Ομόφωνα αθώος ο δήμαρχος Λαρισαίων για την ενημέρωση εν μέσω πλημμυρών

Από την Επιτροπή της Αποκεντρωμένης, μετά από προσφυγή Μαμάκου* Ανακοίνωση της «Συμπαράταξης»

Δημοσίευση: 03 Οκτ 2023 9:25

Ομόφωνα απορριπτική ήταν η απόφαση της Επιτροπής Ελέγχου Εκλογικών Δαπανών και Παραβάσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας - Στ. Ελλάδος στην προσφυγή του Αθαν. Μαμάκου κατά του Απόστολου Καλογιάννη σχετικά με τις ανακοινώσεις του Δημάρχου για την ενημέρωση των πολιτών στη διάρκεια των πλημμυρών.


Όπως σημειώνεται από τη Συμπαράταξη Λαρισαίων «η αρμόδια επιτροπή αθώωσε πανηγυρικά τον Απόστολο Καλογιάννη, ρίχνοντας στο κενό μια ακόμα απόπειρα διχασμού και τοξικότητας ενόψει τον δημοτικών εκλογών της Κυριακής.
Η πλήρης και ομόφωνη δικαίωση του Απόστολου Καλογιάννη, αναδεικνύει για μια ακόμα φορά την εκστρατεία τοξικότητας και λάσπης που εκδηλώθηκε στην παρούσα προεκλογική περίοδο. Λάσπη με κατευθυνόμενα δημοσιεύματα προς τον αθηναϊκό Τύπο, λάσπη με ψευδείς ειδήσεις για την ποιότητα του νερού της Λάρισας, για τους δήθεν κινδύνους από τον Βιολογικό, για το φράγμα της Γυρτώνης, τη λειτουργία των θυροφραγμάτων, για τον ρόλο της ΔΕΥΑΛ στην κρίση, για τη διοργάνωση εκδηλώσεων που είχαν ήδη ματαιωθεί και τόσα ακόμα.
Είναι πια προφανές σε κάθε πολίτη της Λάρισας, πως ο κ. Μαμάκος επέλεξε να αδιαφορήσει για το συμφέρον της πόλης και να προωθήσει μόνο την προσωπική του φιλοδοξία να γίνει δήμαρχος της Λάρισας. Φιλοδοξία που προσπαθεί να εξυπηρετήσει σε βάρος της ίδιας της πόλης, επενδύοντας στην καταστροφή της, στη συκοφάντηση του αντιπάλου, στη διασπορά ψευδών ειδήσεων και τη βιομηχανία λάσπης και μάλιστα σε μια περίοδο που η Λάρισα περνούσε μια από τις πιο κρίσιμες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας της.
Ο κ. Μαμάκος επέλεξε εξαρχής τον διχαστικό λόγο και τις καταγγελίες και αφού αυτά δεν είχαν αποτέλεσμα, προσέφυγε στην επιτροπή ελέγχου των εκλογικών δαπανών και παραβάσεων, αναγκάζοντάς την να συγκληθεί πριν τις εκλογές, για πρώτη φορά στην ιστορία της πανελλαδικά, προκαλώντας την έκπληξη ακόμα και των ίδιων των στελεχών της, σε μια προσπάθεια να παρακάμψει τις εκλογές και να διοριστεί δήμαρχος.
Όσοι ασχολούμαστε με την αυτοδιοίκηση, έχουμε -οι περισσότεροι- μεγάλη εμπειρία από εκλογές. Ποτέ στο παρελθόν η πόλη δεν γνώρισε τέτοιες συμπεριφορές. Ακόμα και στις περιόδους της προεκλογικής έντασης, υπήρχε πάντα το στοιχείο του πολιτικού πολιτισμού και σαφή όρια στον σεβασμό των δημοκρατικών διαδικασιών, που δεν ξεπεράστηκαν ποτέ. Η προσπάθεια που κάνει ο κ. Μαμάκος να «μικρύνει» τη Λάρισα για να φτάσει στο επίπεδό του είναι πρωτοφανής. Χρησιμοποίησε όλα τα μέσα, θεμιτά και κυρίως αθέμητα, υπόγειες διαδρομές Λάρισα - Θεσσαλονίκη - Αθήνα - Λάρισα, ψέματα, καταγγελτικό λόγο και συκοφαντία. Η Λάρισα δεν πρόκειται να ανεχθεί τέτοιες συμπεριφορές. Θα τις «τιμωρήσει» με τον πλέον εμφατικό τρόπο στην κάλπη της Κυριακής».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass