ΝΙΚΟΣ ΛΙΟΥΠΑΣ:

Αδιαμφισβήτητο το έργο μας προς όφελος των πολλών

Ο ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΜΙΛΑ ΣΤΗΝ «Ε» ΕΝΟΨΕΙ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Δημοσίευση: 03 Οκτ 2023 9:00

«Ως Περιφερειακή Αρχή δουλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε σειρά

ζητημάτων που δημιούργησε η κακοκαιρία. Συνεχίζουμε με αφοσίωση στη διαχείριση των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι της Θεσσαλίας, αφήνοντας σε άλλους την ανέξοδη κριτική. Γιατί η παράταξή μας «Συμμαχία υπέρ των πολιτών» προτάσσει το υπέρ και όχι το κατά, προωθεί τη συνεργασία και την ενότητα και όχι τον διχασμό και την τοξικότητα. Αυτή είναι η ποιοτική μας διαφορά». Αυτά αναφέρει σε συνέντευξή του στην «Ε» ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού και Νεολαίας, περιφερειακός σύμβουλος και εκ νέου υποψήφιος με τον συνδυασμό του Κώστα Αγοραστού «Συμμαχία υπέρ των Πολιτών» Νίκος Λιούπας. Ο κ. Λιούπας καλεί τους Θεσσαλούς την Κυριακή να σκεφτούν, πριν ψηφίσουν, «ποιον θεωρούν ικανό να σχεδιάσει, μαζί με την κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση, την επόμενη μέρα της Θεσσαλίας. Ποιος έχει την εμπειρία, τη γνώση, τη δυνατότητα και ποιος μπορεί να συνεργαστεί καλύτερα με τα αρμόδια υπουργεία και τα ευρωπαϊκά όργανα για την καλύτερη αξιοποίηση των εθνικών και κοινοτικών πόρων». Προχωρά σε απολογισμό της θητείας του ως αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, κάνοντας αναφορά στα πολλά έργα και εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλία, ενώ ως αντιπεριφερειάρχης Νεολαίας καλεί τους νέους «να αλλάξουν τον κόσμο, όχι μόνο επικοινωνώντας τις ιδέες τους μέσα από τα social media, αλλά με την ενεργή συμμετοχή τους στα κοινά».

• Κύριε Λιούπα, σίγουρα αυτή η προεκλογική περίοδος που διανύσαμε δεν ήταν μία συνηθισμένη, καθώς διεξήχθη υπό το βάρος των καταστροφών που προκάλεσαν διαδοχικά τα φαινόμενα «Daniel» και «Elias» στη Θεσσαλία. Πώς το σχολιάζετε;
- Δυστυχώς η Θεσσαλία δοκιμάστηκε σκληρά από την κλιματική κρίση και από πρωτόγνωρα φαινόμενα, τη μανία των οποίων δεν προέβλεψε κανένας επιστήμονας. Αυτό που έγινε τόσο έντονα μέσα στον Σεπτέμβριο ήταν αδιανόητο και μη διαχειρίσιμο. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας από την πρώτη στιγμή επιχείρησε στο πεδίο, με πρώτη προτεραιότητα την προστασία της ανθρώπινης ζωής, έχοντας στο πλευρό της την κυβέρνηση, την αυτοδιοίκηση κι άλλους φορείς για την αποκατάσταση των καταστροφών, την καταγραφή των ζημιών, ενώ ξεκίνησε άμεσα ο σχεδιασμός για την επόμενη μέρα. Δουλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις προκειμένου να αντιμετωπίσουμε σειρά ζητημάτων που δημιούργησε η κακοκαιρία. Συνεχίζουμε με αφοσίωση στη διαχείριση των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι της Θεσσαλίας. Καταλαβαίνω την οργή και την αγανάκτηση των πλημμυροπαθών. Θα πρέπει όμως να γνωρίζουν ότι σταθήκαμε δίπλα τους από την πρώτη στιγμή και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε με όλες μας τις δυνάμεις.
Προσωπικά, όπως και άλλοι συνυποψήφιοί μου του Συνδυασμού «Συμμαχία υπέρ των πολιτών», προτιμήσαμε σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, να αφήσουμε στην άκρη τις περιοδείες και τις προεκλογικές εκδηλώσεις και να σταθούμε δίπλα στους ανθρώπους που χρειάζονταν βοήθεια, βάζοντας ο καθένας το προσωπικό του λιθαράκι. Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους εθελοντές που συνέδραμαν, υπερβάλλοντας εαυτόν, σε όλη αυτήν την προσπάθεια, όπως επίσης και όσους ανταποκρίθηκαν από την Ελλάδα και το εξωτερικό με δωρεές και σημαντικές προσφορές. Οι Έλληνες πάντα στα δύσκολα πορεύονταν ενωμένοι. Έτσι θα συνεχίσουμε και στο μέλλον. Γι’ αυτό θεωρώ ότι και η παράταξή μας «Συμμαχία υπέρ των πολιτών» προτάσσει το υπέρ και όχι το κατά, προωθεί τη συνεργασία και την ενότητα και όχι τον διχασμό και την τοξικότητα. Αυτή είναι η ποιοτική μας διαφορά.

•Η (κλιματική) κρίση μπορεί να εξελιχθεί σε ευκαιρία για τη Θεσσαλία και πώς;
- Σίγουρα ναι. Είμαι άνθρωπος αισιόδοξος, ο οποίος πιστεύει στον άνθρωπο του μόχθου και της παραγωγής. Και οι Θεσσαλοί και ιδιαίτερα οι συμπολίτες μου Λαρισαίοι, διαθέτουν, αυτά τα χαρίσματα. Στη Θεσσαλία δεν ταιριάζει η απογοήτευση, αλλά η πίστη στις δυνατότητες που έχει αυτός ο ευλογημένος τόπος. Δυνατότητες που αξιοποίησε η Περιφερειακή Αρχή του Κώστα Αγοραστού.
Είναι άδικο να μηδενίζεται, κάτω από το βάρος των πρωτοφανών θεομηνιών που ζήσαμε, το τεράστιο έργο που παράγαμε. Έργο που το βλέπουν και το βιώνουν παντού οι πολίτες. Και μόλις υποχωρήσουν οι λάσπες, κυριολεκτικά και μεταφορικά, αυτό θα αναδειχθεί εκ νέου. Περισσότερα από 375.125 έργα, δράσεις και επενδύσεις συνολικού προϋπολογισμού 5,7 δισ. ευρώ, υλοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της θητείας μας. Εμβληματικά έργα που αναδιαμορφώνουν το αστικό τοπίο και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής. Αναλαμβάνοντας μάλιστα περισσότερες ευθύνες και βάρη απ’ όσα μας αντιστοιχούσαν. Κι όλα αυτά σε μια περίοδο πολυκρίσεων. «Ιανός», σεισμός, πανδημία Covid. Η Περιφερειακή Αρχή αξιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο τα μέσα και τα εργαλεία που διέθετε, προκειμένου να παράξει έργο προς όφελος των πολλών. Σίγουρα υπάρχουν κι άλλα σημαντικά έργα που πρέπει να γίνουν για να βελτιωθεί η ποιότητα της καθημερινής ζωής των συμπολιτών.

•  Κάντε μας έναν απολογισμό της θητείας σας ως αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού και Νεολαίας.
- Εκτιμώ πως στον αθλητισμό, τον οποίο είχα την τιμή να υπηρετήσω ως αντιπεριφερειάρχης, υπήρξε κοσμογονία έργων και πλήθος εκδηλώσεων, τα οποία έστεψαν τη Θεσσαλία πρωταγωνίστρια στα αθλητικά δρώμενα. Τα τελευταία χρόνια συνδιοργανώσαμε 2.000 μικρές και μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις. Παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, βαλκανικοί και πανελλήνιοι αγώνες έφεραν τη Θεσσαλία και τη Λάρισα στο επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητισμού. Με ένα μεγάλο πρόγραμμα ανακατασκευής αθλητικών εγκαταστάσεων σε πόλεις και χωριά, δίνουμε τη δυνατότητα στους νέους της περιοχής μας να αθλούνται σε σύγχρονες και ασφαλείς εγκαταστάσεις. Βάλαμε τον αθλητικό τουρισμό σε πρώτο πλάνο, προσελκύοντας κόσμο από το εσωτερικό και το εξωτερικό, με στόχο την τόνωση της τοπικής οικονομίας.

•  Ποιο μήνυμα στέλνετε στους συμπολίτες μας λίγες μέρες πριν οδηγηθούν στην κάλπη;
- Την προσεχή Κυριακή στην κάλπη οι συμπολίτες μας θα πρέπει να αποφασίσουν ποιον θεωρούν ικανό να σχεδιάσει, μαζί με την κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση, την επόμενη μέρα της Θεσσαλίας. Ποιος έχει την εμπειρία, τη γνώση, τη δυνατότητα και ποιος μπορεί να συνεργαστεί καλύτερα με τα αρμόδια υπουργεία και τα ευρωπαϊκά όργανα για την καλύτερη αξιοποίηση των εθνικών και κοινοτικών πόρων που έχουν εξασφαλιστεί, στο πλαίσιο ανασυγκρότησης της θεσσαλικής υπαίθρου. Δημιουργήσαμε μια αμφίδρομη σχέση εμπιστοσύνης και διαλόγου με τις κοινωνίες. Εκείνες μας δίνουν την εντολή να ασκήσουμε τα καθήκοντά μας, σε αυτές οφείλουμε να λογοδοτούμε. Αυτές μας ελέγχουν, μας επισημαίνουν τα λάθη μας, μας προτείνουν δράσεις, αλλά και μας επικρίνουν. Όλα αυτά τα χρόνια πετύχαμε γιατί απευθυνόμασταν με καθαρό βλέμμα και καθαρά λόγια στους πολίτες της Θεσσαλίας. Γιατί τους ακούγαμε, υιοθετούσαμε τα δίκαια αιτήματά τους και προχωρούσαμε μαζί σε δράσεις και παρεμβάσεις. Έχω εμπιστοσύνη στην κρίση των συμπολιτών μου. Εκτιμώ ότι το αποτέλεσμα της 8ης Οκτωβρίου θα είναι μία δικαίωση της πολύ σκληρής δουλειάς και των θετικών αποτελεσμάτων που έχουν σημειωθεί.

•  Στους νέους ανθρώπους με τους οποίους συναναστρέφεστε, τι θα λέγατε;
- Σαν νέος άνθρωπος, συναναστρέφομαι και αφουγκράζομαι τις αγωνίες των συνομηλίκων μου. Εκείνο το οποίο τονίζω, συζητώντας μαζί τους είναι ότι μπορούμε να προσφέρουμε, να γίνουμε χρήσιμοι και να αλλάξουμε τον κόσμο, όχι μόνο επικοινωνώντας τις ιδέες τους μέσα από τα social media, αλλά με την ενεργή συμμετοχή μας στα κοινά. Οι νέοι πρέπει να ασχοληθούν με τα κοινά σε όλα τα επίπεδα, να πάρουν στα χέρια τους την τύχη του τόπου μας, να αφήσουνε την κριτική του καναπέ που δεν έχει κανένα αποτέλεσμα.

•  Τι να περιμένουμε από τον Νίκο Λιούπα στη νέα του θητεία;
- Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα συνεχίσω με την ίδια όρεξη και διάθεση που εργάστηκα τα προηγούμενα χρόνια για το κοινό καλό, εφόσον με τιμήσει με την ψήφο του ο κάθε κάτοικος του νομού. Νιώθω ηθική ικανοποίηση γιατί έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό από τα έδρανα του Περιφερειακού Συμβουλίου και από τις θέσεις ευθύνης που υπηρέτησα και ανταποκρίθηκα στις προσδοκίες των ψηφοφόρων μου. Γι’ αυτό συνεχίζω να τους κοιτώ στα μάτια. Γι’ αυτό και κατέρχομαι εκ νέου υποψήφιος. Έστω και μία ψήφος παραπάνω από αυτές που έλαβα το 2019, για μένα είναι κέρδος.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass