδρίτης π. Βαρθολομαίος.
Ακολούθησε η ανάγνωση της ΗΔ του Αρχηγού ΓΕΑ, Δημ. Μπουρολιά στην οποία σημειώνεται μεταξύ άλλων πως «αναδεικνύουμε καθημερινά τον στρατηγικό ρόλο της χώρας με τη συμμετοχή μας σε ασκήσεις στο εξωτερικό, αλλά και με την ανάληψη και διοργάνωση μεγάλων αεροπορικών ασκήσεων και δραστηριοτήτων διεθνούς εμβέλειας στην Ελλάδα.
Στο πλαίσιο αυτό, η ΠΑ το 2024 θα αποτελέσει το κέντρο ενδιαφέροντος του NATO, φιλοξενώντας ίσως την πιο φιλόδοξη αεροπορική άσκηση της Συμμαχίας, τη RAMSTEIN FLAG, η οποία θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στην Ευρώπη. Την ίδια περίοδο θα φιλοξενήσει τους Αρχηγούς όλων των Πολεμικών Αεροποριών της Ευρώπης στο πλαίσιο υλοποίησης της ετήσιας European Air Chiefs Conference (EURAC 24), αναδεικνύοντας τον ηγετικό ρόλο της πατρίδας μας στο διεθνές Αεροπορικό γίγνεσθαι, αλλά και προβάλλοντας παράλληλα την πολιτιστική και πολιτισμική μας κληρονομιά».
Για να υπογραμμίσει ότι «η Πολεμική Αεροπορία, ως ισχυρός πυλώνας ασφάλειας και αποτροπής, είναι σε θέση να ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε πρόκληση παρουσιαστεί για την υπεράσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και των εθνικών μας συμφερόντων.
Το προσωπικό της, που εργάζεται καθημερινά με αυταπάρνηση, επαγγελματισμό, υψηλό ηθικό, αίσθημα ευθύνης και αφοσίωση, έχει απόλυτη επίγνωση του καθήκοντος και του χρέους του, αλλά και την ικανότητα να φέρει σε πέρας την αποστολή του, συμβάλλοντας καθοριστικά στην εφαρμογή της εθνικής στρατηγικής, και αποτελώντας την αιχμή του δόρατος των Ενόπλων Δυνάμεων στην υποστήριξη της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας».ΕΘΝΙΚΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ
Με τον Αρχηγό Τακτική Αεροπορίας, Γεώργιο Φασούλα, με την ολοκλήρωση της τελετής σε δήλωσή του να εκφράζει την ευγνωμοσύνη του «στον θεσσαλικό λαό που παρά τα δεινά του δεν παρέλειψε να εκφράσει την αγάπη και την εμπιστοσύνη του στην Πολεμική Αεροπορία και να μας εμψυχώσει να συνεχίσουμε το έργο της».
Για να υπογραμμίσει πως «υποσχόμαστε στον Έλληνα πολίτη αυτό που δικαίως απαιτεί από εμάς, την εθνική αξιοπρέπεια, την ασφάλεια και την εδαφική ακεραιότητα».
Η Διμοιρία Επιδείξεων της ΣΜΥΑ παρουσίασε ασκήσεις ακριβείας, ενώ ακολούθησαν οι εντυπωσιακές αεροπορικές επιδείξεις. Με τον σμηναγό Κων. Παπαγεωργίου, εκπαιδευτή στο Τ6 να αναφέρεται στην εκπαίδευση των νέων πιλότων.
Ο πιλότος του F 16, σμηναγός Χρ. Χαρίτος μετά την εντυπωσιακή επίδειξη δήλωσε «περήφανος και χαρούμενος που φανήκαμε αντάξιοι των προσδοκιών», με τη μητέρα του, συναισθηματικά φορτισμένη να τον αγκαλιάζει και να δηλώνει επίσης περήφανη. Ξεχωριστή εμπειρία χαρακτήρισε τέλος τη χθεσινή εκδήλωση, με δηλώσεις της μέλος της Διμοιρίας Επιδείξεων της ΣΜΥΑ.
Τέλος σε μια λιτή εκδήλωση στη Λέσχη της 110 ΠΜ, ο Αρχηγός ΤΑ βράβευσε μαθητές που διακρίθηκαν σε διαγωνισμούς, όπως και διακριθέντες μεταξύ των οποίων ένας ιπτάμενος, ένας μηχανικός, αλλά και προσωπικό Μοιρών για την προσφορά τους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass