Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 03 Οκτ 2023 10:05

Υπολογιστές και εκτυπωτές στο ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. και στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Γιάννουλης
ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΛΑΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές και εκτυπωτές προσέφερε η Ιερά Μητρόπολη Λάρισας στο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Λύκειο Λάρισας (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ.). και στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Γιάννουλης. Η διευθύντρια του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. Λάρισας, κ. Δήμητρα Κόνιαρη κι ο Σύλλογος Διδασκόντων, με ανακοίνωσή τους ευχαριστούν θερμά, την Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου και ιδιαιτέρως, τον σεβασμιότατο μητροπολίτη, κ. Ιερώνυμο, για τη δωρεά στο σχολείο μας. «Η προσφορά του τεχνολογικού αυτού εξοπλισμού, θα διευκολύνει το εκπαιδευτικό μας έργο και θα εκσυγχρονίσει τη διαδικασία της μάθησης στο σχολείο μας.


Σας ευχαριστούμε θερμά για την υποστήριξή σας, αλλά και για την άμεση ευαισθητοποίηση που επιδεικνύετε κάθε φορά, ανταποκρινόμενος στα αιτήματα και τις ανάγκες του σχολείου μας.
Αποδείξατε για άλλη μια φορά έμπρακτα όχι μόνο τον σεβασμό σας, αλλά και την υποστήριξή σας στο σχολείο μας. Η υποστήριξή σας είναι αυτή που όλα αυτά τα χρόνια μας οπλίζει με δύναμη και πείσμα για τη συνέχιση του δύσκολου έργου μας» σημειώνουν χαρακτηριστικά.
Ο διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γιάννουλης κ. Γεώργιος Ραφτούλης και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Σχολείου, ευχαριστούν με ανακοίνωσή τους τον σεβασμιότατο μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου, κ. Ιερώνυμο, για την ευγενική προσφορά του και αναφέρουν χαρακτηριστικά «Η προσφορά του τεχνολογικού αυτού εξοπλισμού, θα εκσυγχρονίσει τη διδασκαλία συνδράμοντας τα βέλτιστα στην εκπαιδευτική διαδικασία. Αυτές οι πράξεις συμπαράστασης και αλληλοβοήθειας από την πλευρά της Ιεράς Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου αποτελούν έμπρακτα απόδειξη ανθρωπισμού κι αλληλεγγύης στο δύσκολο εκπαιδευτικό μας έργο οπλίζοντας μας, ταυτόχρονα, με δύναμη ώστε να συνεχίζουμε το εκπαιδευτικό μας έργο».

 

Στη Λάρισα σήμερα ο Δημ. Κουτσούμπας

Στη Λάρισα θα βρεθεί σήμερα Τρίτη ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ενόψει των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών. Ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ θα παραστεί και θα απευθύνει χαιρετισμό στην κεντρική συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 19.00, στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας, όπου θα μιλήσουν ο Τάσος Τσιαπλές, υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας και ο Πέτρος Κρίκης, υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων.

 

Αιμοδοσία στη συνοικία Ηπειρώτικα
ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ

Η Ομάδα Εθελοντών Αιμοδοτών της συνοικίας Ηπειρώτικα Λάρισας απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στην εθελοντική αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη και ώρα 9:00 - 13:00 στο κτίριο της Ηπειρωτικής Εστίας (Καρδίτσης 135), σε συνεργασία με το Γ.Ν. Λάρισας. Όπως έχει ανακοινωθεί από το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Λάρισας, λόγω των ειδικών συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί στην περιοχή μας από τα πλημμυρικά φαινόμενα, έχουν αναβληθεί πολλές εξωτερικές αιμοληψίες με αποτέλεσμα να «χαθούν» περισσότερα από 200 μονάδες αίματος σε μια εβδομάδα. Οι διοργανωτές σημειώνουν πως «υπάρχει μεγάλη ανάγκη σε αίμα. Πρέπει να καλυφθούν οι ανάγκες των ασθενών και των δύο νοσοκομείων της πόλης, των ιδιωτικών κλινικών της περιοχής και των ασθενών της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος υπομεταγγίσεων και αναβολών χειρουργείων». (Τηλ. επικοινωνίας 6977-751.068 κ. Ψύχας).

 

Λογαριασμός στήριξης πλημμυροπαθών
ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης του Δήμου Λαρισαίων για τους πλημμυροπαθείς, δημιουργήθηκε ειδικός τραπεζικός λογαριασμός κατάθεσης χρημάτων.
Ο αριθμός λογαριασμού είναι ο εξής:
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
GR64 0172 6060 0056 0601 6021 401
Δήμος Λαρισαίων
Υπεύθυνη για τη διαχείριση του λογαριασμού θα είναι επιτροπή αποτελούμενη από ανώτερους υπηρεσιακούς παράγοντες και στελέχη της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων.

 

Ημέρα ανοιχτής επίσκεψης στο αγρόκτημα του Πανεπιστημίου

Το Εργαστήριο Γεωργικών Κατασκευών και Ελέγχου Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας διοργανώνει ημέρα ανοιχτής επίσκεψης στις εγκαταστάσεις του Πιλοτικού Θερμοκηπιακού Πάρκου του Αγροκτήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Βελεστίνο. Απευθύνει κάλεσμα σε όλους όσους ενδιαφέρονται να επισκεφθούν το θερμοκηπιακό πάρκο την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2023, από τις 09:00 μέχρι τις 15:00. Στόχος της εκδήλωσης είναι η παρουσίαση των δράσεων του Εργαστηρίου στο πλαίσιο των ερευνητικών έργων PestNu (H2020), Econutri (H2020), Regace (H2020), και ORION (Solar-Era.Net), που υλοποιούνται στο Πιλοτικό Θερμοκηπιακό Πάρκο, όπου έχουν εγκατασταθεί τα τελευταία χρόνια σύγχρονες, υψηλής τεχνολογικής στάθμης θερμοκηπιακές μονάδες. Επιπλέον, στόχος της εκδήλωσης είναι η δικτύωση μεταξύ των συμμετεχόντων και των ενδιαφερόμενων φορέων, τόσο για την αξιοποίηση των αποτελεσμάτων της έρευνας όσο και για τη συζήτηση αναγκών περαιτέρω έρευνας.

 

209 τροχονομικές παραβάσεις σε περιοχές της Θεσσαλίας

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΠΕΝΤΕ ΑΤΟΜΑ

Στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν, κατά περίπτωση, από τις μεσημβρινές ώρες προχθές, 29-09-2023, έως τις μεταμεσονύκτιες ώρες χθες 30-09-2023, σε περιοχές της Θεσσαλίας και συγκεκριμένα, σε Λάρισα, Τρίκαλα και Καρδίτσα, για την πρόληψη και αποτροπή τροχαίων ατυχημάτων.
Στις συγκεκριμένες δράσεις συμμετείχαν αστυνομικοί από Υπηρεσίες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Λάρισας, Τρικάλων και Καρδίτσας. Ειδικότερα ελέγχθηκαν 677άτομα, ελέγχθηκαν 643 οχήματα, προσήχθησαν 11 άτομα, συνελήφθησαν 5 άτομα, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.), βεβαιώθηκαν 209 τροχονομικές παραβάσεις και ακινητοποιήθηκαν 5 οχήματα. Επισημαίνεται ότι παρόμοιες αστυνομικές δράσεις θα συνεχιστούν σε όλη τη Θεσσαλία.

 

Επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ο καθηγητής Π. Γούλας

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας διοργανώνει προς τιμήν του καθηγητή και προέδρου του πρώην Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας κ. Παναγιώτη Γούλα ειδική ακαδημαϊκή τελετή κατά την οποία θα αναγορευθεί επίτιμος διδάκτορας από το Τμήμα Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών.
Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στο Α’ Αμφιθέατρο Γεωπονίας-Αγροτεχνολογίας, στη Γαιόπολη Λάρισας, μεθαύριο Πέμπτη 5 Οκτωβρίου και ώρα 1 το μεσημέρι.


Ημερίδα της Επιτροπής Ηθικής και Δεοντολογίας

Η Επιτροπή Ηθικής και Δεοντολογίας της Έρευνας του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας διοργανώνει ημερίδα με τίτλο «Επίκαιρα θέματα Ηθικής και Δεοντολογίας με έμφαση στις κλινικές δοκιμές και στην τεχνητή νοημοσύνη» που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023 στις 9:30 π.μ. στο Αμφιθέατρο Ιπποκράτης, στο Τμήμα Ιατρικής στη Λάρισα. Η εκδήλωση θα φιλοξενήσει επιστήμονες από τον χώρο της Ηθικής και Δεοντολογίας, υπό τον συντονισμό μελών ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Στόχος της ημερίδας είναι η ενημέρωση και η ανταλλαγή τεκμηριωμένων απόψεων, καθώς και η αλληλεπίδραση μεταξύ επιστημόνων σε επίκαιρα θέματα ηθικής και δεοντολογίας στην έρευνα. Η ημερίδα απευθύνεται στην ακαδημαϊκή κοινότητα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθώς και στους φοιτητές της.


Εγκαίνια Παιδικού Σταθμού στο Βλαχογιάννι

Από τον Δήμο Ελασσόνας διοργανώνεται σήμερα εκδήλωση τελετής εγκαινίων του νέου Δημοτικού Παιδικού Σταθμού στο Βλαχογιάννι. Η εκδήλωση θα γίνει στις 12 το μεσημέρι.


Εγγραφές νέων εθελοντών

Από το Περιφερειακό Τμήμα Λάρισας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανακοινώθηκε ότι κατά την περίοδο 2023-24 θα λειτουργήσουν τα εξής τμήματα: 1. Εκπαίδευση Εθελοντών Τομέα Υγείας. 2. Εκπαίδευση Εθελοντών Κοινωνικής Πρόνοιας. 3. Σχολή Δοκίμων Εθελοντών Σαμαρειτών-Διασωστών και Ναυαγοσωστών. Πληροφορίες καθημερινά από τις 8:00 π.μ. μέχρι τις 14:00 στα τηλέφωνα:
- Κοινωνική Υπηρεσία 2410-532.250 (email socialservicelarissa@ redcross.gr)
- Toμέας Υγείας 2410-532.241
- Σώμα Σαμαρειτών - Διασωστών και Ναυαγοσωστών (www. samarites. gr) (οι αιτήσεις θα γίνονται κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας ή στα γραφεία του Τμήματος Μεγ. Αλεξάνδρου 7 (4ος όροφος), ενώ για το Σώμα Σαμαρειτών θα γίνονται μόνο ηλεκτρονικά).


Δωρεάν αποκομιδή ηλεκτρικών συσκευών

Ο Δήμος Λαρισαίων με τη συνεργασία του ΣΣΕΔ «Ανακύκλωση συσκευών Α.Ε.», πραγματοποιούν ειδική αποκομιδή ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, από σπίτια, επιχειρήσεις και καταστήματα πλημμυροπαθών. Οι πολίτες, για την αποκομιδή αυτών των ογκωδών συσκευών, μπορούν να απευθύνονται στην τηλεφωνική γραμμή 210-531.9934 που λειτουργεί από Δευτέρα ως Παρασκευή τις ώρες 09:00- 17:00. Μπορούν να καλούν και να κλείνουν ραντεβού με ειδικό συνεργείο για την απομάκρυνση των ηλεκτρικών συσκευών από τον χώρο τους. Ισχύει για ηλεκτρικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό που απορρίπτεται από οικίες, γραφεία, καταστήματα, σχολεία κ.λπ.

 

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass