Αυξημένη η κίνηση για σχολικά είδη

*ΜΕ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΟΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΛΙΣΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΕ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ *ΤΕΤΡΑΔΙΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΙΚΗ ΥΛΗ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΤΟΥΣ, ΑΦΟΥ ΠΟΛΛΟΙ ΨΩΝΙΖΑΝ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΜΗΝΑ-ΣΕ ΙΣΧΥ ΑΚΟΜΗ ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

Δημοσίευση: 30 Σεπ 2023 14:25

Της Νατάσας Πολυγένη

Ξεκίνησε χθες και αναμένεται να κορυφωθεί σήμερα Σάββατο, η κίνηση στην αγορά για τα σχολικά είδη. Η καθυστέρηση έναρξης της σχολικής χρονιάς πάγωσε την κίνηση στα βιβλιοχαρτοπωλεία, αφού οι λίστες με τα απαραίτητα που θα πρέπει να προμηθευτούν δόθηκαν μόλις την περασμένη Πέμπτη που ξεκίνησε και επίσημα η σχολική χρονιά. Χθες η αγορά παρουσίαζε αυξημένη κίνηση, με τους γονείς να σπεύδουν να αγοράσουν τα απαραίτητα για τα παιδιά τους ώστε να μπορέσουν να τα τακτοποιήσουν μέσα στο Σαββατοκύριακο.
Ο Αχιλλέας Καλτσάς σημειώνει στην «Ε» ότι πράγματι σημειώθηκε μια μείωση της κίνησης τουλάχιστον στο 20%, αλλά όλοι αντιλαμβάνονται ότι πρόκειται για μια ιδιαίτερη κατάσταση. Αυτό που τόνισε με έμφαση είναι ότι φέτος είναι εμφανής η οικονομική πίεση που δέχονται τα νοικοκυριά, καθώς οι περισσότεροι περίμεναν τις επιταγές βιβλίων της ΔΥΠΑ και του ΟΓΑ για να προμηθευτούν τα ξενόγλωσσα βιβλία των παιδιών τους. «Αναμένουμε αυξημένη κίνηση και σήμερα Σάββατο, ωστόσο αρκετοί ήταν που καθόλη τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου ψώνιζαν κάποια είδη, γνωρίζοντας στο περίπου τι περιέχει η λίστα ακόμη και από σούπερ μάρκετ που είχαν εκπτώσεις. Ο κόσμος είναι πιεσμένος και φαίνεται. Έχουμε μια πτώση στην κίνηση, αλλά αναμενόμενη λόγω των συνθηκών. Ο νους μας είναι στους πληγέντες» πρόσθεσε.
Το σαφάρι των σχολικών ειδών ξεκίνησε χθες και αναμένεται να διαρκέσει μέχρι και το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου, αφού ως είθισται πολλοί παίρνουν ό,τι έχει προτεραιότητα για τις πρώτες μέρες στο σχολείο και σταδιακά αγοράζουν και τα υπόλοιπα, ειδικά όταν πρόκειται για οικογένειες που έχουν παραπάνω από ένα παιδί στο σχολείο.
Όσον αφορά τις αγορές, αξίζει να σημειωθεί ότι η σχολική τσάντα είναι ένα είδος που οι περισσότεροι έσπευσαν να αγοράσουν από τις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου και μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου. Τετράδια, γόμες, μολύβια, είδη εικαστικών είναι στην κορυφή της λίστας. Επάρκεια ειδών υπάρχει πάντως στην αγορά όπως και τιμές για όλα τα βαλάντια, ενώ αξίζει να υπενθυμιστεί ότι σε ισχύ βρίσκεται και το Καλάθι των Μαθητών μέχρι και τις 3 Οκτωβρίου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass