Νέα ανάπλαση στην παραλιακή ζώνη

ΥΠΕΓΡΑΦΗ ΧΘΕΣ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ, ΥΨΟΥΣ 2,2 ΕΚΑΤ., ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΓΙΑΣ ΑΝΤΩΝΗ ΓΚΟΥΝΤΑΡΑ

Δημοσίευση: 03 Οκτ 2023 13:14

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Στην υπογραφή της σύμβασης του έργου αναμόρφωσης τμήματος

της παραλιακής ζώνης Αγιοκάμπου - Σωτηρίτσας προχώρησε χθες ο δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας, στα γραφεία του Δημαρχείου στην Αγιά, παρουσία της Τεχνικής Υπηρεσίας.
Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 2.240.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, που αφορά σε μία περιοχή συνολικού μήκους 2 χιλιομέτρων περίπου και έχει να κάνει με τη δημιουργία δικτύου πεζοδρόμων περιλαμβάνοντας όδευση τυφλών και εξασφάλιση κίνησης των ΑμεΑ, με τη δημιουργία ποδηλατοδρόμου, την κατασκευή υποδομής ασφαλούς αποχέτευσης ομβρίων και παρεμβάσεις εξασφάλισης των απαραίτητων απορροών σε θέσεις φρεατίων για την αποφυγή συσσώρευσης ομβρίων και δημιουργίας συνθηκών ολίσθησης, με την προσαρμογή ιστών φωτισμού για την εξασφάλιση του αναγκαίου οδοφωτισμού και την κατασκευή χώρων στάθμευσης.
Ο κ. Γκουντάρας σημείωσε «Ο Δήμος Αγιάς συνεχίζει τις παρεμβάσεις σε μια προσπάθεια ανάπλασης της παραλιακής ζώνης όλων των οικισμών. Στόχος είναι, μέσα από μια σειρά συντονισμένων ενεργειών, το παραλιακό μέτωπο να πάρει μία νέα μορφή και να συμβάλει στην αναβάθμιση και αξιοποίηση του περιαστικού περιβάλλοντος, με σκοπό τη βελτίωση της εικόνας και της ζωής του τόπου, ώστε να βρίσκεται πιο κοντά στις ανάγκες του πολίτη και του επισκέπτη, εξασφαλίζοντας την προσβασιμότητα σε άτομα με κινητικές δυσκολίες. Ήδη, έχει υλοποιηθεί η διαμόρφωση ενός μεγάλου τμήματος που καλύπτει την περιοχή της Βελίκας και συνεχίζουμε με παρεμβάσεις και στους υπόλοιπους οικισμούς».

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass