ΦΩΤΕΙΝΗ ΤΟΥΡΣΟΥΝΙΔΟΥ - ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ:

Μαζί μπορούμε να αλλάξουμε τον δήμο

ΔΕΚΑΔΕΣ ΛΑΡΙΣΑΙΕΣ ΚΑΙ ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ «Η ΛΑΡΙΣΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ»

Δημοσίευση: 28 Σεπ 2023 10:02

Μήνυμα νίκης για την παράταξη «Η Λάρισα που μας αξίζει» και τον επικεφαλής της, υποψήφιο

δήμαρχο Λαρισαίων Θανάση Μαμάκο, έστειλε από το «Φρούριο», όπου πραγματοποίησε την προεκλογική της συγκέντρωση, η υποψήφια δημοτική σύμβουλος Φωτεινή Τουρσουνίδου - Καλογήρου. Η ωριαία βροχή που ξέσπασε χθες το απόγευμα δεν στάθηκε ικανή να αποτρέψει δεκάδες φίλες και φίλους της υποψήφιας να κατακλύσουν τον χώρο της εκδήλωσης και να σηματοδοτήσουν με την παρουσία τους την ανάγκη της ανατροπής στα δημοτικά πράγματα της Λάρισας, δίνοντας συγχρόνως «ψήφο εμπιστοσύνης» στην υποψηφιότητά της. Παρόντος του υποψήφιου δημάρχου Θανάση Μαμάκου, η κ. Τουρσουνίδου, σε μια από καρδιάς και έντονα συναισθηματική ομιλία, ξεκίνησε αναφερόμενη στις πληγές στον δήμο από το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας «Ντάνιελ» και εξήγησε πως η κατάσταση που δημιουργήθηκε είχε «ως αναπόφευκτη, αλλά ορθή συνέπεια να αναστείλουμε την προεκλογική μας δραστηριότητα. Το γεγονός αυτό μας στέρησε, τόνισε, τη δυνατότητα της προσωπικής επαφής, της ανταλλαγής απόψεων, της γνωστοποίησης των θέσεών μας για τα δημοτικά πράγματα και τη «δημιουργική ανατροπή» που επαγγελλόμαστε».
Σε άλλη αποστροφή της ομιλίας της, η κ. Τουρσουνίδου εστίασε στο διακύβευμα των εκλογών επισημαίνοντας με έμφαση: «Σε λίγες ημέρες καλούμαστε στις κάλπες για να αναδείξουμε τον δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή που θα χειριστεί τα κοινά μας ζητήματα την επόμενη πενταετία. Θα κληθούμε όλοι μας να απαντήσουμε με την ψήφο μας αν επιθυμούμε να συνεχιστεί για μια ακόμα θητεία -ύστερα από εννιά χρόνια- η διακυβέρνηση του δήμου μας από την παρούσα Δημοτική Αρχή ή θα αποφασίσουμε να αλλάξουμε τα δεδομένα αναδεικνύοντας τον Θανάση Μαμάκο νέο δήμαρχο».
Διακοπτόμενη από θερμά χειροκροτήματα των παρόντων συνέχισε: «Είμαστε με λίγα λόγια υποχρεωμένοι να αξιολογήσουμε όσα έγιναν ή δεν έγιναν μέχρι σήμερα. Να κρίνουμε ποιοι είναι αυτοί που έχουν το όραμα και το σχέδιο να ανατάξουν την κατάσταση που προκάλεσε η τελευταία κακοκαιρία, ποιοι μπορούν να κάνουν πράξη την εξωστρέφεια για την οποία πολλά έχουμε ακούσει στο παρελθόν, αλλά εξακολουθεί να παραμένει ζητούμενο, ποιοι μπορούν πραγματικά να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα των συνοικιών και των δημοτικών κοινοτήτων, προβλήματα που γνωρίζω πολύ καλά από την επί δύο θητείες παρουσία μου ως συμβούλου στην 2η Κοινότητα του Δήμου Λαρισαίων». Συνεχίζοντας, η κ. Τουρσουνίδου έδωσε απάντηση στις αιχμές κατά της παράταξής της περί «κατεδαφιστικής λογικής» διασαφηνίζοντας πως «βούλησή μας είναι να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα, να άρουμε αστοχίες, να αλλάξουμε εσφαλμένες πρακτικές και σε καμιά περίπτωση να κατεδαφίσουμε». Κλείνοντας την ομιλία της αναφέρθηκε στους λόγους που καθόρισαν την επιλογή συμπόρευσης με τον Θανάση Μαμάκο και την παράταξη «Η Λάρισα που μας αξίζει». «Συμπορεύτηκα, είπε χαρακτηριστικά, επειδή θεωρώ πως είναι πια η ώρα να αλλάξουμε, να ξεφύγουμε από την πεπατημένη που δοκιμάστηκε τα προηγούμενα χρόνια και πλέον, κατάκοπη, δείχνει να έχει εξαντλήσει τα όρια των αντοχών της. Πιστεύω ακράδαντα πως μπορούμε να κάνουμε την ελπίδα να ανθίσει ξανά». Δεν παρέλειψε επίσης να αναφερθεί στις αρχές και τις αξίες που έλαβε από την οικογένειά της και οι οποίες «αποτελούν τα όπλα, μα και η εγγύηση ότι έτσι θα πορευτώ με την ψήφο σας την επόμενη ημέρα που θα είναι πιο... φωτεινή».Ο ΑΘ. ΜΑΜΑΚΟΣ
Με το πέρας της ομιλίας της, η κ. Τουρσουνίδου κάλεσε τον κ. Αθ. Μαμάκο για έναν χαιρετισμό. Ο υποψήφιος δήμαρχος εξήρε την «από καρδιάς και εκτός χειρογράφου ομιλία της υποψήφιας συμβούλου του, κάλεσε τους παρισταμένους να υπερψηφίσουν τον συνδυασμό του που απαρτίζεται «από πρόσωπα ικανά, καταξιωμένα στο επαγγελματικό και κοινωνικό πεδίο και βούληση προσφοράς στον τόπο τους» και διαβεβαίωσε όλους πως «ο ίδιος και οι συνοδοιπόροι μου μπορούμε να κάνουμε πράξη τις επιθυμίες των συνδημοτών μας». Παρόντες μεταξύ άλλων στην προεκλογική συγκέντρωση της Φ. Τουρσουνίδου ήταν η πολιτεύτρια της ΝΔ και πρώην επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Λαρισαίων Ρένα Καραλαριώτου, ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Λάρισας της ΝΔ Ηλίας Σουφλιάς, η διευθύντρια Εκπαίδευσης Καραγιώργου Αικατερίνη, η πρόεδρος της ΔΗΜ.ΤΟ. Λάρισας Σοφία Ζαχαρή, ο πρόεδρος του ΕΑΚ Λάρισας Γιάννης Κουρδής, ο πρόεδρος Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Μιχάλης Τζιατζιάς, ο πρόεδρος ΔΑΚΕ/ΠΕ Λέτσιος Ιωάννης, ο πρόεδρος ΠΕΠΦΑ Τσιτώτας Κωνσταντίνος, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι και πολλές Λαρισαίες και Λαρισαίοι.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass