Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 29 Σεπ 2023 13:12

Ξεκινά το 26ο Καρδιολογικό Συνέδριο Κεντρ. Ελλάδας

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Ξεκινούν σήμερα στη Λάρισα οι τριήμερες εργασίες του 26ου Καρδιολογικού Συνεδρίου Κεντρικής

Ελλάδος που θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο «Larissa Imperial». Το Συνέδριο διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Καρδιαγγειακής Εκπαίδευσης και Έρευνας και πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, την Καρδιολογική Εταιρεία Κύπρου, την Εταιρεία Μελέτης και Έρευνας της Καρδιακής Ανεπάρκειας, και το Ελληνικό Κολλέγιο Καρδιολογίας. Επίσης, τελεί υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας.
Όπως αναφέρει ο καθηγητής Καρδιολογίας και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Ιωάννης Σκουλαρίγκης,, «σκοπός του Συνεδρίου είναι να αναλυθούν όσο το δυνατόν περισσότερες ενότητες που ενδιαφέρουν τον Έλληνα καρδιολόγο, να τον φέρουν κοντά στις σύγχρονες εξελίξεις και να τον βοηθήσουν στην καθημερινή κλινική πρακτική».
Το επιστημονικό πρόγραμμα περιλαμβάνει θέματα που απασχολούν τον σύγχρονο καρδιολόγο, αλλά και άλλες ιατρικές ειδικότητες, διαλέξεις εξεχόντων Ελλήνων και ξένων ερευνητών, στρογγυλά τραπέζια, δορυφορικές διαλέξεις και επιστημονικές αντιπαραθέσεις σε αμφισβητούμενα θέματα. Προσβλέποντας σε μια ολοκληρωμένη προσέγγιση του καρδιολογικού ασθενή, φέτος θα πραγματοποιηθούν και νοσηλευτικές συνεδρίες. Ειδικότερα, η θεματολογία του Συνεδρίου περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ειδικό σεμινάριο, αλλά και διακεκριμένες διαλέξεις. Ενδεικτικά:
- Κατευθυντήριες Οδηγίες Καρδιακής Ανεπάρκειας, Υπέρ και Κατά», Φ. Τρυποσκιάδης, Λάρισα.
- Επεμβατικές θεραπείες στην καρδιακή ανεπάρκεια», Γ. Καραγιάννης, UK.
- Νευροκαρδιολογία: Ο ρόλος του Νευρικού συστήματος στην κατανόηση και θεραπεία της καρδιακής ανεπάρκειας», Ε. Δαρδιώτης, Λάρισα.
- Νόσος Στελέχους που βρισκόμαστε το 2023;», Γ. Γεωργίου, Κύπρος.
- Βαλβιδική νόσος στην καρδιακή ανεπάρκεια. Πότε δεν είναι αργά για παρέμβαση;», Κ. Γιάγκου, Κύπρος.
Όπως κάθε χρόνο, η τελευταία μέρα του Συνεδρίου περιλαμβάνει ειδικό σεμινάριο με φετινό θέμα την «Επείγουσα Ιατρική και Προληπτική Καρδιολογία».
Η επίσημη τελετή έναρξης του Συνεδρίου έχει προγραμματιστεί στις 8.30 το απόγευμα.

 

Συνεχείς οι παρεμβάσεις στις Εργατικές Κατοικίες
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΟΓΚΩΔΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ -ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ ΣΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις συνεργείων του Δήμου Λαρισαίων, οχημάτων του Στρατού και ιδιωτών, για την απομάκρυνση ογκωδών αντικειμένων από τις Εργατικές Κατοικίες της Γιάννουλης. Η παρουσία οχημάτων και προσωπικού του Δήμου Λαρισαίων είναι καθημερινή, με την κατάσταση σε σχέση με τα ογκώδη να βελτιώνεται. Παράλληλα, έχουν ξεκινήσει από ειδικά συνεργεία και απολυμάνσεις σε εξωτερικούς κοινόχρηστους χώρους των Εργατικών Κατοικιών. Οι παρεμβάσεις πραγματοποιούνται σε καθημερινή βάση. Από τον Δήμο Λαρισαίων καλούνται για άλλη μια φορά οι ιδιοκτήτες ΙΧ να προσέχουν πού σταθμεύουν για να μη δημιουργείται πρόβλημα στην κίνηση των οχημάτων.

 

Αιμοδοσία στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας
Το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας και ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Λάρισας σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας διοργανώνει τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου και τις ώρες 10.00 - 14.00 εθελοντική αιμοδοσία στον χώρο του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας. Πληροφορίες στα τηλ.: 2410-287.508, email: larissa@ifg.gr

 

 Παραλαβή διοριστήριων δικαστικών αντιπροσώπων

Από τον Δικηγορικό Σύλλογο Λάρισας ανακοινώνεται ότι η επίδοση των διοριστηρίων των δικαστικών αντιπροσώπων θα πραγματοποιηθεί από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας (1ος όροφος) ως εξής: Σήμερα από ώρα 09.00 έως ώρα 21.00 και αύριο Παρασκευή 30 Οκτωβρίου από ώρα 09.00 έως ώρα 21.00.  Επίσης, με αφορμή τη διενέργεια των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών στις 8 Οκτωβρίου και των επαναληπτικών εκλογών στις 15 Οκτωβρίου το Υπουργείο Δικαιοσύνης αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας των Δικαστηρίων κατά το χρονικό διάστημα από την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου έως και την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023, ενώ στην περίπτωση διενέργειας επαναληπτικών δημοτικών εκλογών σε οποιονδήποτε Δήμο ή επαναληπτικών περιφερειακών εκλογών η αναστολή της λειτουργίας του Δικαστηρίου θα παραταθεί έως και την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου.

 

 Ενίσχυση αναχωμάτων σε περιοχή της οδού Βόλου

Εργασίες αποκατάστασης και ενίσχυσης αναχωμάτων, στην πλευρά της Λάρισας, που βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή της οδού Βόλου (και ειδικότερα στην οδό Κάρλας), όπου παρουσιάστηκαν και τα πρώτα πλημμυρικά φαινόμενα, με την κακοκαιρία «Ντάνιελ», πραγματοποιήθηκαν προχθές το βράδυ, στο πλαίσιο πρόληψης για τη νέα κακοκαιρία. Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας με τον Δήμο Λαρισαίων. Πάντως, χθες, τα καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν δεν επηρέασαν τελικά την πόλη της Λάρισας και τον Δήμο Λαρισαίων, ενώ και η στάθμη του Πηνειού ήταν σε χαμηλό επίπεδο, περίπου στα 3 μέτρα.

 

Τιμούν τον Αγιο Διονύσιο

Την Τρίτη 3 Οκτωβρίου, δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί, ο Δικηγορικός Σύλλογος Λάρισας και ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Λάρισας τιμούν τον Άγιο Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη, προστάτη της Δικαιοσύνης. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, στις 7 με 10 το πρωί θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου, σεβ. Ιερωνύμου, ενώ θα ακολουθήσει μικρή δεξίωση στο κέντρο «Φρούριο».

 

Εκδήλωση μνήμης του αντιστράτηγου Σωτ. Τσιώνου

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ

Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού διοργανώνει εκδηλώσεις μνήμης και τιμής του αντιστράτηγου Σωτήριου Τσιώνου, καταγόμενου από τον Κοκκινοπηλό Ελασσόνας, ο οποίος έπεσε ηρωικά μαχόμενος, κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, το 1974.
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στον Κοκκινοπηλό μεθαύριο Κυριακή 1 Οκτωβρίου στις 10 π.μ. στον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής. Στις 10 π.μ. θα τελεσθεί το μνημόσυνο, στις 10:30 π.μ. θα γίνει ομιλία του προέδρου του Παραρτήματος Λάρισας της ΕΑΑΣ για τη δράση του τιμώμενου ήρωα, στις 10:40 π.μ. θα γίνει βράβευση αριστούχας μαθήτριας Λυκείου Καλλιθέας – Κοκκινοπηλού, στις 10:50 π.μ. θα τελεσθεί επιμνημόσυνη δέηση στο μνήμα του πεσόντα ήρωα και θα ακολουθήσουν κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του χωριού και παράθεση καφέ στο κατάστημα Τριανταφύλλου (Κοκκινοπηλός).

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass