ΘΑΝΑΣΗΣ ΝΑΣΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ:

Πάντα παρών στην πρώτη γραμμή

ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΙΛΕΛΕΡ ΚΑΙ ΕΚ ΝΕΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ «Ε» -ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΟΜΗΝΙΕΣ, ΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ -Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΘΗΤΕΙΩΝ ΚΑΙ Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΜΕΡΑΣ

Δημοσίευση: 03 Οκτ 2023 9:06

«Ημουν, είμαι και θα είμαι παρών στην πρώτη γραμμή αναδεικνύοντας και λύνοντας τα σημαντικά

προβλήματα όλων των πολιτών του Δήμου μας. Γιατί είμαι παρών για όλους τους δημότες. Γιατί θέλω και μπορούμε να κάνουμε πράξη το όραμά μας και να δώσουμε ελπίδα στη ζωή μας!» τονίζει σήμερα σε συνέντευξή του στην «Ε» ο δήμαρχος Κιλελέρ και εκ νέου υποψήφιος Θανάσης Νασιακόπουλος, πέντε μέρες πριν τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, ζητώντας από τους πολίτες του Δήμου Κιλελέρ να εμπιστευτούν τον ίδιο και την ομάδα του για ακόμα μία φορά τιμώντας τους με την ψήφο τους. Ο κ. Νασιακόπουλος μιλάει για τις δύο θεομηνίες που έπληξαν σφοδρά τον Δήμο Κιλελέρ θέτοντας ως αναγκαιότητα μπροστά στο φαινόμενο της κλιματικής κρίσης να επανεξεταστεί «η οχύρωση των αντιπλημμυρικών έργων των Δήμων, σε συνεργασία με το κράτος και την Περιφέρεια, λαμβάνοντας υπόψη διαφορετικές συνθήκες από τις υπάρχουσες», και να δημιουργηθεί ένας νέος ενιαίος φορέας διαχείρισης των υδάτων της περιφέρειας που θα είναι υπεύθυνος και για την άρδευση σε μία από τις πιο εύφορες περιοχές της Ελλάδος όπως είναι η Θεσσαλία. Ο δήμαρχος Κιλελέρ σημειώνει ακόμα ότι για τους πληγέντες καλλιεργητές και τις πληγείσες επιχειρήσεις επιδιώκει «με κάθε μέσο και πιέζοντας προς κάθε κατεύθυνση, να βρούμε μία ειδική φόρμουλα αποζημίωσης. Έχω τη διαβεβαίωση των υπουργών, γιατί συμμετείχα σε όλα τα συντονιστικά όργανα αντιμετώπισης της θεομηνίας ότι πράγματι θα βρεθεί μία ιδιαίτερη λύση για τους πληγέντες». Τέλος, ο επικεφαλής της παράταξης «Νέο Κιλελέρ» κάνει τον απολογισμό των δύο θητειών στο τιμόνι του Δήμου Κιλελέρ και ανοίγει τα χαρτιά του για την επόμενη μέρα και τα σχέδια που έχει για τον Δήμο, αναφέροντας ότι στη νέα θητεία «θα ολοκληρώσουμε την οικονομική και τη διοικητική μεταρρύθμιση και θα επουλώσουμε τις πληγές της θεομηνίας στις υποδομές του Δήμου μας».

• Στις δύο τελευταίες θεομηνίες που έπληξαν και τον Δήμο Κιλελέρ τι έφταιξε και τι θα μπορούσε να αλλάξει τη ροή των εξελίξεων;
- Είναι προφανές ότι τα υφιστάμενα αντιπλημμυρικά έργα και οι υποδομές δεν είχαν τις προδιαγραφές για την αντιμετώπιση μιας τέτοιας σφοδρής θεομηνίας.
Μελέτες και τα αντιπλημμυρικά έργα που έγιναν πριν πολλά χρόνια είχαν τη δυνατότητα να απορροφήσουν μικρότερο όγκο νερού από τη βροχή που έπεσε μέσα σε λίγες ημέρες, ο οποίος σε κάποιες περιπτώσεις, υπερέβη τα 1.000 χιλιοστά.
-  Μπροστά λοιπόν στο φαινόμενο της κλιματικής κρίσης πρέπει να επανεξετάσουμε την οχύρωση των αντιπλημμυρικών έργων των Δήμων, σε συνεργασία με το κράτος και την Περιφέρεια, λαμβάνοντας υπόψη διαφορετικές συνθήκες από τις υπάρχουσες.
- Ως πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας, προ τετραετίας, πρότεινα να δημιουργηθεί άμεσα ένας ενιαίος φορέας διαχείρισης των υδάτων της Περιφέρειας.
Στον σημερινό υφιστάμενο φορέα εμπλέκονται πολλές υπηρεσίες οι οποίες κατά τη διάρκεια της θεομηνίας αντιμετώπισαν σοβαρό πρόβλημα συντονισμού, καθώς υπήρχε επικάλυψη αρμοδιοτήτων.
Ο νέος φορέας πρέπει να έχει μία ολική εικόνα για το σύνολο των υδάτων, των αντιπλημμυρικών έργων και των αρδευτικών καναλιών της Θεσσαλίας και για τη διαχείρισή τους. Ο συγκεκριμένος φορέας θα είναι υπεύθυνος και για την άρδευση σε μία από τις πιο εύφορες περιοχές της Ελλάδος όπως είναι η Θεσσαλία, όπου δεν γίνεται στο σύνολό της σωστή διαχείριση του νερού, με αποτέλεσμα να έχουν «παγώσει» μεγάλα έργα όπως η εκτροπή του Αχελώου, το φράγμα της Συκιάς κ.ά.

• Πώς αντιμετώπισε ο Δήμος Κιλελέρ τις θεομηνίες και ποια είναι τα αποτελέσματα;
- Το βέβαιο είναι ότι κανείς μας δεν μπορούσε να φανταστεί το μέγεθος και τη σφοδρότητα του ακραίου καιρικού φαινομένου. Αυτό που αντίκρισα το πρώτο βράδυ, σε κάθε χωριό που πήγα κατά τη διάρκεια της θεομηνίας, ήταν πέρα από κάθε φαντασία. Είδα ποτάμια να υπερχειλίζουν, γέφυρες να γκρεμίζονται, δρόμους να εξαφανίζονται, χωριά «βομβαρδισμένα», χωριά να μετατρέπονται σε απέραντη λίμνη, καλλιέργειες να καταστρέφονται και περιουσίες να χάνονται. Παρόλα αυτά διατηρήσαμε την ψυχραιμία μας. Με την υπηρεσία της Πολιτικής Προστασίας, την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και το σύνολο της δημοτικής μας ομάδας δημιουργήσαμε ένα «μικρό στρατηγείο» διαχείρισης της κρίσης και, παρόλο που αντιμετωπίσαμε ένα ακραίο καιρικό φαινόμενο, θεωρώ ότι τα καταφέραμε καλά.
Κινητοποιήσαμε άμεσα πάνω από 100 μηχανήματα έργου, τα οποία επιχειρούν μέχρι και σήμερα, γεγονός διόλου εύκολο, καθώς όλη η Θεσσαλία είχε πληγεί από τη θεομηνία και τα μηχανήματα που θα επιχειρούσαν ήταν δυσεύρετα. Αποκαταστήσαμε την πρόσβαση στα χωριά του Δήμου, ηλεκτροδοτήσαμε 31 κοινότητες, προβήκαμε στην αποκατάσταση της ύδρευσης, αποκαταστήσαμε επίσης την πρόσβαση σε επιχειρήσεις και κτηνοτροφικές μονάδες στις οποίες μπορέσαμε και μεταφέραμε ζωοτροφές, αλλά και την πρόσβαση σε αγροκτήματα στα οποία υπήρχαν προϊόντα για συγκομιδή. Μεγάλη προσπάθεια καταβάλαμε επίσης δημιουργώντας δομές φιλοξενίας στις οποίες περιθάλψαμε εκείνους τους συμπολίτες μας που επλήγησαν και αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους μοιράζοντας ημερήσιες μερίδες φαγητού και νερό εκεί που έλειπε το πόσιμο, κάτι το οποίο συνεχίζουμε ακόμα και σήμερα, σε μικρότερη όμως κλίμακα, καθώς πολλοί επέστρεψαν στα σπίτια τους.
Επουλώσαμε πολλές από τις πληγές, υπάρχουν όμως κι αρκετά που πρέπει να γίνουν ακόμα.
Στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας, η περιοχή μας χτυπήθηκε και πάλι από τη θεομηνία «Elias». Αντιμετωπίσαμε και τη δεύτερη θεομηνία πιο οργανωμένα και πιστεύω ότι σύντομα θα βάλουμε σε τάξη την καθημερινότητα των δημοτών μας.
Παρόλα αυτά, οι ζημιές που προκλήθηκαν χρειάζονται γενναία οικονομική υποστήριξη για να αποκατασταθούν. Διεκδικούμε χρηματοδότηση έτσι ώστε να μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε τις σοβαρές ζημιές που προκλήθηκαν.
Αυτές ήταν οι ενέργειες που κάναμε για να αντιμετωπίσουμε τα άμεσα προβλήματα διαβίωσης των κατοίκων. Στη συνέχεια όμως, θα έπρεπε να αντιμετωπίσουμε και το θέμα της οικονομικής επιβίωσης των πληγέντων. Το μεγαλύτερο ποσοστό των αγροτικών καλλιεργειών και των βιοτεχνιών του Δήμου έχουν πλημμυρίσει και έχουν καταστραφεί.
180 χιλιάδες στρέμματα είναι πλημμυρισμένα και κάτω από αυτά βρίσκονται οι περιουσίες των δημοτών μας όπως είναι γεωργικά μηχανήματα, γεωτρήσεις, δενδροκαλλιέργειες πολλών ετών, καλλιέργειες που δεν έτυχαν συγκομιδής. Προσωπικά πιστεύω ότι η πλημμυρισμένη περιοχή δεν θα καλλιεργηθεί και την επόμενη χρονιά. Τέτοιο φαινόμενο δημιουργίας μιας λίμνης 180.000 στρεμμάτων μέσα σε λίγες μέρες είναι ένα φαινόμενο που δεν έχει παρατηρηθεί στην Ευρώπη όπως με διαβεβαίωσαν οι αρμόδιοι υπουργοί και ο ίδιος ο πρωθυπουργός.
Για όλους αυτούς τους καλλιεργητές επιδιώκουμε με κάθε μέσο, πιέζοντας προς κάθε κατεύθυνση, να βρούμε μία ειδική φόρμουλα αποζημίωσης. Έχω τη διαβεβαίωση των υπουργών, γιατί συμμετείχα σε όλα τα συντονιστικά όργανα αντιμετώπισης της θεομηνίας, ότι πράγματι θα βρεθεί μία ιδιαίτερη λύση για τους πληγέντες καλλιεργητές του Δήμου Κιλελέρ.
Εκτός από τις καλλιέργειες και τις επιχειρήσεις που επλήγησαν, ζημιές υπέστησαν και οι αποθήκες όπου φυλάσσονταν αγροτικά προϊόντα. Κι αυτές διεκδικούμε να αποζημιωθούν μέσω του ΕΛΓΑ μαζί με όλα τα κατεστραμμένα γεωργικά μηχανήματα.
Τα πλημμυρισμένα σπίτια θα αποζημιωθούν για την αντικατάσταση της οικοσκευής και όσα κριθούν ακατάλληλα για κατοίκηση θα κατεδαφιστούν και θα ξεκινήσει η διαδικασία της ανοικοδόμησης νέων κατοικιών.
Να τονίσω ότι όλες οι υπηρεσίες του Δήμου Κιλελέρ γεωπόνοι, ΚΕΠ και Κέντρα Κοινότητας εξυπηρετούν καθημερινά όλους τους πολίτες για τις αιτήσεις που κάνουν στην κεντρική διοίκηση για αποζημιώσεις.
Κλείνοντας κάνω έκκληση και μέσα από την εφημερίδα σας, άμεσα η κυβέρνηση να αποκαταστήσει τις ζημιές των πληγέντων κατοίκων του Δήμου μας ώστε να μπορέσουμε να ξαναβρούμε την καθημερινότητά μας.

• Δύο θητείες στα ηνία του Δήμου Κιλελέρ. Καταθέστε τον απολογισμό τους.
- Αναλάβαμε τη διοίκηση του Δήμου Κιλελέρ το 2014 κάνοντας σημαντικές και αποτελεσματικές αλλαγές. Από την πρώτη στιγμή δώσαμε ιδιαίτερο βάρος στη σωστή διαχείρισή του, αλλάξαμε πολλά πράγματα στον τρόπο διοίκησης και στον τρόπο διαχείρισης των οικονομικών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να κάνουμε μία σειρά από έργα σε μία περίοδο οικονομικής κρίσης που ταλάνιζε τότε τη χώρα μας. (Να θυμίσω ότι εκείνη την εποχή μειώθηκαν κατά 50% οι επιχορηγήσεις των δήμων από το κεντρικό κράτος).
Ακολούθησαν οι κρίσεις της πανδημίας και των φυσικών καταστροφών (σεισμοί, πυρκαγιές, πλημμύρες).
Μέσα σε αυτό το δυσμενές περιβάλλον καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε πάρα πολλά προβλήματα με επιτυχία.
Παράλληλα με την ισορρόπηση των οικονομικών, ασχοληθήκαμε με το θέμα της ύδρευσης στο σύνολο του Δήμου. Ένα θέμα που έπρεπε να επιλυθεί άμεσα. Αρχικά με κάποιες πρώτες παρεμβάσεις καταργήσαμε την υδροφόρα και στη συνέχεια καταθέσαμε μελέτη, με τη σύμφωνη γνώμη της αντιπολίτευσης, για την οριστική επίλυση του θέματος της ύδρευσης που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της τρέχουσας θητείας μας. Να σημειώσω επιπροσθέτως ότι αυτήν τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη πέντε μελέτες ύδρευσης αξίας περίπου 25 εκατομμυρίων ευρώ τις οποίες θα επιδιώξουμε να εκτελέσουμε στη νέα μας θητεία.
Επιδιορθώσαμε βλάβες σε όλα τα κτίρια του Δήμου και προβήκαμε σε ανακατασκευές όπου ήταν απαραίτητες στα σχολεία, τα γυμναστήρια, τα γήπεδα, στις κεντρικές πλατείες, την εσωτερική οδοποιία και την αποχέτευση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αναβάθμισης των υποδομών η κατασκευή του Βιολογικού Καθαρισμού και του αποχετευτικού συστήματος της Νίκαιας που προβλέπεται να λειτουργήσουν άμεσα.
Από την πρώτη στιγμή, δώσαμε ιδιαίτερη βαρύτητα στο θέμα της αγροτικής οδοποιίας επιδιορθώνοντας τους δρόμους. Παράλληλα, συντάξαμε μία ολοκληρωμένη μελέτη και εξασφαλίσαμε 10 εκατομμύρια ευρώ για την εκ βάθρων ανακαίνιση της αγροτικής οδοποιίας, αλλά και των οδών που οδηγούν σε βιοτεχνικές επιχειρήσεις. Το έργο αυτό βρίσκεται σε εξέλιξη και όταν ολοκληρωθεί θα αλλάξει την εικόνα όλης περιοχής του Δήμου Κιλελέρ.
Να θυμίσω ότι είμαστε ο πρώτος Δήμος πανελλαδικά όπου η ΔΕΥΑ δημιούργησε φωτοβολταϊκό πάρκο το οποίο παράγει ηλεκτρισμό για συμψηφισμό του κόστους ρεύματος.
Στον πολιτισμό πραγματοποιούμε μία σειρά εκδηλώσεις σε όλες τις κοινότητες του Δήμου τονίζοντας το ξεχωριστό πολιτιστικό τους αποτύπωμα καταγράφοντας συνάμα το στίγμα των τοπικών συλλόγων. Ταυτόχρονα διοργανώνουμε κεντρικές εκδηλώσεις με γνωστούς Ελληνες καλλιτέχνες στις έδρες των δημοτικών ενοτήτων με ομολογουμένως μεγάλη επιτυχία. Το μεγαλύτερο μέρος του κόστους των εκδηλώσεων καλύπτονται από χορηγούς που καταφέρνουμε κάθε χρόνο να εξασφαλίσουμε και τους οποίους ευχαριστώ δημόσια.
Όσον αφορά το θέμα της καθαριότητας του πράσινου και του καλλωπισμού των πλατειών οι εικόνες μιλάνε από μόνες τους. Είμαστε ένας Δήμος υπόδειγμα διαχείρισης της καθημερινότητας. Αναφέρω ενδεικτικά την προμήθεια κόκκινων κάδων που συλλέγουν τα ογκώδη υλικά έως ότου δημιουργηθεί το πράσινο σημείο, τον καθαρισμό των πρανών, το σάρωθρο κ.ά.

•  Γιατί ζητάτε από τους συνδημότες σας να σας εμπιστευτούν και τρίτη θητεία στον Δήμο και τι διαφορετικό θα έχει αυτή σε σχέση με τις δύο προηγούμενες;
- Στη νέα μας θητεία, πιο έμπειροι θα ολοκληρώσουμε την οικονομική και τη διοικητική μεταρρύθμιση και θα επουλώσουμε τις πληγές της θεομηνίας στις υποδομές του Δήμου μας.
Θα ολοκληρώσουμε το έργο της αγροτικής οδοποιίας εντός χρονοδιαγράμματος 18 μηνών. Συντάσσουμε ήδη δεύτερη μελέτη αγροτικής οδοποιίας η οποία θα είναι συμπληρωματική της πρώτης και θα καλύπτει ανάλογου μήκους αγροτικών δρόμων και δρόμων προς βιοτεχνικές περιοχές.
Ολοκληρώνουμε τις μελέτες για την ενίσχυση του υδροφόρου ορίζοντα για όλο το ανατολικό τμήμα του Δήμου από το Αρμένιο μέχρι τη Λάρισα. Για το δυτικό τμήμα οι μελέτες προβλέπουν να δημιουργήσουμε μία λιμνοδεξαμενή στους Αγίους Αναργύρους έκτασης 500 στρεμμάτων και μία αντίστοιχη στη Νέα Λεύκη έκτασης 400 στρεμμάτων με ανάλογο αριθμό αρδευτικών δικτύων. Εκτιμούμε ότι αυτές οι δύο λιμνοδεξαμενές θα αλλάξουν το μικροκλίμα της περιοχής και θα συμβάλουν στη βελτίωση των αγροτικών καλλιεργειών.
Στην άρδευση επίσης σχεδιάζουμε να ακολουθήσουμε την επιτυχημένη συνταγή κατασκευής αρδευτικών αγωγών όπως κάνουμε στις τοπικές κοινότητες του Νέου Περιβολίου και του Μικρού Βουνού, ενέργεια που είχε ως αποτέλεσμα την εξοικονόμηση νερού, ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά και μείωση στις δαπάνες των δημοτών.
Στοχεύουμε επίσης στις κοινότητες όπου υπάρχουν οι αντικειμενικές δυνατότητες να δημιουργήσουμε διπλό δίκτυο ύδρευσης και άρδευσης.
Στην ύδρευση άμεσος στόχος μας είναι να αντικαταστήσουμε όλα τα υπάρχοντα υδρόμετρα με ηλεκτρονικά, έτσι ώστε να επιτύχουμε την ακριβέστερη παρακολούθηση της κατανάλωσης του νερού.
Στο θέμα της ενέργειας ολοκληρώσαμε τη μελέτη για την κάλυψη των αναγκών του Δήμου για το σύνολο της ενέργειας που χρειάζεται. Σχεδιάζουμε τη δημιουργία ενός φωτοβολταϊκού πάρκου μεγέθους 6 mw το οποίο όταν ολοκληρωθεί θα καλύπτει σημαντικές ενεργειακές ανάγκες και θα μας δώσει τη δυνατότητα να μειώσουμε στο μέτρο του δυνατού τα δημοτικά τέλη.
Σχεδιάζουμε επίσης να αλλάξουμε τους μεγάλους λαμπτήρες φωτισμού των οδών επιτυγχάνοντας περιβαλλοντικούς και ενεργειακούς στόχους, καθώς και μείωση του οικονομικού κόστους.
Στη Χάλκη ολοκληρώνεται η παραχώρηση από το Δασαρχείο του υπάρχοντος αλσύλλιου. Σκοπεύουμε να δημιουργήσουμε έναν περιαστικό χώρο πρασίνου με αμφιθέατρα, χώρους αθλοπαιδιών και περιπάτου, κέντρο αναψυχής κ.λπ., το οποίο θα εξυπηρετεί το σύνολο των δημοτών.
Στον Πλατύκαμπο σχεδιάζουμε τη δημιουργία ενός πολιτιστικού κέντρου, σημείο αναφοράς για την ευρύτερη περιοχή, καθώς και ένα σύγχρονο, διευρυμένο αθλητικό κέντρο.
Στη Νίκαια, στον χώρο του γηπέδου ποδοσφαίρου, έχουμε ήδη έτοιμη τη μελέτη δημιουργίας ενός πολυκτιρίου το οποίο θα στεγάσει όλους τους συλλόγους (αθλητικούς, πολιτιστικούς, κοινωνικούς και άλλους).
Βασικό έργο για την καθαριότητα του Δήμου είναι η δημιουργία του «Πράσινου Σημείου» για τα ογκώδη υλικά και όχι μόνο τα οποία θα εναποτίθενται εκεί και θα γίνεται ο λεπτομερής διαχωρισμός των ανακυκλώσιμων υλικών.
Σκοπεύουμε άμεσα να προμηθευτούμε νέα μηχανήματα για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών (αυτοκίνητο εκχιονισμού, ένα μικρό πυροσβεστικό), καθώς και νέα σύγχρονα μηχανήματα καθαριότητας των πλατειών.
Κλείνοντας, κάτω από αυτές τις δύσκολες συγκυρίες και ενόψει των επερχόμενων εκλογών της 8ης Οκτωβρίου, ζητώ από τους πολίτες του Δήμου να μας εμπιστευτούν για ακόμα μία φορά την ψήφο τους.
Γιατί ήμουν, είμαι και θα είμαι παρών στην πρώτη γραμμή αναδεικνύοντας και λύνοντας τα σημαντικά προβλήματα όλων των πολιτών του Δήμου μας.
Γιατί είμαι παρών για όλους τους δημότες.
Γιατί θέλω και μπορούμε να κάνουμε πράξη το όραμά μας και να δώσουμε ελπίδα στη ζωή μας!

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass