Στο ίδιο έργο θεατές...

Οι κάτοικοι του Σωτήριου ζούνε ξανά δραματικές στιγμές

Δημοσίευση: 01 Οκτ 2023 12:30

Αντιμέτωποι με τις ίδιες καταστάσεις που έζησαν προ ημερών, βρίσκονται ξανά οι κάτοικοι του χωριού Σωτήριο, της περιοχής που επλήγη για δεύτερη φορά τόσο έντονα από τα καιρικά φαινόμενα. Στην αρχή ήταν ο “Daniel” και τη δεύτερη φορά ο “Elias” που πλημμύρισε ολοκληρωτικά και καταστρεπτικά το χωριό του Δήμου Κιλελέρ.


Το νερό, η λάσπη και τα φερτά υλικά προκάλεσαν μεγάλες ζημιές σε σπίτια, αποθήκες, αύλειους χώρους, οχήματα και φυσικά στις αγροτικές καλλιέργειες.
Λίγα 24ωρα μετά τις πρώτες καταστροφές, συνεργεία καθάρισαν δρόμους από λάσπες και νερά και στη συνέχεια οι κάτοικοι άρχισαν να καθαρίζουν τα σπίτια τους. Πριν όμως προλάβουν να στεγνώσουν τα νερά της πρώτης νεροποντής ήρθε και η δεύτερη καταστροφή μέσω του “Elias” για να τους αποτελειώσει.
Σύμφωνα με τη γενική γραμματέα του Δήμου Κιλελέρ κ. Βάνα Χλιάπη, κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας αντλήθηκαν κατά το μεγαλύτερο μέρος τους τα νερά και έχουν μείνει ελάχιστα. Από σήμερα Κυριακή αναμένεται να ξεκινήσει εκ νέου η διαδικασία του καθαρισμού των δρόμων από τη λάσπη και τα φερτά υλικά με σκοπό να ανοίξει κανονικά η πρόσβαση στους χώρους. Εν συνεχεία θα μπορούν και οι κάτοικοι του χωριού να επιστρέψουν στα σπίτια τους για να καθαρίσουν ό,τι μπορούν. Ό,τι απέμεινε δηλαδή από τη διπλή καταστροφή.
Στο Αρμένιο η κατάσταση είναι καλύτερη σε σχέση με το Σωτήριο και ο καθαρισμός είναι ένα στάδιο πιο μπροστά. Αυτήν τη στιγμή το νερό από τον Γκουσμπασανιώτη δεν απειλεί κάποιες κατοικημένες περιοχές, ενώ δεν εμπνέει ανησυχία ο όγκος του νερού που υπάρχει στην τάφρο Τ2.
Ο δρόμος της Παλιάς Εθνική Οδού Λάρισας - Βόλου είναι ανοιχτός, ενώ κλειστός παραμένει ο δρόμος Χάλκης - Πλατυκάμπου, καθώς εκεί προκλήθηκαν ζημιές από τον όγκο του νερού και τα φερτά υλικά των προηγούμενων ημερών.
Οι κάτοικοι που έχουν φύγει από τα σπίτια τους και δεν φιλοξενούνται σε κάποιο συγγενικό ή φιλικό πρόσωπο, μένουν αυτό το διάστημα στο Κλειστό της Νίκαιας όπου και τους παρέχεται ό,τι χρειάζονται από τον Δήμο Κιλελέρ. Πέντε άτομα συνεχίζουν να παραμένουν στο κοινοτικό κατάστημα του Σωτηρίου με τη θέλησή τους.
Χθες το πρωί κλιμάκιο από την Περιφέρεια Θεσσαλίας μαζί με τεχνικούς του Δήμου Κιλελέρ και εργολάβους επιθεώρησαν τα σημεία σε κανάλια και αναχώματα όπου χρειάζονται επέμβαση.
Κ.Γ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass