Ενας αγιασμός διαφορετικός από τους άλλους...

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΡΕΙΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΛΟΓΩ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ -ΧΑΜΟΓΕΛΑ, ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΟ ΑΥΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ -ΣΤΟ 6ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Δημοσίευση: 29 Σεπ 2023 14:04

Ένας αγιασμός διαφορετικός από τους άλλους ήταν αυτός που τελέστηκε χθες στις σχολικές μονάδες

του Νομού Λάρισας. Διαφορετικός γιατί δεν τελέστηκε την πρώτη μέρα του σχολικού έτους, ούτε ακολούθησε η «απόλυση» και η κατεύθυνση για το σπίτι για τους μικρότερους ή η καφετέρια για τους μεγαλύτερους μαθητές.
Χθες οι μαθητές κι οι μαθήτριες προσήλθαν το πρωί στα σχολεία τους, κατευθύνθηκαν στις αίθουσές τους, βγήκαν στο προαύλιο για τον αγιασμό και έπειτα ξαναγύρισαν στις αίθουσές τους για να πάρουν τα βιβλία τους και να ακολουθήσει μάθημα. Μετά από τρεις βδομάδες αναστολής και μη έναρξης των μαθημάτων, αλλά και της «έναρξης» των μαθημάτων μέσω τηλεκπαίδευσης λόγω των δύο κυμάτων κακοκαιρίας που χτύπησαν τη Θεσσαλία, οι μαθητές κι οι μαθήτριες επέστρεψαν στα σχολεία τους και μαζί τους έφεραν τα χαμόγελα, την αισιοδοξία τους και το βλέμμα τους ότι το αύριο θα είναι καλύτερο από χθες. Βέβαια, δεν άνοιξαν όλα τα σχολεία στον νομό, αφού σε Δήμο Κιλελέρ και Δήμο Φαρσάλων που χτυπήθηκαν σφοδρά από τον «Elias» παρέμειναν κλειστά. Χτυπημένα και σχολεία του Δήμου Λάρισας, όπως στη Φαλάνη και τη Γιάννουλη, με την καταστροφή που πέρασε να είναι ακόμη ορατή στα κτίρια. Στη Γιάννουλη και συγκεκριμένα στο σχολικό συγκρότημα Γυμνασίου – Λυκείου Γιάννουλης βρέθηκε και τέλεσε τον αγιασμό ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμος όσο και ο αναπληρωτής διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νικόλαος Ζέρβας. Στον αγιασμό του 6ου Γυμνασίου Λάρισας παρέστη χθες το πρωί ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, ευχόμενος σε μαθητές και μαθήτριες, γονείς και εκπαιδευτικούς, «επιτέλους καλή σχολική χρονιά!». Ο κ. Καλογιάννης, στον σύντομο χαιρετισμό, αφού ευχήθηκε καλή και δημιουργική χρονιά, αναφέρθηκε επιγραμματικά στις συνθήκες που επικράτησαν στην πόλη και συνολικά στον Δήμο Λαρισαίων από τα πλημμυρικά φαινόμενα, στις ζημιές που προκάλεσε, στην ένταση και την αγωνία των ανθρώπων, αλλά και στην ανταπόκριση του Δήμου Λαρισαίων.
Συνεχίζοντας ο Δήμαρχος, τόνισε ότι παρουσία του στο 6ο Γυμνάσιο συνδέεται με μια άλλη κρίση που αντιμετώπιση η πόλη και ειδικότερα τους σεισμούς του Μαρτίου του 2021. Σημειώνεται ότι στο διδακτήριο του 6ου Γυμνασίου – Λυκείου είχαν προκύψει φθορές που δεν προκαλούσαν προβλήματα στην άμεση λειτουργία του σχολείου, οι οποίες, ωστόσο, έπρεπε να αποκατασταθούν. Έτσι, πέρυσι το καλοκαίρι αποκαταστάθηκαν τα προβλήματα στο 6ο Λύκειο και το περασμένο καλοκαίρι εγκαίρως ολοκληρώθηκαν και οι παρεμβάσεις αποκατάστασης στο κτίριο του Γυμνασίου. Επίσης, αναφέρθηκε και στα έργα διαμόρφωσης νέων πεζοδρομίων που εξελίσσονται πέριξ του σχολικού συγκροτήματος. Ο κ. Καλογιάννης συζήτησε με τον διευθυντή του σχολείου, κ. Βασίλη Παπαμαργαρίτη, για θέματα που αφορούν το διδακτήριο, ενώ συζήτησε και με το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου.       

Θ.Α.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass