ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΑΛΕΞΗΣ:

Να αξιοποιήσουμε την τεχνολογία για καινοτομία και εξυπηρέτηση του Πολίτη

Οραματίζομαι μια πόλη ανοιχτή που χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη προς όφελος της καθημερινότητας των πολιτών και των επιχειρήσεών της, δηλώνει σε συνέντευξή του στην «ΕτΔ», ο οικονομολόγος και μέλος της Κεντρικής Διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου –και υποψήφιος με τον συνδυασμό Θαν. Μαμάκου *Τα πρώτα βήματα που θα πρέπει να γίνουν σε περίπτωση που κερδίσει τις εκλογές *Οι τομείς που μπορεί να προσφέρει καλύτερα στην τοπική κοινωνία

Δημοσίευση: 02 Οκτ 2023 9:04

Οραματίζομαι τη Λάρισα ως μια πόλη που θα καινοτομεί συνεχώς, που θα εισάγει την τεχνολογία

σε όλες τις διοικητικές δομές του Δήμου και θα πρωτοστατεί στην προσέλκυση επενδύσεων και στην ίδρυση νέων επιχειρήσεων. Μια πόλη ανοιχτή που χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη προς όφελος της καθημερινότητας των πολιτών της. Αυτό δηλώνει σε συνέντευξή του στην «ΕτΔ» ο οικονομολόγος, μέλος της Κεντρικής Διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου –και υποψήφιος με τον συνδυασμό Θαν. Μαμάκου – Βαγγέλης Παπαλέξης. Οσον αφορά στη δική του συνεισφορά σε μια τέτοια φιλόδοξη προοπτική για την πόλη, αναφέρει πως θα μπορούσε να προσφέρει «στην αξιοποίηση των διαρθρωτικών Ευρωπαϊκών Ταμείων, τόσο για έργα υποδομής του Δήμου, όσο και για τη δημιουργία και ενίσχυση θεσμών κοινωνικής πολιτικής, ισότητας, νεολαίας, τρίτης ηλικίας, αλλά και θεσμών ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας, χωρίς καθυστερήσεις στις διαδικασίες και συναλλαγές, με απόλυτη διαφάνεια σε όλες τις οικονομικές δραστηριότητες του Δήμου». Πιο συγκεκριμένα, η συνέντευξη μαζί του έχει ως εξής:

• Κύριε Παπαλέξη θεωρείστε ένας επιτυχημένος οικονομολόγος, τι σας οδήγησε στην απόφαση της υποψηφιότητάς σας;
Είναι μια απόφαση που δε χρειάστηκε πολύ σκέψη να σας πω την αλήθεια. Η Λάρισα είναι η πόλη που μεγάλωσα, πήγα σχολείο, ανδρώθηκα επαγγελματικά.
Η πόλη που γεννήθηκαν και μεγαλώνουν τα παιδιά μου. Έχοντας πάντα το «μικρόβιο» της ενασχόλησης με τα κοινά (έχω διατελέσει Πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΝΔ Λάρισας, καθώς παραμένω και εκλεγμένο μέλος της Κεντρικής Διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος) θεωρώ πως έχει έρθει η ώρα να αποδώσω στην πόλη μου ένα κομμάτι από ό,τι αυτή πλουσιοπάροχα μου προσέφερε. Έτσι όταν ο Θανάσης Μαμάκος μου ανέλυσε το όραμά του για τη Λάρισα, είδα ότι ταυτιζόμαστε και είπα δίχως δισταγμό το ναι στην πρότασή του να συμμετάσχω στο ψηφοδέλτιο.

• Τι νομίζετε ότι μπορείτε να προσδώσετε στη νέα Δημοτική Αρχή;
Ήμουν και είμαι υπέρμαχος της πολιτικής αντίληψης πως ο καθένας είναι καλός στον τομέα του, καθώς επίσης ότι οι λύσεις και οι προτάσεις πρέπει να δίδονται από τους ειδικούς.
Μιλώντας για τα θέματα της δικής μου ειδικότητας θα μπορούσα να προσφέρω σημαντικά δημιουργώντας έναν Δήμο φιλικό προς τον Δημότη αλλά και τον συναλλασσόμενο επιχειρηματία, χωρίς καθυστερήσεις στις διαδικασίες και συναλλαγές, με απόλυτη διαφάνεια σε όλες τις οικονομικές δραστηριότητες του Δήμου.
Επίσης, μπορώ να βοηθήσω σημαντικά στην αξιοποίηση των διαρθρωτικών ευρωπαϊκών ταμείων τόσο για έργα υποδομής του Δήμου μας, όσο και για τη δημιουργία και την ενίσχυση θεσμών κοινωνικής πολιτικής, ισότητας, νεολαίας, τρίτης ηλικίας, αλλά και θεσμών ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας.
Όλα αυτά βρίσκονται στο πρόγραμμα που παρουσιάστηκε από τον κ. Μαμάκο, το οποίο αποτελεί τον οδικό χάρτη της μελλοντικής διοίκησης του Δήμου.


• Ποιες είναι οι πρώτες κινήσεις που θα κάνετε ως νέα δημοτική αρχή σε περίπτωση εκλογής σας;
Υπάρχουν τόσα πολλά που πρέπει να γίνουν άμεσα. Δεν θέλω σε καμία περίπτωση να μηδενίσω το έργο της προηγούμενης δημοτικής αρχής, κάθε δήμαρχος έχει προσφέρει στην πόλη. Παρόλα αυτά πρέπει άμεσα να δρομολογήσουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες υλοποίησης του προγράμματος που έχουμε παρουσιάσει.
Εξορθολογισμός των δαπανών του Δήμου. Ισοβαρής κατανομή κονδυλίων σε όλες τις συνοικίες, άμεση εκπόνηση μελετών που απαιτούνται για να υλοποιήσουμε στην πόλη εμβληματικά έργα. Άμεση λύση του κυκλοφοριακού, αλλά και της στάθμευσης τόσο των μόνιμων κατοίκων του κέντρου όσο και των επισκεπτών αυτού. Ουσιαστική αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών, των πάρκων και χώρων πρασίνου. Αλλά το σημαντικότερο και πιο πρόσφατο, τη δημιουργία ενός πραγματικού σχεδίου δράσης και διαχείρισης φυσικών καταστροφών. Η Λάρισα έχει μια μοναδική επιχειρηματική κοινότητα η οποία πρωτοστατεί όχι μόνο σε εθνικό αλλά και σε διεθνές επίπεδο. Πρέπει την τεράστια αυτή υπεραξία να την «εκμεταλλευτούμε» παραγωγικά σε συνεργασία με την πανεπιστημιακή κοινότητα, να αναδείξουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πόλης μας ώστε να προσεγγίσει άμεσα επενδύσεις τόσο από τον χώρο της ιατρικής αλλά και των logistics. Επίσης πρέπει να διεκδικήσουμε εκ νέου τη μεταφορά της έδρας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Λάρισα, όπως είθισται σε όλα τα μεγάλα πανεπιστήμια παγκοσμίως.

•Πώς βλέπετε τη Λάρισα σε 10 χρόνια από τώρα;
Οραματίζομαι την πόλη μου ως μια πόλη που θα καινοτομεί συνεχώς, που έχει εισάγει την τεχνολογία σε όλες τις διοικητικές δομές του Δήμου, να πρωτοστατεί στην προσέλκυση επενδύσεων και στην ίδρυση νέων επιχειρήσεων. Μια πόλη ανοιχτή που χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη προς όφελος της καθημερινότητας των πολιτών της. Η Λάρισα σήμερα παλεύει ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν.
Επιβάλλεται να καλύψουμε το χαμένο έδαφος και να μπορέσουμε να επαναφέρουμε την πόλη μας σε τροχιά ανάπτυξης, κοινωνικής ισότητας και ευημερίας.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass