ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΓΙΟΝΤΖΗΣ

Οι δημότες δεν εμπιστεύονται τον Δήμο Λαρισαίων

Ο ΟΙΚΟΜΟΛΟΓΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΛΑΡΙΣΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ» ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΜΑΜΑΚΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΟΙ ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΘΑ ΩΦΕΛΗΘΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ - ΕΛΑΦΡΥΝΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΕΡΟΓΚΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ

Δημοσίευση: 29 Σεπ 2023 9:00

«Μέσα από τον εξορθολογισμό, καθώς και την πλήρη διαφάνεια στις προμήθειες και διαγωνιστικές

διαδικασίες αναμένεται να προκύψει πολύτιμος οικονομικός «χώρος», που θα κατευθυνθεί προς τους πολίτες». Τις οικονομικές του προτάσεις μέσω του προγράμματος της παράταξης «Λάρισα που μας Αξίζει» του υποψήφιου δημάρχου Θανάση Μαμάκου αποκαλύπτει σήμερα ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος οικονομολόγος-λογιστής Χαράλαμπος Γιοντζής με συνέντευξή του στην «Ελευθερία». Παράλληλα, σε μια εποχή έλλειψης οικονομικής ρευστότητας καυτηριάζει τις καθυστερήσεις στις πληρωμές των επαγγελματιών σε συνδυασμό με τα υπέρογκα δημοτικά τέλη, αναφέροντας τα εξής: «Δεν θα μπορούσα να πω πως κρίνω επιτυχημένη την οικονομική πολιτική του Δήμου Λαρισαίων, καθώς παρατηρούνται πολλά προβλήματα, π.χ. αναίτιες καθυστερήσεις πληρωμών στους επαγγελματίες ή υπέρογκα δημοτικά τέλη μέσω των λογαριασμών ΔΕΚΟ στους ιδιώτες».
Η συζήτηση με τον Χαράλαμπο Γιοντζή ξεκίνησε από τα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν τη Λάρισα και κατά πόσο εμπιστεύονται οι πολίτες τις υποσχέσεις του απερχόμενου Δημάρχου για τους πλημμυροπαθείς. Μας λέει: «Θίγετε ένα τεράστιο θέμα πλέον για την πόλη μας και αυτό που θέλω να σας πω και που εισπράττω και στην καθημερινότητά μου είναι ότι η εμπιστοσύνη του κόσμου έχει χαθεί προς τον Δήμο, καθώς σύμφωνα και με τα στοιχεία που είδαμε τις προηγούμενες ημέρες έδειξε εντελώς ανέτοιμος στη διαχείριση της κρίσης των καταστροφών.
Αυτό θέλουμε να το αλλάξουμε.  Και θα αναφερθώ στις δικές μας δεσμεύσεις. Ήδη έχουμε επεξεργαστεί δέσμη συγκεκριμένων μέτρων, με πρώτο μας μέλημα την ανακούφιση των πληγέντων του Δήμου μας, τα οποία και ανακοινώσαμε πέντε μέρες μετά την εκδήλωση των πλημμυρικών φαινομένων στην πόλη μας: Δημιουργία μητρώου πληγέντων πολιτών και επιχειρήσεων του Δήμου, για να γνωρίζουμε ακριβώς το μέγεθος της καταστροφής, απαλλαγή καταβολής δημοτικών τελών νοικοκυριών και επιχειρήσεων, για τουλάχιστον 12 μήνες, ενίσχυση των κονδυλίων ΤΕΒΑ για προμήθεια ειδών πρώτης ανάγκης για τουλάχιστον έναν χρόνο, επιδότηση των μετακινήσεων με αστικές συγκοινωνίες με κάλυψη της δαπάνης από τον δημοτικό προϋπολογισμό, παραχώρηση δημοτικών εκτάσεων για ανέγερση νέων Εργατικών Κατοικιών, εφόσον παραστεί ανάγκη. Παράλληλα, ανακοινώσαμε και την απαλλαγή από την καταβολή μισθωμάτων για τα δημοτικά αγροτεμάχια, για τους αγρότες και επαγγελματίες που έχουν πληγεί, όπως επίσης και την αυτόματη παράταση των εν λόγω μισθώσεων. Έχουμε το σχέδιο, έχουμε και την ομάδα για να αντιμετωπίσουμε και τις τωρινές, αλλά και τις μελλοντικές προκλήσεις για τη Λάρισα. Γνωρίζουμε τι παραλαμβάνουμε, αλλά ξέρουμε και πώς να το διαχειριστούμε».


•  Άλλωστε, το περιβόητο OPEN MALL αποδείχθηκε μια υπόσχεση που δεν υλοποιήθηκε ποτέ...
- «Δεν θα ήθελα να εξειδικεύσω ή να κρίνω έργα που έταξε η απερχόμενη Δημοτική Αρχή στους Λαρισαίους και δεν έγιναν, αλλά σίγουρα ως Λαρισαίος πολίτης νιώθω πικραμένος, καθώς και αυτό το έργο σταμάτησε στις μακέτες».


•  Είστε οικονομολόγος, πώς κρίνετε την οικονομική πολιτική του Δήμου Λαρισαίων;
- «Παρακολουθώ πάντα όλα τα χρόνια ό,τι αφορά την πόλη μας και λόγω του επαγγέλματός μου -όπως γνωρίζετε, διατηρώ λογιστικό γραφείο στη Λάρισα, που λειτουργεί πάνω από 50 χρόνια- έρχομαι σε καθημερινή επαφή με πολίτες και επιχειρήσεις που συναλλάσσονται με τον Δήμο μας. Δεν θα μπορούσα να πω πως κρίνω επιτυχημένη την οικονομική πολιτική, καθώς παρατηρούνται πολλά προβλήματα, π.χ. αναίτιες καθυστερήσεις πληρωμών στους επαγγελματίες ή υπέρογκα δημοτικά τέλη μέσω των λογαριασμών ΔΕΚΟ στους ιδιώτες. Αυτό που πρέπει σε κάθε περίπτωση να γίνει είναι εξορθολογισμός και μείωση των λειτουργικών δαπανών του Δήμου και των νομικών προσώπων που υπάγονται στον Δήμο και σίγουρα να υπάρχει σε καθορισμένα διαστήματα λογοδοσία των διαχειριστών των οικονομικών του Δήμου στο πλαίσιο της διαφάνειας και της ενημέρωσης όλων των δημοτών».

•  Στο οικονομικό πρόγραμμα του κ. Μαμάκου προβλέπονται οικονομικές ελαφρύνσεις για τους πολίτες;
- «Το πρόγραμμα του Κ. Μαμάκου, και κατ’ επέκταση ολόκληρου του συνδυασμού, έχει εκπονηθεί και δουλευτεί από όλη την ομάδα των υποψηφίων και των συνεργατών μας, με εξειδίκευση του καθένα στον τομέα του και με γνώμονα το συμφέρον των δημοτών. Να είστε σίγουροι πως ο Δήμος Λαρισαίων θα παρέχει στους Δημότες του υψηλές υπηρεσίες και κάλυψη των λειτουργικών αναγκών τους, με όσο το δυνατό χαμηλότερο κόστος.
Μέσα από τον εξορθολογισμό, που προανέφερα, καθώς και την πλήρη διαφάνεια στις προμήθειες και διαγωνιστικές διαδικασίες, αναμένεται να προκύψει πολύτιμος οικονομικός «χώρος», που θα κατευθυνθεί προς τους πολίτες».• Οι στοιχηματικές εταιρείες δίνουν την έμμεση πρόβλεψη για το απόλυτο ντέρμπι. Τελικά ο κ. Μαμάκος θα είναι ο νικητής, αφού έχει φθάσει ένα βήμα πριν την τελική ανατροπή του δημοτικού σκηνικού;
- «Νικητής των εκλογών θα είναι η πόλη της Λάρισας. Γι’ αυτό καλούμε όλους τους Λαρισαίους, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων, να γυρίσουν σελίδα μετά από 9 χρόνια στασιμότητας. Όλοι μαζί μπορούμε και θα κάνουμε τη Λάρισα σπουδαία ξανά».

 

Η Λάρισα που μας αξίζει...

«Μας αξίζει μια Λάρισα ασφαλής και λειτουργική για εμάς και τα παιδιά μας, μια Λάρισα με υγιές αστικό περιβάλλον, μια σύγχρονη Λάρισα πρωτοπόρος στη Θεσσαλία, πράσινη και ανθρωποκεντρική πόλη με προτεραιότητα και έμφαση στην ποιότητα ζωής των κατοίκων» αναφέρει ο Χαράλαμπος Γιοντζής, που προσθέτει τον λόγο για τον οποίο εμπιστεύτηκε τον Θανάση Μαμάκο: «Εμπιστεύτηκα το όραμα και το πρόγραμμα του συνδυασμού. Ο κ. Μαμάκος είναι αναμφισβήτητα ο κατάλληλος επικεφαλής, έχει κερδίσει τον απεριόριστο σεβασμό όλων μας, είναι ενεργός πολίτης και επαγγελματίας στην πόλη μας και σίγουρα ταυτίζονται απόλυτα οι απόψεις μας για την ανάπτυξη της Λάρισας». Όσο για την υποψηφιότητα του ιδίου: «Ως Λαρισαίος που ζω και εργάζομαι στην πόλη, πιστεύω πως είναι η κατάλληλη στιγμή να συμμετέχω ενεργά στα κοινά, καθώς αυτό που βιώνουμε στην καθημερινότητά μας όλοι οι δημότες δεν ανταποκρίνεται στα θέλω και στις ανάγκες μας. Η πόλη μας έχει τεράστιες δυνατότητες βελτίωσης και δυστυχώς, τα τελευταία 9 χρόνια έχει μείνει στάσιμη, παρουσιάζοντας μόνο έργα βιτρίνας».
***
Ο Χαράλαμπος Γιοντζής γεννήθηκε στη Λάρισα, όπου κατοικεί και εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας, καθώς διατηρεί το λογιστικό γραφείο της οικογένειάς του που δραστηριοποιείται στην πόλη από το 1971. Είναι παντρεμένος με την Ηλιάνα Μπουρίτα και πατέρας δύο παιδιών, της Κατερίνας και του Φίλιππου. Είναι οικονομολόγος-λογιστής, απόφοιτος Αριστοτελείου Παν. Θεσσαλονίκης, μέλος Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, μέλος ΕΦΕΕ Λάρισας.

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass