Πλούσιες εκδηλώσεις στη Γιορτή Ακτινιδίου

Σε Αιγάνη και Πυργετό του Δήμου Τεμπών

Δημοσίευση: 22 Οκτ 2023 13:25

Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε η διήμερη 17η Γιορτή Ακτινιδίου Πυργετού -Αιγάνης στο Κοινοτικό Κατάστημα της Αιγάνης.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από τον Δήμο Τεμπών και τον Δ.Ο.Π.Α.ΠΕ.Π.Τ. σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, την Κοινότητα Πυργετού, την Κοινότητα Αιγάνης, τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Πυργετού, τον Αγροτικό Συνεταιρισμό «Πρόποδες Ολύμπου Αιγάνης», τον Σύλλογο Γυναικών Πυργετού και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πυργετού.
Την έναρξή της, ευλόγησε ο π. Νικηφόρος, ως εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου, ο οποίος μετέφερε τις ευχές του Μητροπολίτη κ. Ιερωνύμου και ακολούθως χαιρετισμό απηύθυναν ο δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης και ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΠΕΠ κ. Γιώργος Νικολάου.
Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε ημερίδα για αγροτικά θέματα με ομιλητές τον κ. Μανώλη Ναβροζίδη, Επίκουρο Καθηγητή Εντομολογίας ΔΙΠΑΕ και τον κ. Θωμά Θωμίδη, Καθηγητή-Φυτοπαθολόγο, ΔΙΠΑΕ, Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας.
Οι ομιλητές - καθηγητές αναφέρθηκαν στις πιθανές επιπτώσεις στις ακτινιδιές από τις πρόσφατες πλημμύρες, στα παθογόνα βακτήρια που καταστρέφουν τις ακτινιδιές και στους τρόπους αντιμετώπισής τους, όπως και τα έντομα που προσβάλουν τα ακτινίδια.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Αθανάσιος Βλάχος και Κώστας Ζαρδούκας, ο αναπληρωτής Διευθυντής της ΔΑΟΚ Π.Ε. Λάρισας κ. Δημήτρης Σταυρίδης, η Δασάρχης Λάρισας κ. Αναστασία Μπάκαβου, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Αλέξανδρος Παπαχατζής, πολλοί παραγωγοί της περιοχής, καθώς και πρόεδροι συλλόγων και φορέων.
Χθες, στη Γιορτή Ακτινιδίου, παρουσιάστηκαν χορευτικά στην πλατεία Πυργετού και ακολούθησε λαϊκό γλέντι.
Χαιρετισμό στην εκδήλωση
απέστειλε Ε. Λιακούλη
Χαιρετισμό για την 17η “Γιορτή Ακτινιδίου” Αιγάνης και Πυργετού, απέστειλε η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων τα εξής: «Η φετινή χρονιά, αποτελεί έναν ακόμη μεγαλύτερο άθλο για τον αγροτικό κόσμο του τόπου μας, αφού οι πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες δημιουργούν νέες, ακόμη πιο δύσκολες συνθήκες σε όλα τα επίπεδα για τους παραγωγούς.
Συνθήκες δυσχέρειας που έρχονται να προστεθούν στην ήδη υπάρχουσα κατακόρυφη αύξηση του κόστους της αγροτικής παραγωγής, τις ενεργειακές ανατιμήσεις και το μειωμένο «πορτοφόλι» των καταναλωτών.
Η Πολιτεία έχει χρέος να συναισθανθεί την αγωνία των καλλιεργητών και να σταθεί δίπλα στους πολίτες της υπαίθρου, χωρίς μισόλογα και καθυστερήσεις».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass