Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 01 Οκτ 2023 10:30

Κλείνουν τα σχολεία για τις εκλογές
Την Παρασκευή 6 και τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου

Λίγες ημέρες έχουν απομείνει για να στηθούν οι κάλπες στα σχολεία. Οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα επηρεάσουν τη λειτουργία των σχολείων, καθώς Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια θα πρέπει να κλείσουν για δύο ημέρες, προκειμένου οι αίθουσες να μετατραπούν σε εκλογικά κέντρα.


Δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης την Παρασκευή 6 και τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου λόγω των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών. Σε όσες περιφέρειες ή δήμους θα διεξαχθεί επαναληπτική ψηφοφορία την Κυριακή 15 Οκτωβρίου, δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου και τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου.

 

Εγγραφές εθελοντών στην ΕΟΔΥΑ

Ξεκίνησαν οι εγγραφές εθελοντών στην Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης και Υγειονομικών Αποστολών (ΕΟΔΥΑ), για το βασικό σχολείο διάσωσης 2023 – 2024.
Η στελέχωση της ΕΟΔΥΑ είναι εθελοντική και μέλη της μπορούν να γίνουν άνδρες και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το 18ο και δεν έχουν υπερβεί το 60ό έτος της ηλικίας τους.
Η ποιοτική συνεχιζόμενη εκπαίδευση είναι ο βασικός παράγοντας επίτευξης του σκοπού της «ΕΟΔΥΑ». Η εκπαίδευση και επιχειρησιακή δράση της είναι ποιοτικά εφάμιλλη αντίστοιχων ομάδων και φορέων επαγγελματικού επιπέδου. Βασική αρχή της είναι: «Δίπλα στον άνθρωπο - Δίπλα στην κοινωνία».
Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε στα τηλέφωνα 6971-641.664 και 6981-577.846 στο email: info@eodia.gr στο facebook eodia2017, ή στο
www.eodia.gr

 

Σύναξη νέων

Με την έναρξη της καινούργιας ιεραποστολικής χρονιάς 2023-2024 και με την ευλογία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου μας, κ. Ιερωνύμου, θα αρχίσουν στις 5 Οκτωβρίου οι εβδομαδιαίες συνάξεις φοιτητών, εργαζομένων, νέων ζευγαριών στον Άγιο Αχίλλιο κάθε Πέμπτη στις 8.00 μ.μ. (και όχι κάθε Τρίτη όπως ίσχυε μέχρι πέρυσι). Πρώτα θα τελείται η Ακολουθία του Μικρού Αποδείπνου κι έπειτα στις 8.30 μ.μ. θα ακολουθεί πνευματική ομιλία του π. Ραφαήλ, με θέμα για φέτος «Οι μακαρισμοί του Κυρίου».

 

Παρακλήσεις του Αγίου Λουκά στον Αγιο Αχίλλιο

Από την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου και κάθε Πέμπτη στις 7.00 μ.μ. θα τελείται στον Ιερό Μητροπολιτικό και Καθεδρικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης, Ιερά Παράκληση προς τιμήν του εν Αγίοις Πατρός ημών Λουκά, Αρχιεπισκόπου Κριμαίας και Συμφερουπόλεως, του Ιατρού.
Κατά τη διάρκεια των Ιερών Παρακλήσεων θα εκτίθεται σε προσκύνημα το θαυματουργό και χαριτόβρυτο Ιερό Λείψανο του Αγίου Λουκά, προς πνευματική ενίσχυση, ευλογία και αγιασμό των πιστών Χριστιανών.

 

Λιτανεία Εικόνας της Παναγίας Ζωοδόχου Πηγής

Σήμερα Κυριακή 1η Οκτωβρίου πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας θα πραγματοποιηθεί λιτάνευση της Θαυματουργής εικόνας της Παναγίας της Ζωοδόχου Πηγής στην Λάρισα, ως ικεσία στην Θεοτόκο για την αποτροπή κάθε κινδύνου, τον πνευματικό επιστηριγμό των πλημμυροπαθών αδελφών, την ενίσχυση όσων εργάζονται για την αποκατάσταση των ζημιών από τη μεγάλη φυσική καταστροφή, η οποία έπληξε τη Θεσσαλία.
Η λιτάνευση θα γίνει κατά μήκος του αναχώματος της συνοικίας των Αμπελοκήπων, ώστε να αγιασθεί και να ευλογηθεί ολόκληρη η Ενορία. Η έξοδος της λιτανείας θα γίνει περίπου στις 10.00 π.μ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass