Λιτάνευση της ιερής εικόνας της Ζωοδόχου Πηγής

Χθες στη συνοικία Αμπελοκήπων Λάρισας

Δημοσίευση: 02 Οκτ 2023 13:00

Λιτάνευση της θαυματουργής ιεράς εικόνος της Ζωοδόχου Πηγής, τελέσθηκε χθες Κυριακή

1η Οκτωβρίου, μετά τη Θεία Λειτουργία, στον Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής Λάρισας, κατά μήκος του αναχώματος του Πηνειού στη συνοικία Αμπελόκηποι (Ταμπάκικα). Στη Λιτανεία προπορεύετο η θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας μας, που βρέθηκε θαυματουργικά σε βαθύ πηγάδι στα «Ταμπάκικα», από το οποίο από χθες  αναβλύζει αγίασμα. Ακολουθούσε η εικόνα της εορτάζουσας χθες Παναγίας της Γοργοϋπηκόου, λείψανο του Αγίου Παρθενίου, ο κλήρος και πλήθος πιστού λαού. Αξιέπαινη η πρωτοβουλία των ιερέων του ναού, ως δοξολογία και ευχαριστία αποτροπής πλημμύρας της συνοικίας κατά τις πρόσφατες πλημμύρες στη Θεσσαλία και επιπλέον ως ικεσία προς αποφυγήν παρομοίων θεομηνιών στο μέλλον. Η, δύο χιλιομέτρων περίπου, λιτανευτική πορεία, συγκίνησε τους συμμετέχοντες πιστούς αλλά και τους περιοίκους , που εξήλθον των -κατά το μήκος αυτής - κατοικιών με αναμμένα κεριά και προσευχόμενοι.
Ο π. Άνθιμος και ο π. Στέφανος ευχαρίστησαν την Παναγία, πρωτίστως, για τη θαυμαστή παρέμβασή της στην πρόσφατη θεομηνία που απέτρεψε την πλημμύρα της συνοικίας και όλης της πόλης, εκ των υδάτων του παραπλησίου Πηνειού ποταμού, καθώς κι όλους τους συμμετέχοντες πιστούς, βοηθώντας τους πλημμυροπαθείς παντοιοτρόπως (αρχές και πολίτες) και ζήτησαν την προσευχή όλων. Ακολούθησε η ευλογία των πιστών με τον καθιερωμένο αγιασμό της Πρωτομηνιάς και η διανομή του αντιδώρου με τάξη και ευλάβεια των πιστών.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass